• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: A teda trochu se to da obechcat tim ze si smenis predem. Coz nemusi byt sikovne, pokud nevis utratu predem?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Na ty vikendove procenta jsem se ptal. A David rikal ze vzdy to je 0,2%. (jak jsem koupil, tak prodavam).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Však říkám, že to ještě není zralé na masové použití. Pro specifickou skupinu a jako doplněk ano, ale ne pro masy a ani náhodou jako jediný účet.
    Mne už ČSOB 3 krát vyzvala k doložení původu prostředků, vždy mi na to dali asi týden a nikdy mi nezablokovali účet (no, jednou Coolkarty) a bylo možné dojít osobně na pobočku a tam to vysvětlit. Navíc u společnosti s českou bankovní licencí na ně mohu zatlačit přes finančnho arbitra, což už jsem 3 krát udělal (a 3 krát jsem vyhrál), ale u společnosti se sídlem a licencí v Pobaltí se jakýkoliv spor bude řešit velmi těžko.

Další věc, kterou je třeba vyřešit je víkendová přirážka 0,5-2 % (dle měny).

Při tom hledání hodně používám ctrl+f, ale jak píšeš, každému vyhovuje něco jiného. Co se ČS týče, tak v Servis24 měla jen 2 letou historii, tak uvidíme jestli se to s George změní.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    Včera jsem byl na RevRally a David Pavliska (community manažerem Revolutu v ČR) o tom mluvil a většinou je problém nějakých větších transakcí, ale jistě to může být i jinak...
    A teda pro mě to je vždy jen jedna z možností a vždy mám zálohu...

PATRIKCHRZ:
    Také hledám platby, ale určitě nechci scrolovat desítkami transakní týdně po dobu třeba roku. Raději hledám na základě mnoha ukazatelů...

Ale:
    - mBank - zobrazí hodně a dalších hodně na další klik
    - AirBank to samé
    - george - nekonečný scroll (teda nemám ho ještě ani rok, ale vidím tam 11 měsíců)

A nepřijde mi to jako takové kill featchures, kvůli které bych to až tak zavrhl...
    Ale to je jen má argumentace. Každý má právo, aby se mu něco líbilo a něco ne...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZAPPO:
    nemusí jít jen o blokaci bankomatů, může jít o výpadek autorizačního centra (banky, Global Payments, karetní společnosti)

adam: zatr. automatické opravy :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: Revolty bych jako hlavní (a nebo dokonce jediný) účet určitě nedoporučil, ještě pro to není zralý, stále se potýká s problémy, zejména náhlé lokace účtů, viz https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1239073&start=2235
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: IB Fio mi vyhovuje pro svoji přehlednost (nevím o jiném IB, které umí na 1 (nekonečně dlouhou) stránku zobrazit pohyby i za několik let (výborné, pokud hledám nějakou starší transakci a nemám dost údajů) a funguje opravdu na všem - staré počítače, staré mobily (prubířským kamenem je Opera mini). Nepotřebuji barvičky, animace, houpačky, kolotoče a cukrovou vatu, stačí mi, když to funguje a funguje rychle. Měsíčně zadávám desítky transakcí, takže je to pro mne opravdu důležité.

Cestovní pojištění není jen pojištění léčebných výloh, ale i osobních věcí nebo nákladů vzniklých v důsledku různých událostí, třeba právě zpoždění nebo zrušení letů. A v této části se různé pojistky mezi sebou velmi liší, proto jsem pojištěn hned 4 krát (ČS, ČSOB, UCB a KB).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZAPPO:
    Mam tripl:
    - AirBank (hlavni ucet, hlavni karta pro bezne platby)
    - Erste (Salonky, Pojisteni, Kreditka 100k, od cervence Autoasistence)
    - Revolut (Vybery z bankomatu, Platby letenek ve valutach) - da se tu i proti zminene mBance usetrit "balik", nove mam i revolit VISA + klasickou MC

PATRIKCHRZ:
    - sorry ale s tim ze se ti libi bankovnictvi FIO, tak i jako profik bys mel byt soudny a o tom pomlcet ;-)
    - "U pojištění Erste není zrušení letu (jen zpoždění)" - Co tim myslis? Ja myslel ze je jen pojisteni zdravi...
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    ZAPPO: imo bacha na bod cislo jedna internetovy a mobilni bankovnictvi v CSOB urcite neni 21. stoleti, ja sem zvyklej na equabank, ted sem u csob uzaviral par jinejch veci, tak sem k tomu na zkousku otevrel i ucet, ze pripadne taky prejdu na ten premium ucet, pokud bych byl spokojenej, ale je to hrozny utrpeni
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZAPPO: mijis ještě revolut. Vynikající kurzy, takže nemusíš vůbec řešit měny. Nějaké pojištění maji taky, ale není to zadarmo (nepátral jsem)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    TYCHOVRAHE: zadost odeslana, tak uvidime :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ZAPPO: Mám taky všechny tři. Nejvíc mi vyhovuje ČSOB. Teď umí na spořáku 0,8 % bez limitu (byla nula). Dál pak máš levnější pojištění aut a nemovitostí (já 33-50 %)

Erste jak píše Patrik. Nicméně já bych byl k těm asistencím a pojištění jejich fungování prověří pořádně až plnění, takže se stejně ještě pojišťuji i někde jinde.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    me by na bonus zajimalo, zda je ted mimo airbanky i nejaky dalsi zajimavy bez zavazkovy sporici ucet
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZAPPO: zejména do zahraničí je VELKÝ nerozum jet jen s jednou kartou jedné banky.
    Air Bank bude blokovat výběry z bankomatů v Indii a Indonésii - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/aktuality/air-bank-bude-blokovat-vybery-z-bankomatu-v-indii-a-indonesii/
    Představ si, že se může stát, že nějaká banka ze dne na den zablokuje výběry z bankomatu v zemi, kde se zrovna nacházíš:
    S kartou od GE nevyberete z bankomatu v některých zemích - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/aktuality/s-kartou-od-ge-nevyberete-z-bankomatu-v-nekterych-zemich/
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    ZAPPO: neučili tě, že nemáš dávat všechna vajíčka do jednoho košíčku?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK: Raifka má asi nejpřísnější podmínky - je tam podmínka objemu spravovaného majetku 1 milion, buď na velmi nízko úročeném spořáku (tuším 0,5 %) nebo v investicích (taky žádná láce).

Něco jiného je privátní bankovnictví - FWR, ale to už je o úplně jiných podmínkách (i pro vstup do programu) https://www.fwr.cz/
    DYNK
    DYNK --- ---
    ZAPPO: Míjiš Raiffeisenbank, ale nemají k tomu účtu zas tak zajímavý výhody jako konkurence, řekl bych.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Abych to shrnul, doporučil bych asi tuto konstrukci:
    1) prémiový účet, dle benefitů - rozhodni se mezi Erste a ČSOB, jestli nechceš investovat, spíše ČSOB
    2) účet, kde jsi spokojen s IB a aplikací - v tvém případě AirBank
    3) kreditku Hello na platby a Creditas/Richee nebo mBank na výběry v zahraničí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam