• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: To je super, že to regulace sjednotí. To založení slovenského účtu vyžaduje slovenskou adresu a výlet na slovensko?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: Fio založené na Slovensku (jiné podmínky než u českého).
    Ale od prosince by měly být SEPA platby za stejnou cenu jako korunové ve všech bankách
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROTTWEILER: IMHO brzy budou eur platby zdarma ve všech bankách (regulace).

Momentálně je výhodné Fio a revolut
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Jaká banka v ČR má nejvýhodnější EUR účet? Hlavně co se týče příchozí, odchozích plateb v rámci EU a i možností co s eury dělat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: tak já to chápu, kdy moje banka neměla android pay pay první tak změním banku
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Investovali do tvorby produktu - tak to chtějí užít, jinak má ten tým, co to dělal problémy. Že to není pro celou banku ziskové, to je moc nezajímá.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA:
    mi do mailu...
    ale nevím na čem to mají založeno...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: Mám v mobilním bankovnictví android a nepřišlo mi nic :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CAMELLA: Za vystavení karty bylo kilo? To se jim pořád vyplatí :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    Taky mě to překvapilo. Nevím zda to poslali všem. ale já jejich účet v podstatě jen používám na cestách - CREDITKA na půjčky aut... Tak možná chtějí abych ji používal více...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    RATTKIN: a přitom platí oni applu, každé napojení karty do Apple Pay stojí tuším 3 koruny a Apple má i částku z každé transakce :). V prvním tydnu, co bylo AP spuštěno přiteklo z českých bank do Applu 3mil za napojení karet ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: to jsem nepsal ;-)
    je zajímavý, že tak tlačí apple. Jako kdyby z toho něco měli.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    A ja to snad rozporuji?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: platba mobilem je pohodlná a je i bezpečnější. Já třeba kartu denně vůbec nenosím
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska doslo z CS:

Dobrý den,

vyzkoušejte jednoduché a pohodlné placení s Apple Pay. Nyní navíc s odměnou 140 Kč, kterou Vám připíšeme na účet. Stačí do 90 dnů od registrace 5× zaplatit pomocí Apple Pay a odměna je Vaše! Podmínky naleznete na www.csas.cz/odmena.

Apple Pay je snadnější, rychlejší a bezpečnější způsob placení v obchodech, aplikacích a na internetu pomocí iPhonu, Apple Watch, iPadu a Macu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADAMM: dcc, bere to automaticky, že je to česká karta (v případě Revolut britská) a vůbec to neřeší, že je to třeba karta k cizoměnovému účtu. AirBank ani Revolut ani jiná banka to nemá jak ovlivnit, je to čistě na straně majitele atm/terminálu
    ADM
    ADM --- ---
    ADAMM: tohle mi dela tesco na revolut kartu, ze nabizi platbu v librach, pritom tam mam zustatek jen v czk. imho jinom normalni prachsprosta vychcanost bank, jeste je ta otazka tak blbe polozena, ze jsem jednou za jeden nakup kdy jsem nebyl prilis ve strehu zaplatil o 60kc vic, proste jen tak ...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jsem teď ve Španělsku a byl jsem zvyklý dřív platit kartou k eurovému účtu od Air bank - letos mi bankomaty i některé obchody nutí konverzi přes koruny - co to je za blbost, když je to eurový účet? je to něco, co může banka ovlivnit, nebo je prostě issuer CZ a tím pádem se to vždycky objeví? pěkně na pytel toto.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: Appka je bez přihlášení zamčená, neumí ani tak jednoduchý věci, jako zadat tvoje číslo do QR generátor bez prihlášení... Pro SMSky - https://ib.csob.cz/klient/nastaveni/moje-info/ucty-platby
    ATAN
    ATAN --- ---
    Neporadi nekdo jak v CSOB IB nastavit, aby mi chodili sms v pripade nejakeho pohybu? Nikde to nemuzu najit. Mam i aplikaci, ale ta take nic nehlasi. Idealane, kdyby to hlasila jen aplikace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam