• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    Me se nejvic libi ta autorizace emailem. Na ten se dostanu vicemene odkudkoliv.
    Jako me by v principu nevadila ani ta SMS pokud bych si mohl jednoduse zmenit to cislo treba pres internetovy bankovnictvi. Ale to u bank kde mam ucty nejde.
    U FIO musis zmenu cisla autorizovat pomoci SMS ktera ti prijde na to stary cislo.
    U Sporky musis na pobocku. Nebo poslat ze zahranici notarsky overeny souhlas se zmenou cisla.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ku podivu ne vždy. Jsou země, kde třeba nemají čeští operátoři roaming (zažil jsem v Africe), nebo kde nemusí fungovat standard GSM nebo používají nestandardní frekvence. Pak je super mít token, který na ničem z toho není závislý a na baterii vydrží 2 roky :).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    neznám rozdíly. jen jsem myslel že mít extra HW je již dneska přežitek a normální je opravdu mít ten na mobilu... NO FLAME
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Unicredit umí i autorizace přes virtuální token na mobilu. Ale když člověk ten mobil ztratí, tak je stejně v háji.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Neumi uz ty tokeny co ma aplikace na mobilu (MS nebo Google)?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAN_KLOBOUK: Já už jsem párkrát řešil problém tokenu doma tak, že jsem zavolal přítelkyni, aby mi číslo nadiktovala. Teoreticky by sis mohl koupit kameru, která by mířila na token a byla by připojená k internetu. Pak se stačí vzdáleně podívat.

Další možností je mít ověřené šablony a na schválené účty posílat platby bez autorizace (to FIO už umí)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAN_KLOBOUK: U AB si muzes vybrat SMS/MAIL
    ADAM
    ADAM --- ---
    PAN_KLOBOUK: u fio lze autorizovat příkaz k úhradě El. Certifikátem
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PAN_KLOBOUK: OTP aplikace, nebo nektery banky jeste asi podporuji certifikaty
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    Jeste k tematu autorizace plateb. Existuje jina moznost autorizace platby kartou nez SMS nebo RSA token?
    Co vidim jako problem (a co se mi i stalo) je, ze kdyz jsi v zahranici a prijdes o telefon nebo token, tak jsi v hajzlu.)
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak zrovna mi z FIO napsali, ze to opravili. A fakt, ze jo.)
    Vim, ze RSA je moznost u jinych bank, ale vyresit to mimo CR by byl asi problem.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAN_KLOBOUK: Kdybys to náhodou nevyřešil, tak je alternativou Sberbank, tam se autorizuje RSA tokenem.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAN_KLOBOUK:
    FIO neznam ale nektery ty SMS uz chodi pojmenovane aniz bych je mel v seznamu... Takove ty info... nebo OneNet, ...
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    KOC256: Predcisli u FIO je mozny jenom vybrat ze seznamu.
    Operatora se zkusim zeptat, ale nemyslim, ze neco blokuje. Ze sporky mi chodi SMS normalne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAN_KLOBOUK: A nemuze to blokovat tvuj operator?
    Ony to vetsinou jsou zvlastni sluzby a zvlastni cisla...

Predcisli jsi zkousel jak s +, tak s 00?
    FLAD
    FLAD --- ---
    PAN_KLOBOUK: Jo, jestli by melo a jestli funguje...

Jeste varuju, ze maj stejnej problem jako Raiffka se zahranicnima adresama. Doporucuju vyplnit PSC nulama a napsat jej pred jmeno mesta. Zvlast, jestli ti budou do zahranici posilat kartu.
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    FLAD: Tak ceska sim by byla reseni, ale to mi prijde jako ne uplne eleganti. Hlavne FIO tvrdi, ze posilani SMS na zahranicni cislo by melo normalne fungovat (coz nefunguje).
    Taky i kdybych si nechal poslat z Ceska SIM, tak ji stejne nemuzu aktivovat v internet bankingu.
    FLAD
    FLAD --- ---
    PAN_KLOBOUK: Jo, resim to ceskou predplacenkou v Nokii za €20. Ve Fiu je to nejschudnejsi.
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    Neresil nekdy nedko problem s posilanim autorizacnich SMS do zahranici (na zahranicni cislo)?
    Mam problem s FIO bankou, od ktere mi SMS vubec nechodi.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Já obvykle měním jen peníze na dovolenou nebo výlet, takže to takové rozdíly nebývají. Ale ty tři směnárny v Jindřišské mívají ty kurzy fakt hodně podobné, hlavně u EUR, někdy i stejné (takže si vybereš tu s nejmenší frontou) - první směnárna je na rohu s Václavákem, druhá ob barák od té, na kterou jsem posílala odkaz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam