• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CYBERWOLF: Jo, koukám, že je to 10 000 EUR.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: respektive, můžeš v podstatě vozit peněz kolik chceš, akorát je s tím papírování, pokud je to moc a co je moc se liší zemi od země.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    NELLAS: pochybuji, že by to bylo míň jak 2700E
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Kolik EUR v hotovosti smí legálně převézt přes hranice?
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    PATRIKCHRZ: Mě ještě napadlo: založit si u nějaký banky účet v eurech, vložit prachy na účet a přes Revolut si to pak převést na účet, kterej si založim na Zélandu... nebo to je blbost? :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAJKLA: převézt eura na Nový Zéland a směnit tam. Tady NZD valuty skoro nikdo nemá, z bank by měly umět Oberbank, Unicredit a Raifka, kurzy bank ale nejsou nic moc.
    Úplně nejlepší by bylo zkusit najít někoho, kdo na NZ končí a jede zpět a směnit to přímo s ním.

Ze směnáren je moc nemá (např. https://www.eurochange.cz/ ) a v porovnání s jinými měnami má horší spred. Navíc bude problem, jestli je vůbec budou mít fyzicky, to že je mají v lístku ještě nic neznamená.
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    Prosím: mám 2700 eur v hotovosti a stěhuju se na Zéland, takže je potřebuju co nejlíp převést na NZD. Jak?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: více vstupů (6 proti 4) do menšího počtu (1000 proti 1500) salonků. Pro někoho lepší, pro někoho horší (častěji se narazí na letiště, kde žádný salonek zdarma nebude)
    LOPIN: já bych doporučil uzavřít více smluv a vyjednávat. Menším platbám je nejpřístupnější Fortissimo (devizy.cz) a v menší míře Easychange. Bohužel Fortissimu zrušilo FIO účty, takže už to nejde jako převod v rámci banky zdarma.
    Akcenta je spíše na větší objemy, i když jim stačí 2,5 tisíce eur nebo ekvivalent.

Pak je tu ještě např. Roklen.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ADAM: tak to je roklen, prijde mi to i nejprehlednejsi. dik
    ADAM
    ADAM --- ---
    LOPIN: bohužel neumím odpovědět. Vzal bych to, kde dovolí uzavřít smlouvu online. Většina chce papír s ověřeným podpisem....
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ADAM: dik a co z toho bys doporucil, kdyz to potrebuju jen takhle jednou za dva roky?
    ADAM
    ADAM --- ---
    LOPIN: akcenta, sab.cz, devizy.cz
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    dotaz, na fiu cca 10000usd na dolarovym, potrebuju to do korun behem 7 dnu, jaky mam moznosti? Roklen? Co dal?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TYCHOVRAHE: Misto priority pass bude nova sluzba lounge key.

A pokud tam mas vice nez 10M, tak neomezeny pocet vstupu.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    KOC256: na priority pass?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Od pristiho roku 6 vstupu do letistnich salonku s Erste Premier. Cool...
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    KOC256: Taky mám 2x World Elite (černá) a Visa Infinite (bílá) a ještě jsem nezažil že by se nad tim někdo pozastavil.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Na hotelu s platinum AE jsem rozdíl viděl, ale jinak málokde. Má cenu si předcházet movitého klienta, pokud z něj mohu něco vyrazit navíc - to ale pro běžné obchody neplatí.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    a kdyz to vezmem kolem a kolem tak vlastne jde jen o ten design...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    Právě...
    Všude se kolem toho nakecá, ale nikdy jsem to neviděl v praxi...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: mám i prémiové karty (Visa Platinum. MasterCard World Elite, Visa Infinite) a nikde mi nepřišlo, že by na tom někomu záleželo, stejně prodavači vůbec netuší, co to je zač (ještě tak poznají zlatou kartu, ale ta za prémiovou považovat rozhodně nejde).
    Je pravda, že s těmito prémiovými kartami bývají spjaty některé služby (concierge cestovní pojištění a další), ale to je rozhodnutí banky, klidně je může poskytovat i ke základním kartám. Takže snad jen vstup do MasterCard salonku v Praze, Vídni a Bratislavě.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ja chtel motiv american express tu s rimanem rimana bych pouzil z trpaslika a musto american express bych tam dal neco jineho ve stejnem stylu. (chapu ze visa s napisem american express by asi nebyla ono) .
    nebudu zastirat ze litografie jaka de pouzivala na ceninach se mi libi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam