• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: neomezeně, jen nad ekvivalent 10 000 EUR / USD je třeba celně deklarovat
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CYBERWOLF: Jo, koukám, že je to 10 000 EUR.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: respektive, můžeš v podstatě vozit peněz kolik chceš, akorát je s tím papírování, pokud je to moc a co je moc se liší zemi od země.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    NELLAS: pochybuji, že by to bylo míň jak 2700E
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Kolik EUR v hotovosti smí legálně převézt přes hranice?
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    PATRIKCHRZ: Mě ještě napadlo: založit si u nějaký banky účet v eurech, vložit prachy na účet a přes Revolut si to pak převést na účet, kterej si založim na Zélandu... nebo to je blbost? :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAJKLA: převézt eura na Nový Zéland a směnit tam. Tady NZD valuty skoro nikdo nemá, z bank by měly umět Oberbank, Unicredit a Raifka, kurzy bank ale nejsou nic moc.
    Úplně nejlepší by bylo zkusit najít někoho, kdo na NZ končí a jede zpět a směnit to přímo s ním.

Ze směnáren je moc nemá (např. https://www.eurochange.cz/ ) a v porovnání s jinými měnami má horší spred. Navíc bude problem, jestli je vůbec budou mít fyzicky, to že je mají v lístku ještě nic neznamená.
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    Prosím: mám 2700 eur v hotovosti a stěhuju se na Zéland, takže je potřebuju co nejlíp převést na NZD. Jak?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: více vstupů (6 proti 4) do menšího počtu (1000 proti 1500) salonků. Pro někoho lepší, pro někoho horší (častěji se narazí na letiště, kde žádný salonek zdarma nebude)
    LOPIN: já bych doporučil uzavřít více smluv a vyjednávat. Menším platbám je nejpřístupnější Fortissimo (devizy.cz) a v menší míře Easychange. Bohužel Fortissimu zrušilo FIO účty, takže už to nejde jako převod v rámci banky zdarma.
    Akcenta je spíše na větší objemy, i když jim stačí 2,5 tisíce eur nebo ekvivalent.

Pak je tu ještě např. Roklen.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ADAM: tak to je roklen, prijde mi to i nejprehlednejsi. dik
    ADAM
    ADAM --- ---
    LOPIN: bohužel neumím odpovědět. Vzal bych to, kde dovolí uzavřít smlouvu online. Většina chce papír s ověřeným podpisem....
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ADAM: dik a co z toho bys doporucil, kdyz to potrebuju jen takhle jednou za dva roky?
    ADAM
    ADAM --- ---
    LOPIN: akcenta, sab.cz, devizy.cz
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    dotaz, na fiu cca 10000usd na dolarovym, potrebuju to do korun behem 7 dnu, jaky mam moznosti? Roklen? Co dal?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TYCHOVRAHE: Misto priority pass bude nova sluzba lounge key.

A pokud tam mas vice nez 10M, tak neomezeny pocet vstupu.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    KOC256: na priority pass?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Od pristiho roku 6 vstupu do letistnich salonku s Erste Premier. Cool...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    KOC256: Taky mám 2x World Elite (černá) a Visa Infinite (bílá) a ještě jsem nezažil že by se nad tim někdo pozastavil.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Na hotelu s platinum AE jsem rozdíl viděl, ale jinak málokde. Má cenu si předcházet movitého klienta, pokud z něj mohu něco vyrazit navíc - to ale pro běžné obchody neplatí.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    a kdyz to vezmem kolem a kolem tak vlastne jde jen o ten design...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam