• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    R_G
    R_G --- ---
    ESELVIRA: Ja Revolut nepotrebuju na vybirani v zahranici, na to mam jiny prostredky. Dnes se stejne plati vsechno kartou, z bankomatu si clovek vybira spis drobne a alespon ja jsem ochotny kurz me ceske banky v tomto pripade skousnout. Tech 200 euro za mesic je ale podle me dostacujici i kdyz zijes v zahranici (mysleno na "zapade").
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ESELVIRA: Bankomaty samy o sobe zadny poplatek neuctuji. Vyber v lokalni mene je samozrejme nutny - prevod do liber kurzem bankomatu je sebevrazda. Nedavno jsem tu psal, jak treba podle kurzu Euronet bankomatu je libra slabsi nez euro.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ESELVIRA: Tak jsi udelala chybu a na bankomatu vybrala prevod do liber pomoci kurzu bankomatu. Jinymi slovy, probehly dve konverze - z eur na libry a z liber na koruny.
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    CAMELLA: zajímalo mě, jak to vychází, tak jsem na Slovensku vybrala 10 €, a bylo to za 279,38 CZK (22 srpen, Slovenská sporiteľňa, a.s. - bankomat). V transakci žádný poplatek zapsaný není, ale je to převedené z liber na koruny.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ESELVIRA: nevím, v jakých bankomatech si vybírala, ale tedy pokud to nejsou nějaké obskurní atm na benzinkach atd., tak se mi nestalo, ze by si atm uctovalo poplatek.
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    R_G: - eura kupuji po směnárnách vzhledem k šílenému kurzu bank

Výběr valut z Revolut karty je trochu záludný. Sídlo firmy je v GB, takže všechny bankomaty (pravděpodobně kromě britských) vyhodnotí kartu jako zahraniční, takže si samy o sobě účtují poplatek. A to i případě, že si nezvolíš zobrazení převodu v lokální měně. Plus tam je měsíční limit: No fee ATM withdrawals up to £200/€200 per month
    Dobré směnárny mi pořád na výběr hotovosti vycházejí lépe. Tady je nějaký přehled https://www.nerdwallet.com/blog/banking/debit-card-foreign-transaction-international-atm-fees/ Nebo máte někdo lepší zkušenosti?

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    R_G: Pokud budes platit kartou, tak na Revolutu nemusis sam konvertovat na EUR a muzes to nechat na automaticke konverzi pri placeni.
    R_G
    R_G --- ---
    Jeste abych si to ujasnil. Kdyz mam ucet v bance v korunach a potrebuju platit v EURech, tak si na Revolut prevedu penize v CZK a teprve pak na Revolut si je zkonvertuju na EUR. Je to tak?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Curve začně vykazovat transakce detailněji, takže už nepůjde vybírat hotovost z kreditky bez poplatku.
    Na protáčení to stejně nebylo, limit byl pár korun, ale teď už na to bude třeba dávat pozor.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZBYNEK: Stejně tak budeš platit za SEPA platbu, v závislosti na podmínkách své banky. Kartou je nabíjení samozřejmě nejlepší, ale o tom řeč nebyla.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Ale za mezinárodní platbu budeš platit, nebo ne? Fakt mi na nabíjení připadá nejlepší platba kartou...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADM: Podle me ti to ani nepujde poslat, protoze SEPA ti ani neumozni zadat platbu v jine mene nez euro. Vytvor si v Revolut appce eurovy ucet a posli SEPA tam, pak pripadne preved na korunovy ucet v Revolutu. Koruny na korunovy ucet muzes poslat klasickou mezinarodni platbou.
    ADM
    ADM --- ---
    GHOSTSTALKER: aha to jsem nevedel, ale kdyz teda poslu z fio koruny na ten iban od revolutu, tak protoze se jedna o SEPA platbu, tak se zkonvertuje pred odeslanim na eura a v revolutu zase na koruny? presne na tohle jsem se tu kdysi ptal a odpoved byla ze SEPA pouze eura
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADM: Muzes tam mit ucty v ruznych menach. Kazdy ma vlastni IBAN.
    VIDA
    VIDA --- ---
    GHOSTSTALKER: OK. Jsem vojta a nevšimla jsem si, že jsem to poslala na účet v korunách. Díky :)
    ADM
    ADM --- ---
    R_G: dnes jsem tam zrovna nabijel 17k Kc
    GHOSTSTALKER: ten IBAN co tam je, je automaticky v eurech ne (pokud teda ma eur jako menu aktivni), nebo jak jinak by se to rozlisovalo?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VIDA: A poslala sis to na korunovy, nebo eurovy ucet Revolutu?
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ATAN: mel jsem stejny problem, reseni jsem nenasel
    ATAN: kdyz jim napises na FB, tak ti to kilo vrati, porad jede akce pres https://www.revolut.com/cz/?p=CZ_START, ale smsku mi to neposlalo, tak jsem se jich ptal co se deje a vysledek byl, ze si to mam rucne nainstalovat z google storu a to kilo za kartu mi refundnou, tak ostatne proc ne ..
    ATAN
    ATAN --- ---
    Nekdo tady psal, ze se za doruceni karty plati (100kc), nekdo psal, ze ne. Je to zavisle na "balicku". Ten standard ma placene doruceni. Premium a Metal ma doruceni zdarma. Pise se to behem objednani karty.
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: tak jsem to "zrusil" a penize tam jsou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam