• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    K4N3C: To je hroznej hard core, takovy veci se proste nesmeji stat nebo se ta banka k tomu musi okamzite nejak postavit.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    JUANITA: Dáváme dohromady podklady a vyčíslení škod a poté předáváme naší advokátní kanceláři. Každopádně už máme nové účty u konkurence, tohle už nechci nikdy zažít... Jediná možnost jak se dostat k vlastním cca 150.000 USD bylo převést je na CZK a pak poslat pryč a opět převést na USD :/ A co mám zprávy z bank, které jim odmítli spolupráci, tak mí Fio údajně nějaký velký problém, a proto se jim endaří najít nikoho na spolupráci. Takže volíme heslo: kdo uteče, vyhraje :)

Jinak jediné info zatím: https://ekonomika.idnes.cz/...tby-dolary-problemy-d4m-/ekonomika.aspx?c=A180528_174752_ekonomika_fih

Možná by stálo někde nabídnout příběh k medializaci :) V ostatních bankách na mě koukali, jak kdybych si to vymyslel a vůbec neměli tušení, že má Fio takové problémy.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    K4N3C: au :/ zkusil bych progooglovat, to zni jako adept na class action.
    ADAM
    ADAM --- ---
    uz jsem to zkusil poslat non-sepa, tak uvidime.

ja to chapu spis jako sberny ucet v nemecke bance (napr. jako mela fio driv v CSOB, nebo jako maji smenarny v bankach...)

no, uvidime, zda to dorazi...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Posíláte to "skrze" německý účet to Běloruska. Ony si to ty banky asi vymění přes SEPA clearing, ale musí to jít dále. Přes SEPA není možno zadat cílový účet a hlavně není možné zaplatit ten další převod. Leda bys měl účet u té německé banky, co to umí přímo a peníze si prvně převedl tam (jako SEPA) a pak zadal druhý příkaz (non-SEPA).
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    ADAM: Neni co resit? Nasmlouvany faktury za rekneme 400 tisic USD, ktery bud nekde visej zaplaceny a nedoruceny nebo se musi nechat v SAPech predelavat na CZK, pricemz kurz sel od doby objednavky o vic, nez korunu nahoru...ja myslim, ze je co resit, minimalne zalobu a nahradu skody :/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAM: no to ale není normální účet, ale technický, tak to funguje v případě "korespondenčních bank" - ale nenapadlo mě, že se s něčím takovým setkám v Evropě, byť by to bylo Bělorusko.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: to jsme se asi nepochopili. Já to posílám do Německa, na německý účet, který u nich má otevřený ta beloruska banka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Dává. Protože SEPA neumí transitní účty - je to napřímo. Ta transakce musí mít BY banku jako cílovou, tu německou jen jako tranzitivní účet. A poplatek za SEPA neobsahuje cenu platby mimo eurozónu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    resim problem s platbou do beloruska v EUR.

beloruska banka ma sberny ucet u nemecke banky. tam jsem poslat penize pres SEPA, a vratili se zpet s oduvodnenim AG01 - nepovolena transakce.

beloruska banka tvrdi, ze ty EURa do nemecka NELZE poslat SEPOU s IBANEM, ale musim poslat jako bezinarodni preod SWIFTEM.

dava to nekomu smysl? je mozne, aby na nemecky ucet neslo posilat sepou/ibanem?
    ADAM
    ADAM --- ---
    K4N3C: neni na tom co resit, proste jim to nefunguje a hotovo. taky mi to par problemu zpusobilo, ale nic hrozneho...
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Ahoj, řešil někdo u Fio Banky již měsíc nefunkční mezibankovní platební styk v USD? Takový amaterismus jsem ještě nezažil + žádné vyhlídky na nápravu ani termín obnovení. Jako firma samozřejmě odcházíme, ale způsobilo nám to hodně problémů.
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: ok
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Obávám se, že to nerozlišují - že ten účet je ještě "neukončený"
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: kadzopadne do pyramidy zitra brnknu, dik!
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: prave ze byl bez statni podpory, viz muj predeslej prispevek
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Státní podpora pro účet ukončený v říjnu je stále placená státem v dubnu následujícího roku (pokud nebylo spoření bez státní podpory). Takže ten účet není ještě mrtvý. Počítám, že se nic nevrátí - kontaktoval bych stavební spořitelnu.
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: ukonceny bylo uz v rijnu a statni podpora mi chodila na druhy, novejsi... tak snad to tam zitra bude
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Úterý by to mělo bývalo jít do clearingu, úterý v noci to zpracovávala Modrá pyramida (a měla by vidět uzavřený účet), ve středu to předá clearingem zpět, dneska by to měla tvoje banka mít (možná to připíše v noci). Nicméně je otázka, kdy bylo to stavebko ukončeno - v dubnu se připisují státní podpory, tedy ten účet může být ještě otevřený pro některé transakce. Pak ti to pošlou spolu s výplatou podpory do několika měsíců (-;
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: poslano uz v pondeli a zpatky to zatim neni, takze asi zacit resit co
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam