• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    SAYUZ: Vzhledem k tomu, že se těžko odhaduje kolik člověk utratí, tak tyhle kurzy bych si nechal na platbu kartou a šel bych do EUR/USD/GBP v hotovosti. A nekupovat v bance, 26,61 je docela drahé.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    SAYUZ: A neni lepsi mit treba Revolutku?
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Neví někdo jak moc draho vyjde vybírat v Thajsku Bahty z bankomatu. V Bance mi řekli, že od banky nakoupim Eura za kurz 26.61 a následně mi Visa za Eura prodá Bahty... kurz nemůžu nikde najít. Poplatek za výběr u KB je 99 Kč a myslím, že dalších cca 150 Kč je poplatek bankomatu. Díky
    QUIP
    QUIP --- ---
    PATRIKCHRZ: Nebylo to tak, ze jsou oba ucty napsane na me, takze to z pohledu banky nebyl prevod mezi vlastnimi ucty jednoho subjektu. Nicmene to byl prevod mezi dvema ucty ve stejne Equa Bance a tam proste neslo zaslat Eura jinak, nez SEPA platbou.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    QUIP: nevybral jsi špatně druh platby? Místo převodu mezi vlastními účty za jsi náhodou nezvolil SEPA?
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELLAS: No vidis a takhle ja prijdu o vsechny penize. Sam sebe osidim :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELLAS: tu sežrala housenka :o
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUIP: Mé OCD se ptá, kam se ti ztratila ta koruna?
    QUIP
    QUIP --- ---
    MRTVY_KENNY: a odchozi za 99,- Takze to je tech 107, ktere jdou z meho, kdyz ovladam oba dva ucty (prichozi a odchozi)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PATRIKCHRZ: prave ze to nebyla sepa, prislo to normalne jako domaci platba z 0800

a jinak u equa je prichozi sepa za 9kc, nebo se mylim?
    QUIP
    QUIP --- ---
    PATRIKCHRZ: no ja prave pred 3 tydny prevadel EUR v ramci uctu Equa a pekne me nasralo, ze me to stalo 107 CZK. Jeste jim ohledne toho poslu nejaky prijemny e-mail, ze ktereho si nikdo hlavu delat nebude, ale me se ulevi :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    myslel jsem uvnitř státu. V rámci banky to je obvykle zdarma, nebo za stejnou cenu jako korunové platby. Ale zrovna u Equa moc firem účet mít nebude
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    QUIP: oprava - uvnitř banky to samozřejmě je něco jiného.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    QUIP: ten důvod je, že CERTIS (clearingový systém ČNB) umí pracovat jen s českými korunami. Pro clearing se tak používá Evropská centrální banka. Je tak úplně jedno, jestli platba zde z ČSOB do KB nebo do Societe Generale v Paříži. Steně to musí jít přes ECB.
    QUIP
    QUIP --- ---
    PATRIKCHRZ: a je nejaka povinnost, aby se Eura i uvnitr banky prevadely jako SEPA platba? Nebo je to jen neco, co banky rady pouzivaji, protoze jim to i v ramci vlastnich uctu vydela penize navic?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: u SEPA plateb je jedno, jestli je to v rámci ČR nebo přeshraniční, vždy to půjde podle SEPA ceníku (tj. u většiny bank "za draho")
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: mi to dava na vyber, kdyz dam prevest nejaka EUR, vyskoci upozorneni, ze se zda, ze karta je vedena v korunach. potvrdim, ze opravdu chcu chargovat EUR a vse probehne jak ma...

+ me prekvapilo, ze kdyz jsem si dal bankovni prevod z revolut, tak ze mi to prislo z ceskeho konta.. jsem si kvuli nizkym poplatkum na zahr. platby schvalne rozjel equa konto a s takovou jsem to nemusel podstupovat...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Některé státy mají určitá omezení i na cizí měnu, ale to nebude případ NZ.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: neomezeně, jen nad ekvivalent 10 000 EUR / USD je třeba celně deklarovat
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CYBERWOLF: Jo, koukám, že je to 10 000 EUR.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam