• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PATRIKCHRZ: SAYUZ: Už si to moc nepamatuju, je to pár let,co jsem tam byl,ale tuším,že tam jsou bankomaty, ze kterých je výběr drahý a nějaké bankomaty, které buď nemají ten extra poplatek za výběr nebo je to levnější,když zagogluješ asi to najdeš.. Pamatuju si,že jsme pak právě chodili na určitý másta do těch konkrétních bankomatů, kterých zas nebylo tak mnoho (po BKK).
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    jsem tu kdysi podobně nadával na změnu IB u unicreditu směrem k mobilnosti, čtyřem transakcím na stránku a stopadesáti kliknutím než člověk odešle platbu. tak ti aspoň mají dodnes možnost si překliknout na původní pobodu IB. čímž tak nějak přiznávají, že se to moc nepovedlo a že to není o pár klientech.
    taky jsem se potkal s projekťákem, který byl součástí týmu, který to měl na starost. říkal, že hrozný hrozný hrozný, že musel nakonec odejít. ono to snad není o omezeném budgetu jako spíš o neomezeném budgetu, kdy do toho mluví kdejaký trouba a rozhodnutí se dělá tak, aby se uspokojili všichni.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LOPIN: jsem myslel mobilni. Do ib se loguju minimalne
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    Me se libi rb a csob
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Me teda zadna z bank co pouzivam nenuti menit heslo. Ale jinak jak pises. Na starou m-bank jsem nedal dopustit. Vsechno bylo takove male ale vlezlo toho hodne.

Jinak pouzivam apky a jsou mnohem vice ergonomicke nez startovat ib v prohlizeci.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN: No to je fakt vec nazoru. Ja jsem spokojeny. Co presne te tam tak irituje?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ELIJEN: ono se nezavděčíš všem. Mně třeba IB FIO přijde ze všech v ČR nejlepší. Oceňuji zejména funkčnost na čemkoliv, včetně různých obskurdních a historických prohlížečů, možnost vyjetí přehledu transakcí za neomezenou dobu (to stále řada bank neumí) a to dokonce na 1 stránku (pokud vím, to neumí žádná jiná banka u nás), kde pak mohu vyhledávat přes CTRL+F. Docela dobře jsou propracované e-mailové notifikace.
    Velké plus je také svobodná volba uživatelského jména a hesla (žádné "musí obsahovat určitou kombinaci znaků, musí být každé 3 měsíce změněno a nesmí se opakovat,...").
    Faktem je, že jsem nezkoušel jejich aplikaci - obecně mám k aplikacím nedůvěru a nechci si zbytečně zaplácávat telefon, právě proto mám rád, když i z mobilu se bez problémů dostanu na IB přes prohlížeč.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    KOC256: Zrovna u Erste asi problem s budgetem nebude.

Fakt netusim, jestli vubec existuje banka s normalnim IB. AirBank stoji za uplne hovno, to uz raci to Fio :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    souhlasím skoro se vsim...

Jen jednu vec, myslim, rikas "spatne". Naopak velky projekt (vlastne skoro jakykoliv komercni projekt) je svazan budgetem, analyzou, atd. Takze agilněji/operativněji ten nadšenec doma může něco vylepčit nad rámec původního záměru. Takže pokud aritekt zapomel na formular pro zmenu PIN v nastaveni, tak tam to nemas sanci dostat ani kdyby najednou vsichni vedeli ze to je spatne.

Ale to uz jsem hodne OT :).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KOC256: to si ale nerozumime. ja nerikam, ze s24 je snad pokrokovejsi. je to uz na prvni pohled podstatne starsi kousek. jenze novejsi rozhodne neznamena lepe pouzitelne. a to, ze to takhle matlaji vsichni, na veci nic moc nemeni. je to bida
    ja chapu, ze je to nove, ale pracovali na tom dost dlouho a jeste nejaky cas jela ta "beta". navic vnimam dost velky rozdil mezi rozjizdenim webu o kvaskovem chlebu a internetoveho bankovnictvi. u toho prvniho to nekdo dela ve volnem case a kdyz to neni zrovna ono, nic se nedeje. u toho druheho ocekavam preci jen trochu robustnejsi pristup
    za me je to fakt dost zle. cely ten koncept pusobi, jako by jim to delali nejaci nateseni novacci. muzu jen doufat, ze se to zlepsi (vyrazne)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    používáš ještě jiné bankovnictví pro 21. století (FIO mezi ně nepatří)?

Ne že bych to omlouval, ale je to dneska takový nějaký standard. Tak bych nevinil zpátečnickou ČS, že se tam přesunulo. Spoustu jiných hlasů zase bude tvrdit, že S24 je pravěk...

Jinak některé věci budou z ranku: "JE TO NOVÉ", takže tomu chvilku dej a snad se největší bolesti opraví. Spousty toho co zmiňuješ i AIR/BANK přidávala až za běhu (platba na klik třeba).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KOC256: popravde je toho hromada

- "responzivni layout" = vsechno je neskutecne kravske. kazdy ovladaci prvek vypada, jako bych jej mel mackat nohama primo na monitoru. vsechny tabulky a texty jsou neskutecne prerostle (= moc se tam toho nevejde). tahle ulitba mobilum je hrozna vec

- platba pres x kliku, protoze je dzordze potreba udelat univerzalniho. zadne prihlasim se -> kliknu na platbu

- na uvodni strance mam nejake 4 posledni transfery. cool. proc jich tam nemam treba 20? takhle to pusobi jako hodnota, kterou tam nastavil nekdo pri kodovani sablony a ktera tam omylem zustala

- na vsechno se ceka tyden (je to misty fakt fest pomale), pricemz nejake wait signalizace tam moc nejsou. ze zacatku jsem casto nevedel, jestli jsem vubec kliknul, protoze se proste docela dlouho nic nedelo (treba uz jen pri blbem prihlaseni)

- neustale pomale prechodove animacky jako z nejakeho css tutorialu. je to hrozne otravne. ja nechci koukat na animacku zmeny nejakeho okynka a cekat na ni. pokud to jde, chci aby byl prechod okamzity. zdrzovat se jen pro efekt je za me fakt pakarna

- sablony ze servisu24 jsou uplne podelane. z nejakeho duvodu se neradi.. nijak. ani podle kontaktu, ani podle nazvu sablony. pricemz to druhe bych docela ocekaval vzhledem k tomu, ze to v predchozi x lete inkarnaci byla jedna z pomerne dulezitych f-ci
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LELI:
    Takže asi jen ČSOB. není to vázáno na MC WE

Plaťte jakoukoli ČSOB kartou a ušetříte na každém litru paliva
    S platební kartou od nás můžete ušetřit náklady za tankování. Stačí s ní nakoupit u čerpacích stanic EuroOil pohonné hmoty alespoň za 300 Kč a automaticky získáte slevu 40 haléřů na každý litr paliva.

Vám nejbližší z 200 čerpacích stanic najdete na www.eurooil.cz.

Samoobslužné čerpací stanice slevy neposkytují. Maximální částka jednorázového nákupu pro získání slevy je 60 000 Kč. Sleva se nevztahuje na LPG a CNG.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    no byl jsem kdysi u S24- nedávno jsem se k nemu dostal znovu a jsem rád za George, který je trochu in time dnešní době. Co konkrétně ti nevyhovuje? nebo jen zvyk?
    LELI
    LELI --- ---
    FORTRESS: to netusim.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    LELI: Platí to i pro MC WE od jiných bank?
    LELI
    LELI --- ---
    OMNISLASH: jediny pozitivni je tam touch id a ze to umi precist slozenku. :-) jinak znam akorat mobilni verze od csas, na pocitaci sem to nikdy nepouzil.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    servis24 nikdy nebyl zadny zazrak, ale dzordz je tedy uplne jina liga. je tu nekdo, komu to prijde ok? snazil jsem se hledat pozitiva, ale narazil jsem jen na smrst negativ
    LELI
    LELI --- ---
    Imho hezkej bonus, vyzkouseno, funguje. Na pumpe o akci vedeli, stacilo rict ze platim kartou. Konecne benefit kterej je realne k necemu. :-)

Usetrete celych 5 Kc na kazdem natankovanem litru benzinu nebo nafty! Exkluzivni vanocni akce plati az do odvolani u EuroOilu, kdyz natankujete za 1 000 - 3 000 Kc a zaplatite kartou Mastercard World Elite. Vase CSOB Premium.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: moje zkušenost je, že kartou tam moc platit nejde - tedy alespoň "pro baťůžkáře". Jasně, pokud člověk pojede do známého hotelu a bude se stravovat v drahých restauracích, tak se obejde bez hotovosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam