• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Doporucite / pouzivate nejakou apku (idealne zdarma, nebo placenou jednorazove haha) propojitelnou s internet bankingem, umoznujici zakladni analyzu vydaju? Projel jsem jich asi 10, ale vsechny jsou bud urceny pouze pro USA (zdarma - mint, personal capital) nebo startuji na cca 60,- / mesic (spendee, wallet, toshl).. V nouzi by asi stacila i najaka nemobilni aplikace, nepotrebuju si nutne zadavat utratu za kazdy pivo a parek.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NOISEGATE: ok děkuji. Já eura nemám a hlavní je pro mě android pay.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    RATTKIN: kdysi jsem u nich měl i podnikatelsky ucet, protoze SEPA platby zadarmo, kdyz je zpoplatnili, nemelo smysl zustavat, protoze nevedou ucet v cizich menach, takze jsem si svuj osvc ucet otevrel u AIR (zatim jim to nevadi). Osobni ucet jsem si nechal u mbank, ale maj nizkej urok na sporaku (0,2) a min. vyber z bankomatu 1500,- (a ja nerad drzim hotovost). Tak jsem sel k Equa. Uvidime. Libi se mi, ze Equa ma jak k CZK tak k EUR uctu jednu kartu (narozdil od Air). Pri platbe v zahranici si pak muzes vybrat z jakyho uctu se ti to strhava.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NOISEGATE: proč si zanevřel na mbank?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Tak jsem si min. týden udělal účet u Equa a zatim dobrý, jen jim děsně trvá veškerý zaúčtování plateb a to i převod mezi dvěma Equa účty. U mBank a Airbank je to v reálným čase. A jeden výběr z bankomatu starej tři dny nemám zaúčtovanej vůbec, asi dárek na uvítanou? :D
    A jak jsem zanevřel na mBank tak se jim musí nechat, že historii transakcí a vyhledávání měli zdaleka nejlepší. Nechápu proč i ostatní nemaj jednoduchej vyhledávací řádek..
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    PATRIKCHRZ: díky za vyčerpávající odpověď. vůbec jsem nečekal, že to je až takhle komplikované..
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    8BB76E1: záleží na bance. Většina bank účtuje dle deviza-prodej jak platby u obchodníka, tak výběr z bankomatu. Ale třeba Česká spořitelna (a dříve Equa) účtuje kurzem valuta-prodej.
    Některé banky ale vypočítávají kurz úplně jinak, výhodněji (např. Hellobank u KREDITEK (u debetek je to jinak) účtují kurzem MasterCard bez příplatku), nebo naopak méně výhodně (Raifka účtuje ke každé platbě nebo výběru z bankomatu u měn, která MÁ v kurzovním lístku ještě příplatek 0,5 % k deviza prodej, naopak u měn které NEMÁ v kurzovním lístku postupuje stejně jako Hello). Příplatek ke kurzu účtuje ještě třeba mBank.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BIMBAS: ja se neptam na nic :) ale zda se mi, ze se to tady v ty debate zacalo trochu motat...
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    CMLKA: pardon, pokud se ptas na financni leasing vs uver
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    CMLKA: ee u operáku
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BIMBAS: jako i u financniho leasingu?
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    na jaký kurz mám koukat při výběru z bankomatu v zahraničí? je mi jasné že prodej, ale hotovostně, nebo bezhotovostně?
    FLAD
    FLAD --- ---
    PATRIKCHRZ: Součástí 'registrů' (třeba NRKI) některý leasingovky jsou a údaje normálně posílají. Tzn. pokud finanční instituce omezuje možnost úvěru (či jeho výši) celkovou výší splátek u jiných společností, pak se do nich počítají i ony leasingy.

Zda je to případ nějaké konkrétní leasingovky se dá snadno zjistitelná ze smlouvy, protože všichni účastníci NRKI i SOLUSu jsou povinni o tom klienta jasně informovat. Nebo se to dá zjistit na stránkách registrů.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: pozitivum je pro podnikatele, u leasingu může být auto odepsáno už za 3 roky, normálně to trvá (tuším) 5 let.
    Je snazší ho získat a (myslím) se nezapisuje do Registrů (není to totiž úvěr, je to pronájem auta s následnou koupí), takže neomezuje možnost vzít si další úvěry
    U nových aut může leasing vyjít výhodněji, protože automobilka ho může v rámci různých akci dotovat
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: To je full-service leasing, normální leasing je, že tohle platíš navíc (-;

KOC256: Nám třeba vyšel leasing na nové auto lacinější než bez něj - leasingovka měla slevu, která pokryla navýšení za úroky. Ale bylo to jen 50% ceny auta a na jeden rok. Obecně pozitivum je, že nepotřebuješ celou částku a nemusíš ručit něčím jiným. Normální půjčku nemusíš dostat, prokazuješ příjmy atd.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: co znám, tak neplatíš nic kromě benzínu, všechno je v ceně leasingu včetně gum, servisu atd.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    KOC256: ja mel kazdy mesic priplaceny paket na servis asi 500kč, takže jsem při té prohlídce 1x ročně a přezutí nic neplatil. Ani nevim jak to meli pojistene. Jenom mi rekli ze maji spoluucast 5%.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BIMBAS:
    No zase vyzaduji vsechno v v MAX kvalite (cene), ale chteji to po tobe ne?
    Pojistka? Garancky? Servisky?
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    KOC256: velke pozitivum je ze se vlastne krome jezdeni nemusis temer o nic starat. Beres to jako tarif na felefon
    KOC256
    KOC256 --- ---
    To skoro vypadá, ze kdo si vezme leasing je blázen. Má to vůbec nějaké pozitivum?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam