• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    QUIP
    QUIP --- ---
    OMNISLASH: Neni to v souladu a pokud te to stve, tak jim o tom napis. Banky maji velmi nerady negativni publicitu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: To měla i ČSOB - buď si ji mohl přijmout nebo odložit přijmutí na příště :)

Naštěstí jim někdo domluvil...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    a aby toho v dzordzovi nebylo malo, tak ted nahore zabira nemalou cast "zadost" o souhlas se zpracovanim osobnich udaju pro marketingove ucely. zadost WTF stylem nema nikde zadne zjevne zamitnuti a tak si muzu "vybrat", ze mi tam bude bud na veky veku strasit, nebo ji schvalim, prestoze nechci. urcite je takove vynucovani v souladu s gdpr?
    ENDER
    ENDER --- ---
    NELDE: bankovky u kterych si bankomat neni jisty zda nejsou falza, pripadne jsou poskozeny, jdou do jineho boxu a i kdyz se pripisou klientovi jsou nasledne zkoumany, zda to nejsou falza atd...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: A nemohli to mezitím, "zezadu" doplnit? Bankomat nesmí vydat bankovku, která není v pořádku. Bylo by to taky silně zneužitelné pro falza.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    VANEK: ..co ty vis :-D
    VANEK
    VANEK --- ---
    Tedy, na tohle nemá ani Patrik:
    Žena protočila ve směnárnách 12 miliard, někdo ji pak zřejmě zavraždil - iDNES.cz
    https://zpravy.idnes.cz/...-smenarnach-miliardy-vrazda-fn7-/domaci.aspx?c=A181126_094900_domaci_jumi
    (via [ HONCKA @ Věci Veřejné - jsem sice árijec, ale... (válka vypukne po přestávce) ] )
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CAMELLA: některé bankomaty ČSOB jsou určitě "rotační", osobně vyzkoušeno, když jsem "vydojil" všechny 2 tisícovky, kdy už to nechtělo vydat 80 tisíc, něco jsem přes kartu vložil a opět bylo co vydávat. Fungovalo to zcela jistě ještě minulý rok.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NAVARA: 5litry (ty tedy ne kvůli ČNB) i rotační byly problém, vím, že kvůli tomu furt chodily kontroly ČNB a pak to úplně zakazali, protože se tím dostávaly do oběhu poškozeny bankovky. Ale třeba to už nějak vychytali
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CAMELLA: Pětilitry nebo rotační bankomaty?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NAVARA: nejsou, kvůli ČNB
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Air prý zvládne vklad až 650k a jestli jsou rotační, tak by mohli případně vydávat i 5k bankovky :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Diky vsem za odpovedi, uz jsem se domlivil s pobockou FIO a mam objednany vyber primo u nich na pokladne. Pry me to nakonec nic stat nebude :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: jo, ale více kartami :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Jako žes ho celý vybral? 8-o
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TOMINO_I: bankomaty obvykle umí vydat 40 bankovek (ale třeba AirBank umí 60 bankovek) a zpravidla mají druhou nejvyšší bankovku co je v dané zemi platná - u nás 2 tisícovky. Ale je možné výběry opakovat.

V ČR je v bankomatu cca 1,5 až 2 miliony ve 2 tisícovkách - vlastní zkušenost u ČSOB
    NELDE
    NELDE --- ---
    CAMELLA: Většina bankomatů má limit na počet bankovek - 40ks, protože maximálně dávají 2k bankovku, tak je to v ČR 80k. Poku bude bankomat dávat 100 eurovky, tak to bude trochu více, pokud by dával jen 50 eurovky, tak to bude na víckrát.

TOMINO_I: Bacha na AML, nad určitou částku musíš prokázat původ peněz.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TOMINO_I: pokud budeš mit limity, tak to vyberes, akorát budeš muset na několikrát, většina bankomatu dává cca kolem 80k na jeden vyber
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    PATRIKCHRZ: Diky
    Jinak Patriku netusite, zda mi pujde vybrat onech 170tis.Kc z bankomatu, pokud si nastavim predem limity? Nebo je to uz castka, kterou musim vybrat na pobocce za nejaky peniz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam