• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: mBank má spolu s Monetou nejhorší kurzy na trhu. Ale jak píše Adam, je málo času na to, aby ti stihla dojít jiná karta. Jinak nejlepší kurzy mají kredity Hello bank (EON, Alza, Cetelem,...) a MasterCard kreditky Unicredit (Miles and More). Mají kurzy MasterCard bez příplatku.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOOMIX: tak po pravdě tohle je mi relativně fuk, pokud mi to bez keců obratem nahradí, tak mi to žíly netrhá ;)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ESELVIRA: Live agenti reaguji, ale musis si je vyrequestovat (napsat 'live agent') a pak pockat (ted bohuzel docela dlouho), az na tebe prijde rada.
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    Podařilo se tady někomu na revolut změnit osobní údaje? Jméno lze měnit pouze na chatu s L"ive Agentem", ale ti akorát posílají automatické hlášky a nijak nereagují..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: Revolutka by mohla prijit, pry do 3 pracovnich dnu kamkoli na svete.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RATTKIN: na jak dlouho / kolik chceš utrácet? tak rychle sice stihneš mít účet, ale stejně ti nedojde karta ;) takže ani ne. vyměnil bych peníze v hotovosti někde blízko hranic. mBank je v tomto špatná hodně, takže jestli máš někoho, kdo ti půjčí jinou kartu, tak to může dávat smysl.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Má cenu na cestu do polska (v pátek odjíždíme) shánět nějakou novou banku nebo kartu?
    Máme mbank, kde je kurs kupodivu horší, na to že to je polská banka
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: zjednodušeně řečeno - velmi nevýhodný, málokterá banka má horší kurz (snad jen mBank a Moneta mohou konkurovat)
    FLAD
    FLAD --- ---
    VANEK: 3,5-4% nad Base Exchange rate (dle příslušné národní banky/ECB), plus běžné poplatky dle ceníku (cca 3.5% + pevný poplatek za transakci).
    Base Exchange rate se určuje stejně jako přesná výše poplatků podle typu tvého účtu (tj. v jaké měně je formálně veden a v jaké zemi).
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jestli to dobře chápu, na PayPal jdou poslat peníze kromě karty i převodem do české banky. Ví někdo, jaký je kurs?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Díky vsem. Air to ma zpracovany pekne, ale na osobni ucely ted budu pouzivat Equa, zkusim mesic zadavat kategorie manualne a uvidime jak to pujde.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PISTA1: Na manualni evidenci je dobra aplikace Easy Home Finance.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Já sem po vyzkoušení všech možnejch aplikací skončil u excelu potože mě žádná nevyhovovala.

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    To automatické třídění postupně zavádí více bank, má to i Moneta.
    Nevýhodou je, pokud člověk používá více karet (například proto, že některé mu část útraty vrací) a nemá tak všechny útraty u stejné banky.
    Hodně záleží na tom, kolik toho chceš sledovat, při tom způsobu, co jsem uváděl lze sledovat i platby jiným způsobem, třeba stravenkami.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NOISEGATE: Presne proto nepouzivam moc kreditku abych to nemel zkreslene. AIR to dela moc dobre a pozna i sama takovy ten zaklad - benzinky, supermarkety...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NOISEGATE: když rozkliknes historii transakci, tak tam mas u každé ikonku konkrétní kategorie - a da se samozřejmě dle te kategorie i filtrovat atd.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NOISEGATE: označí:). Všechny velký krámy to zařazuje, případně si to můžeš i sám nakonfigurovat a naučit, ze konkrétně tenhle kram chces radit do tehle skupiny
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    RATTKIN: mbank to ma zpracovane docela dobre, asi jako jedina banka se kterou jsem prisel do styku.
    CAMELLA: automaticky ne. resp. nevim kde. Kdyz nakoupis v Lidlu, automaticky ti to neoznaci utratu jako "potraviny" nebo se pletu?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ... a Era to tam taky má. Nebo aspoň nějaký pokus o to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam