• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ha, konci moje billa kreditka, jakou mi muzete aktualne doporucit kreditni kartu?
    Idealne s priznivim smennym kurzem pac kreditky pouzivam hodne v zahranici. Ocenila bych i moznost vyberu cash z kreditky bez nejakejch silenejch poplatku, jinak cashback zase tak neresim. A nechci za ni platit idealne nic, nebo malo
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOC256: zkusila bych se prepnout na cliveka v chatu a domluvit se
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Já používám Easychange, když chci převádět na jinou měnu, ale jde o to, že mám vydělané nějaké množství EUR v německé bance a nechci to všechno převádět na CZK.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: jo, to prej funguje. Každopádně od prosince by to mělo být jedno. Já zatím na platby v cizích měnách používám devizovky - Easychange, Akcenta, Fortissimo (Devizy.cz)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Ale varianta s výletem do Bratislavy na českou adresu by fungovala? :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ANT_39:
    Mam. Ale nemam odvahu ho tam dat, kdyz se jim nelibil ani ridicak, ani ID :o)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: bohužel ne
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KOC256: Pas asi nemas, coz?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Mohu tedy založit ten slovenský účet v Praze?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: dokonce to tam i píše, když cílová banka nepodporuje okamžité platby. Za mě palec pro Airbank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: u některých bank ano, u Fio snad ne
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAM: Ne zdarma, ale za stejnou cenu, jako domácí platby. Platí to od 15.12.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nemohu u Revolutu verifikovat identitu. Mam jeste starou (ale platnou) obcanku a vzdy kdyz ji CITELNE nafotim, tak mi to neprojde. Asi 5x do 10ti minut a pak uz mi naskocilo, ze overeni probehne do 72 hodin. Zkousel jsem i pres ridicak a po vyfoceni mi to napsalo, ze mam jeste pouzit ID. Nejaky napad?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska jsem si vsiml u Air/Bank
    Posilal jsem 1000+kc.
    To za kacku jde...

ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: To je super, že to regulace sjednotí. To založení slovenského účtu vyžaduje slovenskou adresu a výlet na slovensko?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ROTTWEILER: Fio založené na Slovensku (jiné podmínky než u českého).
    Ale od prosince by měly být SEPA platby za stejnou cenu jako korunové ve všech bankách
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROTTWEILER: IMHO brzy budou eur platby zdarma ve všech bankách (regulace).

Momentálně je výhodné Fio a revolut
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Jaká banka v ČR má nejvýhodnější EUR účet? Hlavně co se týče příchozí, odchozích plateb v rámci EU a i možností co s eury dělat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: tak já to chápu, kdy moje banka neměla android pay pay první tak změním banku
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Investovali do tvorby produktu - tak to chtějí užít, jinak má ten tým, co to dělal problémy. Že to není pro celou banku ziskové, to je moc nezajímá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam