• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: jo diky, taky sem to udelal.
    Trochu mne iritovalo, ze kdyz jsem mu zavolal 3 dny zpatky a ptal se jestli mi muze usetrit cas abych si nemusel zakladat ucet u creditas, tak mi rekl, ze ne, ze je to jen pro ty kteri jsou u nich ochotni nechat pres 3m.

O 3 dny zpet, po zalozeni uctu u Kreditas to hned jde. Chapu ten princip, ze ne vsem se do toho chce, ale tohle bylo tak trochu otravny. Premyslel jsem, ze se jim na to vykaslu, ale zase urok je to rozumnej a byli prvni kdo s nim sli nahoru, tak si neco za odvahu zaslouzej.
    MAGE
    MAGE --- ---
    PATRIKCHRZ: jakoze 1mio za 2% a pak snizena sazba?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Na základě naší telefonické dohody Vám zasílám v příloze podmínky k akci „Milionová Výhoda+“. Díky této akci dosáhnete vyššího zhodnocení Vašich prostředků, neboť částka vkladu ve výši 1 mil. Kč se Vám bude úročit zvýhodněnou úrokovou sazbou 2 % p.a., a to v případě zůstatku na tomto účtu ve výši min. 2 mil. Kč.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Jinak mluvil jsem s trinity a chlapik mi rekl, ze maj specialni podminky jen pro lidi nad 3m.
    Nevim jestli mlzil a davaj podminky jen pro odchozi ale nad pojistenej limit k nim fakt nejdu :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: nevím jak Alza, ale rozhodně jsem se setkal s tím, že některé automaty vracely jiné mince, než se tam sypaly.

Ještě mě napadají herny, tam by to taky možná vzaly.

Každopádně je to na obyčejné lidské domluvě, s trochou slušnosti to nebude problém do týdne směnit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: No to právě záleží na tom, jestli to má misku nebo to rovnou zařazuje.

V obojích případěch se ty bankovky (a mince snad taky) skenují na znaky a v případě podezření na padělání, jdou do separátního zásobníku, z kterého se nevydává.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Storno platby většinou vrací ty samé bankovky a mince, jinak by to užívali na praní falešných peněz. Storno nákupu už samozřejmě nikoli.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ale jinak samozřejmě stylish je dojít do alzy v sockakabátu, vytáhnout sklenici od okurek s padesátikorunama a platit cash :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Robot může mít taky limit - zvlášť, pokud má omezenou misku. Ale jestli to sype rovnou do zásobníku, dost možná by mohlo stačit stornovat transakci :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nicméně ten článek mě přivedl na nápad jak by to šlo směnit - naházet do samoobslužné pokladny v Alze a pak zboží vrátit neotevřené do dnů (-;
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NUSIK: Je to 50 minci celkem (bez ohledu na hodnotu) na 1 platbu (takze staci nakup rozdelit na vic plateb).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...alespoň bezhotovostní příjem na účet a bezhotovostní převod z účtu pryč budou u všech bank za stejnou cenu, jako korunové platby
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky. "i když od prosince to odpadne" více info prosím?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NOISEGATE: spíše bych se poohlédl po účtech v zemích, kde se eury platí, u nás to (zatím) zabíjí poplatky za vklad a výběr, i když od prosince to odpadne.
    Třeba Air má u EUR 0,5 % p.a., takže žádná sláva
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE:
    NUSIK: obchodník může odmítnout přijmout více než 10 mincí stejné nominální hodnoty
    Placení mincemi a bankovkami: Ty drobné si nechte - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/placeni-mincemi-a-bankovkami-ty-drobne-si-nechte/
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Někdo se tu nedávno ptal, ale zapadlo to.
    Jaký spořák vybrat pro ulití cca. 15000 EUR? Může to být spojeno i se zřízením a používáním nějakého běžného účtu.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    NELDE: akceptovat to imo podle zákona nemusej, obchodník může odmítnout, pokud platíš víc jak 50 mincemi
    NELDE
    NELDE --- ---
    JOPS: A cos čekal, většina drobných podnikatelů má mincí málo a musí pro ně do banky (=čas + peníze). Někteří to řeší tak, že mají známé na poště nebo v bance.
    JOPS: Mohou teoreticky držkovat (čas nutný na počítání), ale musí to akceptoval. Je to platná měna.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    JOPS: Zkus ještě benzínky tam jsou taky rádi za drobný.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JOPS: pche, a jak ses kolikrat tvaril ty, kdyz neprijeli kdy meli nebo ani nedali vedet!! ja bych s nima tolik soucitu nemela!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam