• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Jestli nebudeš platit, a nebudou vadit kurzy, tak co mBank - mají i program bez poplatku (vyšší úroky). Dávali Visu, teď MC
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: Raifka má nevýhodné kurzy (tedy u měn, které má v kurzovním lístku, protože k už tak ne moc dobrému kurzu si účtuje ještě příplatek 0,2 %).
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Jo, o Fio víme. A nejspíš teda i ta Raifka Easy by to měla splňovat (kolega ověří).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    na půjčení auta, tak to chce embosovanou,
    neembosovanou někdy autopůjčovny na místě
    odmítnou (stalo se nám v Itálii). Což
    diskvalifikuje většinu kreditek Hello bank,
    kromě zlaté, ta je ale placená (nevím, jak je to s
    účtováním poplatku v případě nepoužívání
    karty). Navíc její vydávání je aktuálně v takovém
    spíše zkušebním režimu, takže dostat se k ní
    není úplně samozřejmé. Na druhou stranu,
    pokud přes ní máš v cizích měnách obrat, vyplatí
    se díky ušetření na kurzu.
    Embosku zdarma nabízí FIO. Taková - neoslní,
    neurazí. Kurzy nejsou ani nejlepší ani nejhorší.
    Jen si nejsem jist, jestli ji vydají i bez účtu
    (každopádně ten je bez podmínek zdarma).
    VIDA
    VIDA --- ---
    EDERA: U Raifky jsem do minulého měsíce měla kreditní kartu bez účtu (a bez poplatků), takže to propojené s účtem být nemusí. (Nyní mám podnikatelskou Monetu, taky bez účtu, ale na podnikatelskou kartu se asi neptáš.)
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Ne/Ne/Ne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA:
    1) musí být embosovaná?
    2) podmínka, "bez účtu" je "absolutní", nebo nevadí, pokud k tomu musí být účet zdarma (bez podmínek)
    3) bude s ní i to auto placeno? Tedy záleží ti, jestli má výhodné kurzy cizích měn?
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    NINE_OF_NINE: Neboli pokud ji využíváš, tak je to za 59,- Kč, jinak je bez poplatku.
    EDERA
    EDERA --- ---
    NINE_OF_NINE: Díky za nasměrování. Na tyhle nebankovní kreditky jsem úplně zapomněla.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    BLAAZEN: to není úplně pravda, bez toho triku od patrikchrz platíš za "rezervaci úvěrových zdrojů" 59kč/měsíc
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Ne, nechtěla. Chtěla jsem napsat, že točení mi je jasné, umím ho provozovat, ale v tomto konkrétním případě má jít o zcela nezávislou kreditku, která žádné podmínky nemá. A pro změnu jsem nepochopila Tvou myšlenku s propojením k účtu - jakože míněn účet, na který se posílá úhrada kreditky.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    NINE_OF_NINE: Stejně jako Hellobank. Pokud nevyužíváš na výbery cash a vracíš platby v bezůročném období, taky nic neplatíš.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Tohle fakt nemá cenu komentovat. Chce to bez účtu, protože nechce řešit další povinnosti a protáčení nějakých částek, protože to využije dvakrát za rok. Poradit měsíční protáčení sedmdesáti tisíc je fakt už za hranicí trollingu. Ještě bys od ní mohl koupit stoleček.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    myslel jsem že v Praze je blaze :). Co my chudáci Ostraváci tady...
    No však to můžeš fejkovat. 7x10000 je taky 70000 :)

Ale OK. Nebudeme se pouštět do nějakých rad když nechcete ani zvednout hlavu abyste měli rozhled.

Možná to je trochu něco více ale ty další zmíněné produkty, které se nemusí využívat šetří další peníze... ...ale chápu "rozkaz zněl jasně"...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Hele, nenabízíš. Příchozích 70 tisíc měsíčně z výplaty fakt nemá jen tak někdo.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    EDERA: Je to trochu nyxi odpověď, ale kreditka od home credit(v době kdy jsem ji měl) měla v podmínkách že pokud ji nepoužíváš, měsíční poplatek se neplatí. Nevím jestli je to stále aktuální.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KOC256: jo, takovým tím nyxím způsobem.
    "sháním starší jízdní kolo, chci na něm jezdit na ryby"
    "kup si hydroplán, s ním můžeš přistávat rovnou na hladině"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    Však reaguješ na příspěvek, kde jsme se k tomu již dobrali...
    On jakýkoliv běžný účet ničemu nevadí, když na něm není jiná povinnost...

Tak jsem jen nabídl možné řešení :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Lze se domnívat, že jí jde o to, aby si ke kreditce nemusela pořizovat žádný další produkt, jako například běžný účet.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA:
    takže účet ti nevadí ale podmínky točení peněz jo? Takto jsi to chtěla napsat?

Nebo jak chceš splácet kreditku, když nebude mít číslo účtu (nebude mít účet)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam