NELDE: Pro klienty téhle věkové kategorie má celá řada bank (a to i těch klasických) účet vedený zdarma. ČSOB, Komerčka, ČS, Unicredit, Moneta, Raifka,
(Raifka teda za podmínky aktivního využívání, což jsou tři odchozí platby za měsíc - včetně plateb kartou), mBanka...
Rozcestník na jednotlivé účty je třeba tady
Studentské účty, účty pro mladé porovnání, poplatky, cenová zvýhodnění, prémie | Peníze.cz
https://www.penize.cz/srovnani/ucty-pro-mlade
Asi bych volila některou z bank, které u studentských karet mají zdarma výběr z kteréhokoliv bankomatu v ČR a ne jen z těch patřících vlastní bance (což je Unicredit a Raifka, mBanka s omezením na tři výběry za měsíc).
Synovi jsme tedy před pár lety zakládali účet v Monetě, a to z toho důvodu, že měla pobočku nejblíž od našeho bytu a bylo to tím pádem nejpohodlnější.
Dceři (11) jsem teď zakládala účet v mBance, kde mám já účet na běžné výdaje. Přiřadili mi ho v internetovém bankovnictví hezky do ovládání, ona k tomu má svůj přístup k pasivnímu sledování pohybů, má k tomu kartu, kterou se dá normálně zaplatit v obchodě (v rámci limitů nastavených rodičem) nebo vytáhnout peníze z bankomatu (3x v měsíci zdarma z jakéhokoliv bankomatu v ČR).