• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADM
    ADM --- ---
    FLAD: ciste ze zvedavosti, nasel jsem uctenku s transakce zamitnuta, a je tam kod host rc: 08 10 00 00 01 (a za tim jeste spousta nul), tenhle kod nevis co znamena?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ještě něco - tady to asi všichni ví, ale raději na to upozorním - SEPA platba musí být v EUR. To kdybys posílal do té Británie a chtěl poslat třeba libry. Takže se také zeptat manažera v jaké měně je jejich účet veden, aby jim to jejich banka (zbytečně) nepřevedla na libry, britské banky mají poměrně nevýhodné kurzy.

Pak ještě doporučím využít pro převod devizové společnosti, mají lepší kurzy než banky. Např. Easychange.cz - umí EUR i GBP.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Děkuju vám všem. Manažer uznal, že to skonili oni, pošlou mě správnej IBAN, až se DJ vráti z Malediv, mezitím si nemám dělat starosti, a je to lepší poslat na účet DJe, že by jim to taky sežralo prachy na poplatkách, když manažer má účet v USA a DJ v UK :D
    FLAD
    FLAD --- ---
    SHEALA: Zkontroluj cislo uctu (account number) a cislo pobocky (sort code), od oka vypadaji, ze jsi jim prohodila poradi. 40-43-71 je HSBC Swensea, viz http://findsortcodes.co.uk/sortcode/404371
    FLAD
    FLAD --- ---
    NELDE: Jenom upresnim, ze se SEPA a EU je to trochu slozitejsi. I kdyz SEPu koordinuje EU, tak v zemich mimo Eurozonu, tj. napr. Britanii, nemaji banky povinnost akceptovat SEPA platby a nektere to proto neumi :-) Ostatne Cechy jsou toho prikladem.

Na druhou stranu nektere zeme mimo EU jsou standardni soucasti SEPA.

HSBC to umi, ale ne proto, ze by byla v Britanii (EU), ale protoze ma pobocky i v zemich Eurozony (Francie, mivala jich vic), a kdyz uz to implementovali, tak to udelali vsude....
    NELDE
    NELDE --- ---
    SHEALA: USA nemají IBAN, proto je tak populární PayPal. Takže platit jako Target2, Wells Fargo by měla jít napřímo (bez mezibanky, ale kdo ví - na pobočce tvý banky by měli vědět). Ale je to drahé, čekám kolem 1000,- za poplatky
    Do UK přes IBAN je to pohodě, normálně pře SEPA (ta je pro EU země), minimální poplatky.
    Asi nejlepší je PayPal přes kartu - normálně se vytvoří PayPal účet pro VISA nebo MC a zaplatí. Proč by nemohlo jít 700 euro (17500) kartou? To není nad limit. Stačí je mít na účtě nebo užít kreditku.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Jasný chápu. Skusím jinou platbu než SEPA na účet agenta, a díky moc za to, že mám teďka i backup v IBANU toho DJe.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ... ten původní IBAN byl moc krátký.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: ibancalculator.com mi potvrdil, že tohle by mohlo být ono, když opravíš ten překlep na konci: GB50MIDL40437140003050

Validate an IBAN
    https://www.ibancalculator.com/iban_validieren.html
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SHEALA: určitě tam máš chybu - v IBANu máš kód banky 4000350 a Short code je 40003050. Napiš mu, ať to zkontroluje, někde se přepsal v čísle

kdyžtak můžeš zkoušet různé varianty na www.iban-rechner.de
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PATRIKCHRZ: paypal a platební kartu bohužel nemám já. Resp platební kartou to nejde. jde o 700 euro. Je to pro náš tým skok dopředu, zatím nejdražší DJ stála 150 euro, a platili jsme ji hotově, případně předcházející jsem platila přes IBAN - ono to byli slováci. V současnosti jsme udělali skok dopředu, a vzali jsme Sama Jonese, s tím že zájem o něj je veliký, a cena odpovídá - tj 700 euro.

Sam Jones je Brit, ale manager má banku v USA.
    Sam Jones účet co používá IBAN má. Nicméně, podle RB jeho IBAN nemá správný formát.
    Údaje co poskytnul Sam Jones, a které mě nebere banka:
    Sort code - 40003050
    Account number - 40-43-71
    IBAN - GB50MIDL4043714000350
    BIC - MIDLGB2188J

HSBC
    MR S S JONES
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VANEK: Vidíš, já o americkém IBANu ještě neslyšela, ale je pravda, že platby do Ameriky řeším v práci jen okrajově. Jak píše Camella níže, je potřeba SWIFT, číslo účtu, jméno člověka a jeho adresa. Pokud to po Sheale ale vyžaduje jen IBAN, řekla bych, že to zkouší poslat přes SEPA.
    Každopádně je nejlepším krokem zkontaktovat RB (pokud tu není někdo od nich, kdo by poradil fundovaně tady) a požádat je o instrukce, jak to poslat a co kde vyplnit.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SHEALA: Už jsem parkrat do USA pomáhala poslat a mělo by ti stačit accountnumber se swiftem, jménem toho člověka a jeho adresou, tuším. Posílali jsme to z Air bank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SHEALA: jak už zde zaznělo, USA IBAN nemají.
    Kolik chceš posílat? Bude to totiž docela náročné na poplatky, jak na české straně, tak na jeho, tak aby to vůbec mělo smysl. Jiný způsob platby nepřijímá (platební karta, paypal,...)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELLAS: Mají, ale ne vždy a všude. Tuším to řešívalo i Fio, viz nyní
    Nápověda | Fio banka
    https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/internetbanking/napoveda
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NELLAS: je to možný že jako SEPA. Podívám se.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHEALA: RB je jedna z bank, kterou nemám, takže se nemůžu podívat, jak to tam zadat. Zkus se zeptat přímo u nich, jak na to. Nezkoušíš to posílat jako SEPA?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NELLAS: jo, je, no nic, budu volat do raifky, at se nějak updateují, nebo to můžu poslat přes spolehlivý kámoše, co mají rozumnou banku.

Mi řekněte, že nikdo kdo má účet u RB, neplatí do USA :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHEALA: To je Amerika? Tam IBANy nemají, obávám se...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    prosím, dokázali by mě někdo poradit, jestli z těchto údajů budu schopná poskládat IBAN?
    MJR Entertainment LLC
    Account Number: 9987929131
    Direct Deposits Number: 091000019
    Wire Routing Transit Number: 121000248
    SWIFT Code: WFBIUS6S
    Bank Name: Wells Fargo Bank
    City, State: San Francisco, CA
    Country: United States
    Je to platba na účet agenta mladého nadějného DJe, který bude budoucím Carlem Coxem /přeháním. Ale nejsou mě schopní dodat validní IBAN, to co mě přišlo, raiffka neschroustala, ani externí validátor ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam