• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    LELI
    LELI --- ---
    FORTRESS: jakej to ma vykon?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    PATRIKCHRZ: Já jsem s Hájkovo Top Stocks celkem spokojenej.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FORTRESS: ano, zůstatek úročený 0,0...nic. To je horší než poplatek. A ty jejich investice, výhodné akorát pro banku, protože jí nesou poplatky, to je z bláta do louže.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    nebo hypotéku :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    PATRIKCHRZ: Když máš dostatečný zůstatek na účtu nebo investice tak nemusíš plnit obrat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    Zakladal jsem si EP v dobe kde jsem byl cerstve bez zamestnani (jen OSVC). Bez historie mi bankerka na vyjimky zaridila kreditku...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ATAN: Doporučuji tuto diskusi: http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1216390

přímým konkurentem ČSOB Premium je Erste Premier.
    Rozdíly: EP má 6 vstupů do menší sítě salonků (Louge Key), ČSOB má 4 vstupy do větší sítě salonků (Priority Pass).
    EP má v Praze na schengen terminálu vlastní salonek, není tak potřeba "plýtvat" vstupy z Priority Pass pokud letí člověk v rámci schengenu. Pro mimoschengenskou část je salonek MasterCard přístupný s jakoukoliv MC World Elite, tedy s kartami od obou bank
    EP má lepší cestovní pojištění (na 10 milionů), ale ČSOB limit nyní zvyšuje, tak se to srovná
    ČSOB má zdarma výběry ze všech bankomatů v ČR, EP jen z ČS. V zahraničí mají výběr zdarma ze všech bankomatů obě banky, ale EP účtuje valutový kurz
    k ČSOB je zdarma jedno ze třech pojištění: právní odpovědnost řidiče, internetová rizika a občanská odpovědnost

Oba účty jsou vedeny zdarma při splnění podmínek - EP 70 tisíc měsíčně obrat, ČSOB 50 tisíc. Já mám oba účty, kdybych se musel rozhodnout jen pro jeden, bral bych spíše EP, kvůli tomu salonku v Praze.

U ČSOB jsou hlavní výhody navázané na MC kartu a musí být kreditní. A kreditní kartu nemusí banka schválit. Visa naopak je vždy debetní.
    U EP jsou hlavní výhody navázané na Visa kartu a je na rozhodnutí klienta, jestli si nechá obě karty vydat jako kreditky, debetky anebo jednu tak a druhou tak. Já mám obě debetní.

EP trochu víc sleduje, jestli se jí klient vyplatí a "nevýhodné" účty občas vypovídá, záleží na konkrétním bankéři, velmi špatnou pověst má pobočka V Celnici v Praze.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ATAN:
    pokud treba litas, tak 4 vstupy do salonku...

s VISA Infinite pojisteni:
    Pojištěný máte mobil, tablet, kabelku, tašku, peněženku, doklady i klíče

Kreditka zdarma

cestovni pojisteni zdarma...

Mam obdobu od ČS...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: neplatím prakticky žádné poplatky, neřeším bankomaty z kterých vybírám,...
    ATAN
    ATAN --- ---
    Je k necemu dobre Premium Konto u CSOB? Ma nejake prakticke vyhody?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Tak me AB vyhovuje tak jak je. Takze novy majitel by to tezko mohl zlepsit... ...spise naopak ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: jsem zvědav, jestli Airbank obrátí svoji pozornost na jinou banku. nebo jestli se moneta nevzpamatuje a nevrátí do hry.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Home Credit a Air Bank zastavují fúzi s Monetou
    https://www.e15.cz/clanek/1356659
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    poslal jsem 25 pln přes revolut, když je to bez poplatku, přijde platba až v pátek. Kurs 5.9
    PATRIKCHRZ ADAM děkuji
    ADAM
    ADAM --- ---
    RATTKIN: v rámci Polska nepotřebuješ. Že zahraničí bohužel nevím. Mám polský účet, pokud to je částka cca 5-20tis pln, tak od tebe můžu koupit koruny a poslat jim Zlote.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Pokud posíláš mezinárodně, tak před dej PL. Swift budeš také potřebovat, zjistíš ho např. na www.iban-rechner.de

Já na drobné platby používám Fortissimo. Záleží na tom, jak velkou částku chceš poslat Fortissimo nemá extra výhodné kurzy, u malých částek cca na úrovni bank, ale zase je bez poplatku. Nevyžaduje náhodou Revolut minimální částku směny (převodu)?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ADAM: a iban stačí, nemusím mít swift číslo?
    Nejlepší asi bude poslat to přes revolut?
    ADAM
    ADAM --- ---
    RATTKIN: v Polsku používají jako číslo účtu IBAN
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Jak poslat peníze do Polska? dostal jsem číslo ve formátu 91 0000 000 0000 0000 0000 0000, co je to za číslo?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Richee už mám a v zahraničí používám, i přes poplatek 30 Kč se vyplatila (u Hello mám místo výběru v zahraničí zdarma nastavený 1 % bonus), bez poplatku se vyplatí ještě víc. Na platby používám Hello kreditky.
    O kartu Visa svět od mBank jsem požádal. Na velikonoce letím do Irska, tak obě otestuji :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam