• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Investovali do tvorby produktu - tak to chtějí užít, jinak má ten tým, co to dělal problémy. Že to není pro celou banku ziskové, to je moc nezajímá.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    Taky mě to překvapilo. Nevím zda to poslali všem. ale já jejich účet v podstatě jen používám na cestách - CREDITKA na půjčky aut... Tak možná chtějí abych ji používal více...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    RATTKIN: a přitom platí oni applu, každé napojení karty do Apple Pay stojí tuším 3 koruny a Apple má i částku z každé transakce :). V prvním tydnu, co bylo AP spuštěno přiteklo z českých bank do Applu 3mil za napojení karet ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: to jsem nepsal ;-)
    je zajímavý, že tak tlačí apple. Jako kdyby z toho něco měli.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    A ja to snad rozporuji?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: platba mobilem je pohodlná a je i bezpečnější. Já třeba kartu denně vůbec nenosím
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska doslo z CS:

Dobrý den,

vyzkoušejte jednoduché a pohodlné placení s Apple Pay. Nyní navíc s odměnou 140 Kč, kterou Vám připíšeme na účet. Stačí do 90 dnů od registrace 5× zaplatit pomocí Apple Pay a odměna je Vaše! Podmínky naleznete na www.csas.cz/odmena.

Apple Pay je snadnější, rychlejší a bezpečnější způsob placení v obchodech, aplikacích a na internetu pomocí iPhonu, Apple Watch, iPadu a Macu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADAMM: dcc, bere to automaticky, že je to česká karta (v případě Revolut britská) a vůbec to neřeší, že je to třeba karta k cizoměnovému účtu. AirBank ani Revolut ani jiná banka to nemá jak ovlivnit, je to čistě na straně majitele atm/terminálu
    ADM
    ADM --- ---
    ADAMM: tohle mi dela tesco na revolut kartu, ze nabizi platbu v librach, pritom tam mam zustatek jen v czk. imho jinom normalni prachsprosta vychcanost bank, jeste je ta otazka tak blbe polozena, ze jsem jednou za jeden nakup kdy jsem nebyl prilis ve strehu zaplatil o 60kc vic, proste jen tak ...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jsem teď ve Španělsku a byl jsem zvyklý dřív platit kartou k eurovému účtu od Air bank - letos mi bankomaty i některé obchody nutí konverzi přes koruny - co to je za blbost, když je to eurový účet? je to něco, co může banka ovlivnit, nebo je prostě issuer CZ a tím pádem se to vždycky objeví? pěkně na pytel toto.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: Appka je bez přihlášení zamčená, neumí ani tak jednoduchý věci, jako zadat tvoje číslo do QR generátor bez prihlášení... Pro SMSky - https://ib.csob.cz/klient/nastaveni/moje-info/ucty-platby
    ATAN
    ATAN --- ---
    Neporadi nekdo jak v CSOB IB nastavit, aby mi chodili sms v pripade nejakeho pohybu? Nikde to nemuzu najit. Mam i aplikaci, ale ta take nic nehlasi. Idealane, kdyby to hlasila jen aplikace.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Ono logicky, pokud někdo nabízí hodně volné bankovní přesuny, jak by lidé rádi, tak bude narážet na AML. Plus na to, že vlastně má "de facto" bankovní služby v zemích, kde nemá příslušné licence.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: v těch "zmizelých článcích to bylo podrobněji. Minimálně proti nim bylo zahájeno řízení (aspoň tak to bylo v těch článcích), což rozhodně není zanedbatelné.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Takze pres prsty zatim nedostali/nedostavaji.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    btw kdo jste nezaznamenal, tak Creditas od dubna nebude omezovat výběr kartou a bude zdarma i v zahraničí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: Zda k nějakému pochybení skutečně došlo, bude podle všeho prošetřovat britský Úřad pro finanční etiku (FCA). Podle The Telegraph měl ostatně Revolut v plánu právě tomuto regulátorovi loni v září zaslat dokument, kde by ho o svém tříměsíčním testování kontrolních mechanismů informoval, ale nakonec tak neučinil. Britský deník měl nicméně návrh dopisu, který nakonec nikdy neodešel, k dispozici. Pokud by Úřad pro finanční etiku nakonec shledal postup Revolutu chybným, hrozila by startupu například pokuta nebo odebrání e-money licence, díky níž ve Velké Británii působí.

Vyšly na toto téma i další články, ale nějak postupně mizí:
    https://www.e15.cz/...mech-start-up-mel-poustet-podezrele-platby-konci-jeho-financni-reditel-1356782

Revolut v problémech. Start-up měl pouštět podezřelé platby, končí jeho finanční ředitel. - Hledat Googlem
    https://www.google.com/...%C3%AD+%C5%99editel.&aqs=chrome..69i57.571989j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Kde se tam pise, ze dostavaji pres prsty od regulatora?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zajímavý článek o Revolutu, který částečně vysvětluje jak je to s těmi blokacemi:
    https://www.czechcrunch.cz/...revolutu-uspesny-pribeh-fintechoveho-jednorozce-utrpel-nekolik-trhlin/

Vypadá to, že zatím ten systém neumí úplně vyladit, takže buď se jim bouří zákazníci nebo dostávají přes prsty od regulátora
    GOR
    GOR --- ---
    RATTKIN: Posílal jsem v pátek 7. prosince ve 14.30 5500 PLN z revolutu na polský účet a dorazily tam v pondělí 10. prosince.
    DYNK
    DYNK --- ---
    RATTKIN: me prisly EURa z Revolutu na cesky ucet do dvou dnu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    poslal jsem pár korun na polský iban přes revolut na nejlevnější režim. Zadal jsem to 26.2. asi za den přišlo že prý completed. Příjemce to ale prý nedostal. Mám čekat dál, nebo to mám unsendnout a zkusit znovu?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zdá se, že mBank karta Visa svět má závadu - nestačí aktivovat a zadat PIN, musí se ještě jednou změnit, aby fungovala.

mBank - FinExpert.cz
    http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=301647&p=12205912#p12205912
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam