• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: Jako že by kterákoli banka dala pár miliard na výměnu transakčního systému, který ± funguje, včetně několik dalších let řešení bugů a problémů v datech, zpracování,... ? :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    PATRIKCHRZ:
    NAVARA: ano, cca za 10 minut se to prevedlo, ale je to v roce 2019 opruz. Hlavne v dobe, kdy se uz maji provadet prevody okamzite i mezi bankami.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: mělo by to proběhnout do 20 minut, i o víkendu přes den
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ATAN: je tam zdržení několik minut. Nejsem si ale jist, jak je to o víkendech, dříve nefugnovali, ale možná došlo ke změně.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Nevite proc CSOB v ramci banky neprevadi penize okamzite?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: výhoda je v tom, že při úmrtí účet nezaniká a druhý majitel ho může používat. V manželství dost důležité pro hrazení běžného provozu domácnosti. Mít jako doplněk každý svůj účet je dobrý doplněk a určitě doporučuji, stejně jako mít pár tisíc v hotovosti (ať už v CZK nebo cizích měnách - třeba jako rezervu na dovolenou).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    máme s manželkou jeden mbank účet a oba jsme majitelé nebo tak něco, už si nepamatuji jak jsme to dělali.
    Má to nějaké nevýhody, když jeden z nás umře, zavřou ho, zkrachuje atd?
    Je lepší mít každý svůj samostatný účet, když jsme manželé?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ANT_39: je to deterministicky; nainstaloval jsem revolut, nabidli mi zakladni kartu zdarma, ale s placenym postovnym... nechal jsem appku par tydnu lezet a pak mi prisla marketingova nabidka, ze muzu mit i postovny zdarma
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    GHOSTSTALKER: IMHO jo.

Revolut jsem zrizoval par mesicu zpatky, a tehdy byla ta zakladni karta zdarma, ale doruceni se platilo; a ta "metal" byla za mesicni poplatek, ale doruceni zdarma. Co vim, tak driv byvalo i postovne na te zakladni karte zdarma. Takze jsem to nechal lezet, protoze platit jsem to nechtel, a po par tydnech se ozvali sami, ze mi odpusti postovny. Nevim, jestli je to deterministicky, ale mozna je staci nechat "vycukat" :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MYKEZ: Ne. Vydani karty je zdarma, doruceni se plati. Pochopil jsem, ze tahle akce vede i k doruceni zdarma (pokud ne, tak me opravte).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MYKEZ: Oni tam čas od času to poštovný vracej, aby mohli dělat "akce" :)

Teď aktuálně když seženeš 5 duší, tak máš roční upkeep té metal karty zdarma (a pak platíš)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak to je pořád, ne?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Revolut mi zahlasil, ze nasledujicich 7 dnu maji novi uzivatele, ktere doporucim, doruceni 1. karty zdarma. Tak kdybyste to chtel neldo vyzkouset https://revolut.com/r/lukm5ha (ja z pouziti toho linku nic nemam, resp. aspon aplikace se netvarila, ze bych mel mit).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    not bad:

Dobrý den,

15. 5. 2019 zvyšujeme roční sazby na korunových spořicích účtech pro klienty, kteří alespoň pětkrát měsíčně platí naší kartou.

Místo původního 1 % můžete nově pro zůstatek do 250 000 Kč využít úročení 1,3 %. Pokud u nás máte naspořeno více, můžete se těšit, že Vám vše nad 250 000 Kč budeme místo 0,2 % nově úročit 0,4 %.

Stále platí, že za pět plateb kartou měsíčně úročíme 1 % zůstatky na korunových běžných účtech do celkové částky 100 000 Kč.

Vaše Air Bank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: 21. 4.

1 kč = 0,0385 €
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Z 20. 4.

1 Kč = 4,5237 Srbskych dinaru
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Tady jsou ty poplatky rozepsane - https://www.revolut.com/en-FI/legal/fees/ - jsou tam tri pasma - "hlavni" meny (0,5 %), "drazsi" meny (2 %) a ostatni meny (1 %)
    R_G: Je to 0,5 % (viz rovnez ten cenik) a ten limit je ruzny pro jednotlive meny. U EUR je to 6000/mesic (pokud se nemylim, tak plovouci, nikoli kalendarni).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADM:Díky za doplnění. Kurz nejbližší následující pracovní den po 19. 4., tedy 23.4. byl 25,745 tedy 5,5 haléře proti Unicredit. den před tím 25,68, tedy o 1 haléř méně proti Unicredit.

Takže to, co píší lidé v diskusích, že se Revolut oproti kartám, které používají kurzy MasterCard, liší asi o 2 haléře zhruba vychází
    R_G
    R_G --- ---
    R_G: "Transakcni limit" mysleno limit na konverzi.
    R_G
    R_G --- ---
    Pokud vim, tak Revolut uctuje 2 procenta prirazku pokud presvihnes mesicni transakcni free limit (ca. 5000 euro).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam