• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAN_KLOBOUK:
    FIO neznam ale nektery ty SMS uz chodi pojmenovane aniz bych je mel v seznamu... Takove ty info... nebo OneNet, ...
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    KOC256: Predcisli u FIO je mozny jenom vybrat ze seznamu.
    Operatora se zkusim zeptat, ale nemyslim, ze neco blokuje. Ze sporky mi chodi SMS normalne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAN_KLOBOUK: A nemuze to blokovat tvuj operator?
    Ony to vetsinou jsou zvlastni sluzby a zvlastni cisla...

Predcisli jsi zkousel jak s +, tak s 00?
    FLAD
    FLAD --- ---
    PAN_KLOBOUK: Jo, jestli by melo a jestli funguje...

Jeste varuju, ze maj stejnej problem jako Raiffka se zahranicnima adresama. Doporucuju vyplnit PSC nulama a napsat jej pred jmeno mesta. Zvlast, jestli ti budou do zahranici posilat kartu.
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    FLAD: Tak ceska sim by byla reseni, ale to mi prijde jako ne uplne eleganti. Hlavne FIO tvrdi, ze posilani SMS na zahranicni cislo by melo normalne fungovat (coz nefunguje).
    Taky i kdybych si nechal poslat z Ceska SIM, tak ji stejne nemuzu aktivovat v internet bankingu.
    FLAD
    FLAD --- ---
    PAN_KLOBOUK: Jo, resim to ceskou predplacenkou v Nokii za €20. Ve Fiu je to nejschudnejsi.
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    Neresil nekdy nedko problem s posilanim autorizacnich SMS do zahranici (na zahranicni cislo)?
    Mam problem s FIO bankou, od ktere mi SMS vubec nechodi.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Já obvykle měním jen peníze na dovolenou nebo výlet, takže to takové rozdíly nebývají. Ale ty tři směnárny v Jindřišské mívají ty kurzy fakt hodně podobné, hlavně u EUR, někdy i stejné (takže si vybereš tu s nejmenší frontou) - první směnárna je na rohu s Václavákem, druhá ob barák od té, na kterou jsem posílala odkaz.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Dky. Příště zkusím. Ono, co koukám, v prodeji moc rozdíly nejsou - evidentně je to varianta navíc - ta hlavní je nákup od cizinců (-;
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Jsou tam tři směnárny, obvykle se liší o haléř, ale myslím, že nemají kurzy online. Největší fronty obvykle stojí u https://www.google.cz/...%3D100%26yaw%3D116.286255%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656?hl=en
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Kde tam? Havelská má 25.45, alfa 25.46
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Pokud hledáš směnárnu, zkus Jindřišskou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kdo má aktuálně nejlepší kurzy pro nákup EUR? Stále prahaexchange v Havelské? Nebo je někdo lepší?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ok dik, oni tady desne vyhrozujou, ze poplatky proste musej jit na muj vrub a ze musej obdrzet presne pozadovanou castku, aby toho nebylo malo, tak jsem tam zapomnela uvest variabilni symbol a Equa mi rekla, ze tu platbu nemuze stornovat, tak sem to teda zaplatila jeste jednou, uz se symbolem a budu doufat, ze mi tu prvni vratej....
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: IBAN v sobě obsahuje kód banky - BIC se zadávat může, ale je to jen pro kontrolu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CMLKA: U Sepa jsou poplatky vždy SHA
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: u SEPA platby nepotřebuješ BIC, to bys zadávala u SWIFT platby.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Pomoc snazim se zadat Sepa platbu z Equa bank, nicmene nemam kam zadat BIC, je mozny, ze ho nechtej? A nemam jak udelat, aby poplatky nebyly sharevony, ale platila jsem je jen ja....nevite?
    ADM
    ADM --- ---
    FLAD: ciste ze zvedavosti, nasel jsem uctenku s transakce zamitnuta, a je tam kod host rc: 08 10 00 00 01 (a za tim jeste spousta nul), tenhle kod nevis co znamena?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ještě něco - tady to asi všichni ví, ale raději na to upozorním - SEPA platba musí být v EUR. To kdybys posílal do té Británie a chtěl poslat třeba libry. Takže se také zeptat manažera v jaké měně je jejich účet veden, aby jim to jejich banka (zbytečně) nepřevedla na libry, britské banky mají poměrně nevýhodné kurzy.

Pak ještě doporučím využít pro převod devizové společnosti, mají lepší kurzy než banky. Např. Easychange.cz - umí EUR i GBP.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam