• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    btw kdo jste nezaznamenal, tak Creditas od dubna nebude omezovat výběr kartou a bude zdarma i v zahraničí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: Zda k nějakému pochybení skutečně došlo, bude podle všeho prošetřovat britský Úřad pro finanční etiku (FCA). Podle The Telegraph měl ostatně Revolut v plánu právě tomuto regulátorovi loni v září zaslat dokument, kde by ho o svém tříměsíčním testování kontrolních mechanismů informoval, ale nakonec tak neučinil. Britský deník měl nicméně návrh dopisu, který nakonec nikdy neodešel, k dispozici. Pokud by Úřad pro finanční etiku nakonec shledal postup Revolutu chybným, hrozila by startupu například pokuta nebo odebrání e-money licence, díky níž ve Velké Británii působí.

Vyšly na toto téma i další články, ale nějak postupně mizí:
    https://www.e15.cz/...mech-start-up-mel-poustet-podezrele-platby-konci-jeho-financni-reditel-1356782

Revolut v problémech. Start-up měl pouštět podezřelé platby, končí jeho finanční ředitel. - Hledat Googlem
    https://www.google.com/...%C3%AD+%C5%99editel.&aqs=chrome..69i57.571989j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Kde se tam pise, ze dostavaji pres prsty od regulatora?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zajímavý článek o Revolutu, který částečně vysvětluje jak je to s těmi blokacemi:
    https://www.czechcrunch.cz/...revolutu-uspesny-pribeh-fintechoveho-jednorozce-utrpel-nekolik-trhlin/

Vypadá to, že zatím ten systém neumí úplně vyladit, takže buď se jim bouří zákazníci nebo dostávají přes prsty od regulátora
    GOR
    GOR --- ---
    RATTKIN: Posílal jsem v pátek 7. prosince ve 14.30 5500 PLN z revolutu na polský účet a dorazily tam v pondělí 10. prosince.
    DYNK
    DYNK --- ---
    RATTKIN: me prisly EURa z Revolutu na cesky ucet do dvou dnu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    poslal jsem pár korun na polský iban přes revolut na nejlevnější režim. Zadal jsem to 26.2. asi za den přišlo že prý completed. Příjemce to ale prý nedostal. Mám čekat dál, nebo to mám unsendnout a zkusit znovu?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zdá se, že mBank karta Visa svět má závadu - nestačí aktivovat a zadat PIN, musí se ještě jednou změnit, aby fungovala.

mBank - FinExpert.cz
    http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=301647&p=12205912#p12205912
    SELECTOR
    SELECTOR --- ---
    GHOSTSTALKER: díky za objesnění, už to tam vidím. myslel jsem, že musejí mít taky účet u revolutu. přes ten iban by to mělo jít bez problému. vyřešeno
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SELECTOR: Revolut ma normalni IBAN.
    SELECTOR
    SELECTOR --- ---
    GHOSTSTALKER: revolut nebo transferwise by pro mě byl ideální, ale nejsem si jistej, jestli s tím bude umět účetní odělení pracovat. chtějí po mě číslo účtu, na který mi budou výplatu posílat. zkusím jim to vysvětlit, snad to nějak půjde.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SELECTOR: Revolut. Pak si to v nem muzes prevest do korun a poslat na ucet v ceske bance. Ale pri te castce nad 5000 USD/mesic uz tam muze byt nejaky poplatek (nevim presne, jaky je dolarovy limit), byt vzhledem k objemu asi marginalni.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    PATRIKCHRZ: ja sinechal posilat z USA na dolarovy u revolutu, meli sberny ucet, ted uz myslim ma kazdy primo ucet, nestalo me to nic, normalne jsme to pak prevedl na cesky a poslal do sve banky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SELECTOR: devizovky mají velkou nevýhodu - mají sběrné účty, takže jsi dost závislý na tom, zda odesilatel vyplní správně i další údaje (třeba variabilní symbol). Ale jestli půjde o pravidelné platby, dá se s devizovkou domluvit, že si to rozklíčuje třeba podle čísla účtu.

Z bank bych se přikláněl k FIO - za příchozí platbu v USD chce jen stovku a mají u ní účty některé devizovky, takže pak nemusíš prodávat na kurz banky, ale dohodnout se s devizovkou a převést to do ní "v rámci banky" bez poplatku.
    SELECTOR
    SELECTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: díky, bude to zhruba 5000USD měsíčně. ještě nevím, odkud přesně to budou posílat, možná z Korei (jižní), zaměstnavatel má víc poboček, všechny ale mimo EU.
    devizovky mě nenapadly, podívám se na ně.

dneska mám schůzku s poradcem v ČS, tak to s ním proberu a dám vědět.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SELECTOR: zahraniční transakce jsou vždy zpoplatněné, 1 % je ještě solidní, dost často víc bolí minimální hranice poplatku. Dalším kamenem úrazu je směnný kurz banky, na tom taky můžeš dost tratit.

O jakou částku má přibližně jít? Jestli to bude alespoň pár tisíc USD měsíčně, zkusil bych se domluvit s nějakou devizovkou (Akcenta, Fortissimo, Easychange, SAB, Divíšek,...), někdy se s nima dá docela rozumně dohodnout.

Možná Revolut, ten snad umí účty leckde na světě, ale nevím, jestli umí USA a zda tam nejsou nějaké poplatky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SELECTOR: dolarový účet ve FIO? ale třeba doporučí Patrik ještě něco lepšího :)
    SELECTOR
    SELECTOR --- ---
    Ahoj, bude mi teď chodit výplata ze zahraničí mimo EU v USD a vybírám nový osobní účet, se kterým mě tato příchozí platba v součtu s režií vyjde na co nejméně. Mám účty u ČS a mBank. Chci se zaptat má-li někdo zdejší o aktuální nabídce osobních účtů přehled. V minulosti jsem si to nechával posílat do ČS, ale tam mi strhávali 1% z příchozí částky, což by se mi v dlouhodobém měřítku nevyplatilo.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: ano, ten limit je "tajný" a u každého jiný. U někoho desítky tisíc u jiného miliony. Nikdo neví proč a nikdo neví, jak je vysoký ten jeho.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PATRIKCHRZ: Ja mam obrat uz pres 350K a jeste jsem zadnou stopku nedostal ...
    Tak treba ty KYC politiky vybiraj nahodne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam