• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FIDELIAN
    FIDELIAN --- ---
    mam Visa u fio. 150,- poplatek a platnost karty je na 4 roky
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZBYNEK: super, tohle vypada nadejne!
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    QUIP: Ve fio by jí měli vydávat jen za jednorázový poplatek: https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/platebni-karty/visa-classic-paywave
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To mně ji také prodlužují. Ale stejně mi prodlužují i Visa kreditku, kterou už ani nemají v ceníku (MC před nějakou dobou ani neměli) - nabízeli mi MC, jenže to by znamenalo nový scoring a za to mi ta změna nestojí. Proto si nejsem jist, jestli novým žadatelům dále dávají možnost Visa.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUIP: Bohužel je to potřeba opravdu utratit tou kartou.
    Debetní karta k osobnímu účtu mKonto | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/osobni/karty/debetni-karta/
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELLAS & ADAMM: Ano, jde mi o debetni kartu. Pokud mozno, abych s ni nemusel delat pravidelne nakupy / vybery jen kvuli splneni podminek?
    Tech 1500,- se s ni musi utratit kazdy mesic? Nestaci treba, ze bych delal nejake obraty na uctu? (prichozi / odchozi platby)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    QUIP:
    NELDE: VISA karty k mKontu stačí, ne? nebyl tu dotaz na kreditku, ale účet zdarma s Visou. mě ji prodlužují, ale upřímně mi není z webu jasné, jestli je dávají na výběr k novým kontům, ale snadno můžu zjistit, předpokládám, že ano :) je tam podmínka obratu 1500 Kč na kartě (ale zadarmo to budeš mít, pokud si povolíš kontokorent, co dávají prakticky automaticky), jinak poplatek 29 Kč měsíčně.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Vždyť se neptá na kreditku, předpokládám, že fakt shání debetku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: U kreditek už ne. Jen u debetních.
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Já taky, ale mám pocit, že nově už dávají MasterCard. Alespoň v kreditkách už ani Visu nemají v ceníku.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    QUIP: zeptal jsem se par let zpet ve sporce, zda jsou schopni mi nabidnout ucet zdarma jako konkurence, nebo musim prejit ke konkurenci. odpoved byla pozitivni a behem par dnu bylo i zarizeni. zcela bez podminek. nevim, zda bezne pro nove klienty maji nejake podminky, nebo zda to vubec nabizi, ale za zeptani nic nedas a pokud to potlacis jako prioritu ("chci ucet u vas, ale bezplatny vedeni uctu povazuji za samozrejmost a pokud by to nebylo mozne, musel bych volit konkurenci"), imo to nebude problem
    QUIP
    QUIP --- ---
    EDERA: Diky, mrknu na to.
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUIP: Mám VISA k účtu u mBank.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Existuje u nas jeste nejaka banka, ktera ma (aspon pri splneni nejakych snadno dosazitelnych podminek) osobni ucet zdarma a k tomu VISA kartu?

Z Raifky mi prisla MasterCard, i kdyz mam na VISA karte platnost 5/2020, tak jsem jim sel rict, ze ji nechci a na pobocce mi sdelili, ze VISA Electron karty budou na konci dubna ukonceny, at je na nich platnost jakakoliv a jestli chci VISA kartu, tak mi muzou dat embosovanou za 69,- mesicne.
    Tuhle VISA kartu mam jen jako rezervni reseni pri cestach do zahranici. Jinak mam dve MasterCard od jinych bankovnich ustavu. Proto za tuhle VISA kartu nechci vyhazovat pres 800,- rocne.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    QUIP: jo tohle mě zaujalo, používám jak Creditas, tak i Fio a Equa.
    QUIP
    QUIP --- ---
    O PSD2 (Payment Services Directive 2) se mluvilo docela dlouho, ted jsem zaznamenal, ze Creditas uz nabizi propojeni s Fio a Equa
    Otevřené bankovnictví - Banka CREDITAS
    https://www.creditas.cz/otevrene-bankovnictvi
    Jak jsou na tom ostatni banky / aplikace?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BROZKEFF: Měl jsem problém s čipem na jedné kartě, tak mě vždy pokladní přesvědčovali na proužek a ten byl odmítnut. Nevím, jestli má pokladní oprávnění, ale udělat to neumí.
    ENDER
    ENDER --- ---
    BROZKEFF: spise ne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BROZKEFF: většina terminálů, které jsem viděl, tak možnost čtení magnetického proužku má. Otázkou je nastavení terminálu a pokyny pro obsluhu. Pokud vím, tak platívalo, že nouzová autorizace přes magnetický proužek byla u čipových karet povolena jen při použití v zahraničí (ochrana zákazníka když si poškodí čip, aby nebyl v zahraničí bezprostředků)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam