• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Euqa Bank nejspíš zavádí svoje bankomaty a vkladomaty. Mají to v novém ceníku platném od 1.7.2019. K tomu nasadí i ty okanžité platby

ADAM
    ADAM --- ---
    PATRIKCHRZ: Erste Premier mám, ale kdybych si měl vybrat jen jednu, stejně bych preferoval Fio. Přesně jak říkáš, nevymysli co dva roky nějaké "novinky".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAM: A proto má FIO co chvíli problémy s AML, případně jim korespondenční banky vypoví USD platby apod...

Min. u ČSOB převedeš kolik chceš, jenom to prostě od nějaké částky nejde "jentak", ale musíš mít např. čipovku
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SAYUZ: Každému vyhovuje něco jiného. Já mám účet u FIO od roku 2006 (tehdy šlo ještě o záložnu) a oceňuji hlavně poplatkovou stabilitu. Má velmi málo produktů a dlouho jí trvá, než nějaké zavede, ale když už něco zavede, nemusí nic měnit. Vyhovuje mi jejich IB s minimem omezení - žádné "vaše heslo musí mít x znaků a musí obsahovat velká a malá písmena a čílice a speciální znak", svobodná volba uživatelského jména.

ADAM: bohužel tohle má většina velkých bank. Na druhou stranu třeba taková služba Erste Premier od ČS je vynikající.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    ADAM: Zapomenute heslo, ztracena karta nebo doklady? Uz ani nevim .... jejich appku jsem od dob nove verze radsi ani nezapinal protoze to vzdy chtelo znovu zadat heslo. Ten ucet jsem pouzival malo aktivne a tak bohuzel navstevy pobocek prevazili. Plus teda dostupnost tech jejich radoby kancelari je obcas horsi.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SAYUZ: má u Fio účet, skoro 20let a jsem velmi spokojen. Možná je to tím, že bych návštěvy pobočky za tu dobu spočítal na prstech. Proč bych tam musel?

Na rozdíl třeba od sporky, kde nelze zadat příkaz nad 200tis elektronicky a musím na pobočku...
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Krasna fronta 5ti lidi prede mnou a jedna obsluhujici pokladna mi dala moznost podelit se o me stesti: vybiram z Fiobanky vsechny penize a doufam ze uz sem nikdy nebudu muset mam pocit jako bych podaval po 10ti letech vypoved v praci kde jsem byl nespokojenej uz od zacatku. Ufff ano je mu lip
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: na Sberbank taky koukám...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: mně nutí pořád půjčku Sberbank a KB, obě pod 5 % p.a. Se Sberbank se dá navíc dost vyjednávat (přineseš nabídku na půjčku odjinud a oni ji "podstřelí")
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: nj, nj, ale ono to pujde asi pres firmu, vis, ale muzem se zeptat....
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Na auto bývá lepší půjčka od leasingovky, jak ručíš autem, tak mohou být lepší podmínky - prodejci spolupracují s leasingovkami. Doporučuji aspoň porovnat. Zejména, jestli je to nové auto. Nám před lety sice nedala leasingovka nula procent, ale navýšení bylo menší než kolik bychom platili za pojištění (které měli v ceně). Navíc na bezúčelnou budeš muset dokládat příjmy a bude více papírování.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: no je to sice na auto, ale potrebuju to asi jako bezucelnou....
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: U vlastní banky je to bývá nejjednodušší z hlediska papírování, ale ne nutně nejnižší úroky. Hodně ale záleží na účely půjčky - na auto nebo nemovitost se dát lépe než bez účelu.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    a je to lepsi u moji banky nebo je to fuk? Ja mam hlavne vice nekolik zamestnavatelu plus podnikam, tak bych to rada co nejjednodussi
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Cyhtri lide, potrebujem pujcku kolem 300k nejake aktualni tipy? Koukala jsem, ze se ted nejak desne vyhodne tvari Moneta Easy Money, ale nevim, ejstli v tom neni nejakej zakopanej pes, plus samozrejme u nich nemam ucet...
    ma cenu to resti pres nejakyho porace, nebo si to mam odbehnout sama?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    Přesně na tebe jsem myslel ;-)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Off topic ke Sberbank, ale mam ucet u svycarske Postfinace (bylo nejsnazsi si ho tam zalozit a jsou vsude), a ti maji jako token, kterej je potreba ke vsemu, card reader ve velikosti male kalkulacky :)).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    TOOMIX: Pro některé je toto absolutní výhoda (pro mě ano) :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: Sberbank mám, nijak zásadně nepoužívám. Donedávna jsem tam měl peníze na 1 % spořáku, ale mám nyní lepší nabídky, takže jsem je vybral. Jejich IB mi přijde strašné. Na druhou stranu vypadá to, že mají velmi zajímavé nabídky úvěrů (dobré úrokové sazby). Pro někoho může být dobré, že u Fér tarifu Optimal jsou výběry v ČR i v zahraničí zdarma, kurzy dle ČSOB (tj. bankovní průměr). Brzy by měla ale banka přijít s vlastními kartami, jaké budou kurzy pak se těžko odhaduje.

TOOMIX: zrovna tohle mi nevadí, beru to jako alternativu pro případ ztráty telefonu, případně v zahraničí, když není roaming (ano, i takové země jsou, naposledy jsem narazil v Africe). Jak jsem ale psal výše, vadí mi to jejich IB.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    Pro některé je toto absolutní výhoda (pro mě ne, nejsem paranoik) :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam