• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Equa Bank vydala za poslední 2 roky už asi 3. verzi mobilního bankovnictví. Pokaždé je třeba si nainstalovat úplně novou aplikaci (a znovu ji párovat) a starou aplikaci odinstalovat. To je normální i u ostatních bank?
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    87HIGHFLYER: pouzivam spokojene transferwise. kurzy ma imho nejlepsi a vse se zvladne online
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CERMINEK: bezny pracovnik u prepazky ve fio nejen ze nevi veci kolem firemniho bankovnictvi, on ma trable i s uplne obycejnyma vecma kolem bezneho uctu. vlastni zkusenost, bohuzel. a to nebyl nejaky novacek s cedulkou "ucim se"
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    ATAN: jestli nabizeji smenu online tak proc ne. Bavime se ale, predpokladam, o rozdilech v radu setin, coz zacina davat smysl az v objemech vysiich tisicu nebo desitek tisic eur. Ja vzdycky obvolam par dealingovek a vyberu tu nejlepsi nabidku (pres tel. vzdy nabidnou lepsi kurz).
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMINEK: Hlavně je tak dobrá, že furt mění jméno (-;
    Stačila mi jedna zkušenost - rušení účtu - abych osobně věděl, kam ani za zlatý prase.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    BIMBAS: Moneta je kdysidávná agrobanka... a úplně nevím jsetli to je banka, kam bychom chtěli...
    Ono je to vždycky o bankéři, většinou ti co se starají o firmy, fakt něco umí. Ve FIO je průser, že se člověk baví s přepážkovým pracovnékem, který musí umět vše, ale nic pořádně a jen papíry předává někomu do Prahy, kdo nezná situaci, prostředí, okolnosti a v naše mpřípadě ani nechápe, čím se vlastně živíme.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NOISEGATE: je zajimavy, ze lokalni smenarna mi vzdy nabidla lepsi kurz nez cyrrus-fx. Ale vyrizeni pres email potvrzuji.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    87HIGHFLYER: dlouhodobe nejlepsi kurz nabizi cyrrus-fx. Ramcovku lze vyresit korespondencne.
    ADAM
    ADAM --- ---
    87HIGHFLYER: roklen24, sab, akcenta, fortissimo, exchange.cz...

Kurzy všude stejné, ber to, kde bude nejmenší opruz se založením smlouvy.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PETER_PAN: no jsou to spis desitky tisic eur. Nemusí to bejt všechno v jedná transakci.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    87HIGHFLYER: easychange.cz bez problemu opakovane, jednotky tisic EUR to CZK. Otazka je co myslis tim velke sumy, pokavad je to o rad vetsi, pak mozna existuji i vyhodnejsi prostupy
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jak nejlíp směnit velkou sumu v eurech na koruny, co leží na EUR účtu? Asi se mi nechce jít úplně do směnárny se štosem peněz, kurz banky není špatnej (což neznamená úplně dobrej - equa) navíc jsem tam volal a asi by se to dalo řešit individuálně. Koukal jsem pak na různý online služby, třeba currencytransfer.com, ale toho se celkem bojim. Nemá někdo zkušenost? Dík moc
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    CERMINEK: Moneta se umí taky ohánět, ale dost zaleží na bankéři. Ostatně jako všude. Kdyby ji potreboval pichnout, napis do posty. mam na to svoje lidi
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CERMINEK: zkusila bych KB nebo ČSOB
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ENDER: Ke KB budeme nakonec asi přecházet, pro firmy je to fakt slučná banka. Jen to nestihnou zprocesovat tak, jak my potřebujeme.
    ENDER
    ENDER --- ---
    CERMINEK: znami rikali, ze resili nejaky zapeklity problem s financovanim doby nez jim dosly dotace a jedina banka, ktera jim nakonec vysla vstric byla KB. Korporat je tam silnej a dost se snazi..
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    OMNISLASH: Mno já jsem dneškem definitivně rozhodnut, že FIO opouštíme... Jenže když i 19.12. po dvou měsících zaříznou něco, co schválili a čekáš na to, tak je to prekérka.. Takže hledám alternativu, která to vyřeší rychle...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CERMINEK: fio bance trva minimalne dva mesice uplne vsechno. v tomhle jsou naprosta tragedie. hypo bych u nich z tohohle duvodu vubec ani nezkousel
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Kdo máte přehled ve financování pro firmy? Naše FIO banka se po dvou měsících rozhodla nás poslat k šípku i přesto, že v mailu máme, že schvalují... Takže hledáme alternativu, ale díky tomu, že to FIO bance trvalo dva měsíce, tak jakoukoliv alternativu, která bude rychlá...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    Finanční start-up Revolut získal evropskou bankovní licenci. Ani jako plnohodnotná banka neplánuje odklon od mobilních aplikací
    https://byznys.ihned.cz/...icenci-ani-jako-plnohodnotna-banka-neplanuje-odklon-od-mobilnich-aplikaci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam