• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    ADAM: dík ale ja se ptal na to, jakym způsobem se provádí proof of funds mezi bankami
    ADAM
    ADAM --- ---
    SKAFF: já používám escrow.com
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Mám dva klienty, prodejce a kupec. Prodejce má komoditu k prodeji, kupec má peníze na bankovním účtu. Prodejce chce od kupce vidět proof of funds. Jakým způsobem mu to může kupec prokázat? Prodejce tvrdí, že to musí být MT103 a považuje to za potvrzení, ale kupec tvrdí, že MT103 není potvrzení, ale zpráva přirazená k samotnému SWIFT převodu.

Prodejce ještě navrhuje MT799, ale kupec tvrdí, že by to stálo 1 až 3% z celkové částky.

Jaká je nejlepší cesta? Jak se to obvykle dělá?
    R_G
    R_G --- ---
    NELDE: Hm ja teda v Italii platil myto i PHM ceskou kartou uplne bez problemu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak třeba v Itálii nefungují na stojanech žádné neitalské karty. Podobně při platbě mýta na dálnici.
    Ty převody (mezinárodní) musí splňovat AML pravidla - zřejmě pro více zemí najednou. Buď rád, že to nechce jméno příjemce v jeho abecedě.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Jinak dam i par negativ Revolutu:
    - Z bezpecnostnich duvodu nepodporuje cerpaci stanice s platbou u stojanu (takove ty, ktere si predautorizuji treba platbu 120 eur a pak strhnou dle skutecneho objemu cerpaneho paliva). S ohledem na to, ze to ma byt karta pro cestovatele a palivo je pomerne vyznamnou polozkou, je to dost skoda.
    - Prevody z Revolutu ven, na jiny ucet, jsou dost krkolomne. Vcera jsem treba kvuli jednomu prevodu musel vyplnovat, v cem prijemce podnika, jeho adresu nebo duvod prevodu. Z appky se neda dostat nejake oficialni potvrzeni o provedeni prevodu; poslou ho jen na zadost e-mailem a jeste v dost prapodivne forme (srov. s ceskym e-bankovnictvim, kde je obvykle hned dostupne elektronicky podepsane potvrzeni).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MRTVY_KENNY: Ja to stahoval pres (Android) store. Ale za doruceni karty jsem tedy platil 5,99 eur.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GHOSTSTALKER: ok, tim smerem jsem premyslel.
    akorat teda aktualne at jim na webu strkam muj telefon jak strkam, napisou vzdycky, ze poslali SMS s odkazem na app, ale neposlou nic :/

abych dostal kartu zdarma vcetne postovneho (pokud to stale plati), tak to muzu stahnout i normalne z appstore, nebo co v tomhle pripade? pockat?
    HILFIK
    HILFIK --- ---
    ASACHI: "Inside Europe, customers will receive 0.1 per cent cashback"
    jinak kurzy na fiat meny super, ale kurzy na crypto dostanes jinde lepsi
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ja jak jsem tu psal nejaky tyden zpatky ...
    Tak jsem taky sel do Revolutky a jsem z ni uplne nadseny.

Ve vetsine pripadu mi davaji lepsi kurz, nez ktery je vypsany na cnb.cz

Priklad z minuleho tydne:
    platil jsem boty v nemecku za 3700. Kurzovy rozdil Revolut vs Airbank byl 96 korun na te transakci ...

+ tam ted rozjeli crypto a chystaji ty platinum karty co budou vracet "az 1%"
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MRTVY_KENNY: Budu se opakovat, ale Revolut... jinak samo take muzes vybrat yeny v Japonsku z euroveho Fio uctu a tratit na kurzu... nebo vybrat eura a smenit je za yeny, coz podle me kurzove ani v CR, ani v Japonsku nebude taky zadna hitparada. Za mesic by Revolutka mela prijit, trva to do dvou tydnu (express za prachy pak snad do par pracovnich dnu).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls mam eurove konto u fio a rad bych prostredky na nem vyuzil pri vyletu v japonsku... mam k nemu mastercard.. da se rict, jestli je dobry napad normalne vybrat na miste z bankomatu yeny, anebo mam to resit nejak jinak (pres nejakou alternativni kartu, kam bych ty eura poslal)? mam na to mesic..
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CMLKA: Ano, Dynamic Currency Conversion, zcela normální věc a všude, kde jsem to viděl, to sice odmítnout jde, ale bankomaty i platební terminály v obchodech velmi agresivně vnucují to DCC přijmout a prezentují to jako výhodu, navíc někdy je nutné si dobře číst, protože tam jsou třeba dvě potvrzení za sebou a pokaždé je tlačítko pro odmítnutí jinde nebo je věta napsaná obráceně (něco jako "Pokud kliknete na NE, provedeme DCC.") Pokud bankomat z kterého chce člověk třeba rumunské leie ještě mluví jen rumunsky, je to teprve zážitek ;)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LOPIN: mně bylo bankéřem řečeno, že kalenářní
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOPIN: Smysl mi dava za kalendarni...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CAMELLA: No me na tech Euronet bankomatech stve, ze neni moznost volby, resp. bud vezmes jejich kurz, nebo si nevyberes. Nechat konverzi na vlastni bance nelze.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    nevite jak se u priority pass pocitaji vstupy, jeslti je to 4x za kalendarni rok nebo 4x za 365 od data vydani? CSOB Premium. Dik
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADM: Však já taky - DCC se prostě nabídne všude, kde je konverze jakýmkoli směrem (což teda u nás znamená jen CZK nebo výjimečně EUR)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADM: dělají to bankomaty po celé Evropě, mnohde i platební terminály :).
    ADM
    ADM --- ---
    proste takhle okradaji cizince, ten kurz je cca o 2 koruny za euro horsi nez mastercard
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam