• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Já taky, ale mám pocit, že nově už dávají MasterCard. Alespoň v kreditkách už ani Visu nemají v ceníku.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    QUIP: zeptal jsem se par let zpet ve sporce, zda jsou schopni mi nabidnout ucet zdarma jako konkurence, nebo musim prejit ke konkurenci. odpoved byla pozitivni a behem par dnu bylo i zarizeni. zcela bez podminek. nevim, zda bezne pro nove klienty maji nejake podminky, nebo zda to vubec nabizi, ale za zeptani nic nedas a pokud to potlacis jako prioritu ("chci ucet u vas, ale bezplatny vedeni uctu povazuji za samozrejmost a pokud by to nebylo mozne, musel bych volit konkurenci"), imo to nebude problem
    QUIP
    QUIP --- ---
    EDERA: Diky, mrknu na to.
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUIP: Mám VISA k účtu u mBank.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Existuje u nas jeste nejaka banka, ktera ma (aspon pri splneni nejakych snadno dosazitelnych podminek) osobni ucet zdarma a k tomu VISA kartu?

Z Raifky mi prisla MasterCard, i kdyz mam na VISA karte platnost 5/2020, tak jsem jim sel rict, ze ji nechci a na pobocce mi sdelili, ze VISA Electron karty budou na konci dubna ukonceny, at je na nich platnost jakakoliv a jestli chci VISA kartu, tak mi muzou dat embosovanou za 69,- mesicne.
    Tuhle VISA kartu mam jen jako rezervni reseni pri cestach do zahranici. Jinak mam dve MasterCard od jinych bankovnich ustavu. Proto za tuhle VISA kartu nechci vyhazovat pres 800,- rocne.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    QUIP: jo tohle mě zaujalo, používám jak Creditas, tak i Fio a Equa.
    QUIP
    QUIP --- ---
    O PSD2 (Payment Services Directive 2) se mluvilo docela dlouho, ted jsem zaznamenal, ze Creditas uz nabizi propojeni s Fio a Equa
    Otevřené bankovnictví - Banka CREDITAS
    https://www.creditas.cz/otevrene-bankovnictvi
    Jak jsou na tom ostatni banky / aplikace?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BROZKEFF: Měl jsem problém s čipem na jedné kartě, tak mě vždy pokladní přesvědčovali na proužek a ten byl odmítnut. Nevím, jestli má pokladní oprávnění, ale udělat to neumí.
    ENDER
    ENDER --- ---
    BROZKEFF: spise ne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BROZKEFF: většina terminálů, které jsem viděl, tak možnost čtení magnetického proužku má. Otázkou je nastavení terminálu a pokyny pro obsluhu. Pokud vím, tak platívalo, že nouzová autorizace přes magnetický proužek byla u čipových karet povolena jen při použití v zahraničí (ochrana zákazníka když si poškodí čip, aby nebyl v zahraničí bezprostředků)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Ma v CR pani na pokladne v obchode opravneni udelat technicky fallback na magstripe pokud cip karty nějak nekomunikuje? Jasne ze karta ma v track2 udaj ze jde o cipovou kartu takze to magstripe nepovoli by default, ale mel by tam existovat ten manualni override
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    QUIP: V tomhle je ING bank vtipná... Jakékoliv změny můžeš udělat i vyplněním papírového formuláře ( http://www.ingbank.cz/files/cz/sporeni/formulare/2016/2016-02-01_504442_ko_ozzm_1ak.pdf ) a odesláním poštou. Netuším jestli grafologicky ověřují podpis...
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    banky už nevědí coby..

Velká česká banka koupila cenový srovnávač Ušetřeno | E15.cz
    http://zpravy.e15.cz/...e-a-bankovnictvi/velka-ceska-banka-koupila-cenovy-srovnavac-usetreno-1345212
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    QUIP: Pokud vím, tak to mělo fungovat tak, ze kdybys tam nezadal to číslo, co bylo zadané pro ovládání účtu, tak by ti to tu sms nezaslalo.
    QUIP
    QUIP --- ---
    BLAAZEN: jo jo, vim o tom, ze tyhle banky zjistili, ze jim ujizdi vlak s internetem a kdyz ho chteli dohonit, nasadili to klidne jen s loginem a heslem. Coz mi do dnes prijde jako naprosty ulet, mit na bankovnim uctu zabezpeceni na stejne urovni, jako nejaky freemail.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    QUIP: Já měl ČS a tam to fungovalo bez sms, stačilo se zalogovat do int. bankovnictví a posílat platby. Přidávali potvrzení přes SMS až později (a povinně).
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOC256: nebyly? Ja si svuj prvni ucet oteviral temer pred dvaceti lety u tehdejsi Expandia Banky, pozdeji eBanky a ano, kdyz nebyly SMS, byl k tomu elektronicky klic a kdyz byly SMS, tak byly sifrovane a v telefonu se desifrovali na SIMtoolkitu konkretni SIMkarty. Zkratka to zabezpeceni bylo vyrazne lepsi, nez dnes.
    Jasne, musel by znat moje jmeno a heslo, ale to je dost slaba prekazka (v dobe keyloggeru atd.)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP:
    Ale musel by nekdo znat tvoje jmeno a heslo ze?

Nerikam ze to je OK, ale drive zadne SMS nebyly a taky jsme zili. Takze to proste pro to jedno prihlaseni riskli no :)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    QUIP: ja jsem zase jednou v Nemecku vybiral penize z bankomatu z ceske MC a vydalo mi to 200 eur pez PINu :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Asi pred rokem jsem mel na ING Kontu vyzvu, ze se musim dostavit na pobocku, abych jim dodal telefonni cislo, kam mi budou chodit autorizacni SMS (na uctu, ktery tam mam aspon 5 let a muj telefon uz tam maji - jako kontakt). Dosel jsem na pobocku a protoze jim tam zrovna nefungoval system, napsali si moje tel. cislo na papirek s tim, ze to vyridi, az to bude fungovat. Nechteli odemne zadny doklad (obcanku, nebo jakekoliv jine overeni, ze ja jsem majitel uctu).
    Na uctu se po case to tel. cislo objevilo a vic jsem to neresil. O to vetsi pro me bylo dnes prekvapeni, kdyz jsem se prihlasoval na ucet, tak me to vyzvalo k zadani cisla, kam si preju posilat autorizacni SMS. Tak jsem tam napsal tel cislo, prisla SMS.
    WTF? Takze kdyby se mi tam pred chvili prihlasoval nekdo cizi, zada si tam svoje tel. cislo a autorizuje tim vybrani uctu... Fakt maji ty finacni instituce stale horsi a horsi pristup k zabezpeceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam