• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Se mi vzdycky libi jak diky zmene kurzu dokaze ta cena v minute takto litat :-D (revolut)

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAGE: přesně tak. Na druhou stranu na první milion 2 % a na zbytek 1,58 % je na českém trhu velmi slušná nabídka
    MAGE
    MAGE --- ---
    PATRIKCHRZ: jakoze 1mio za 2% a pak snizena sazba?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ALTOR: ano "Milionova Výhoda+" se vztahuje jen na ty, co odešli a chtějí je nalákat zpět
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Na základě naší telefonické dohody Vám zasílám v příloze podmínky k akci „Milionová Výhoda+“. Díky této akci dosáhnete vyššího zhodnocení Vašich prostředků, neboť částka vkladu ve výši 1 mil. Kč se Vám bude úročit zvýhodněnou úrokovou sazbou 2 % p.a., a to v případě zůstatku na tomto účtu ve výši min. 2 mil. Kč.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Jinak mluvil jsem s trinity a chlapik mi rekl, ze maj specialni podminky jen pro lidi nad 3m.
    Nevim jestli mlzil a davaj podminky jen pro odchozi ale nad pojistenej limit k nim fakt nejdu :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: nevím jak Alza, ale rozhodně jsem se setkal s tím, že některé automaty vracely jiné mince, než se tam sypaly.

Ještě mě napadají herny, tam by to taky možná vzaly.

Každopádně je to na obyčejné lidské domluvě, s trochou slušnosti to nebude problém do týdne směnit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: No to právě záleží na tom, jestli to má misku nebo to rovnou zařazuje.

V obojích případěch se ty bankovky (a mince snad taky) skenují na znaky a v případě podezření na padělání, jdou do separátního zásobníku, z kterého se nevydává.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Storno platby většinou vrací ty samé bankovky a mince, jinak by to užívali na praní falešných peněz. Storno nákupu už samozřejmě nikoli.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ale jinak samozřejmě stylish je dojít do alzy v sockakabátu, vytáhnout sklenici od okurek s padesátikorunama a platit cash :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Robot může mít taky limit - zvlášť, pokud má omezenou misku. Ale jestli to sype rovnou do zásobníku, dost možná by mohlo stačit stornovat transakci :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nicméně ten článek mě přivedl na nápad jak by to šlo směnit - naházet do samoobslužné pokladny v Alze a pak zboží vrátit neotevřené do dnů (-;
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NUSIK: Je to 50 minci celkem (bez ohledu na hodnotu) na 1 platbu (takze staci nakup rozdelit na vic plateb).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...alespoň bezhotovostní příjem na účet a bezhotovostní převod z účtu pryč budou u všech bank za stejnou cenu, jako korunové platby
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky. "i když od prosince to odpadne" více info prosím?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NOISEGATE: spíše bych se poohlédl po účtech v zemích, kde se eury platí, u nás to (zatím) zabíjí poplatky za vklad a výběr, i když od prosince to odpadne.
    Třeba Air má u EUR 0,5 % p.a., takže žádná sláva
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE:
    NUSIK: obchodník může odmítnout přijmout více než 10 mincí stejné nominální hodnoty
    Placení mincemi a bankovkami: Ty drobné si nechte - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/placeni-mincemi-a-bankovkami-ty-drobne-si-nechte/
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Někdo se tu nedávno ptal, ale zapadlo to.
    Jaký spořák vybrat pro ulití cca. 15000 EUR? Může to být spojeno i se zřízením a používáním nějakého běžného účtu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam