• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Není to 100 %, ne všemi kartami byly udělány platby ve všechny dny, ale třeba to někoho zaujme. Všechno jsou to karty s dobrými kurzy, Richee a omezeně mBank (výběry nad ekvivalent 1500) a Revolut (zde je omezní obránené, tuším jen do 200 euro za měsíc) mají výběry z bankomatu zdarma (výběr byl prováděn s Richee a mBank, u ostatních jde o platby).
    Revolut:
    25.10 250 UAH = 231,48 CZK (0,92592)
    27.10. 20 UAH = 18,72 CZK (0,936)
    Richee (stejný kurz by byl u Creditas)
    28.10. (zaúčtováno 29.10.) 600 UAH = 556,96 CZK (0,9282666)
    Alza (stejný kurz by byl u každé kreditky Hellobank)
    28.10. (zaúčtováno 29.10.) 241,90 UAH = 222,88 Kč (0.9213724)
    27.10. (zaúčtováno 29.10.) 43,00 UAH = 39,62 Kč (0.921353)
    27.10. (zaúčtováno 29.10.) 33,50 UAH = 30,87 Kč (0.9214925)
    25.10. (zaúčtováno 29.10.) 4 000,00 UAH = 3 685,44 Kč (0.92136)
    mBank (Visa Svět)
    25.10. (zaúčtováno 27.10.) 4000 UAH = 3 701,46 CZK (0,925365)
    26.10. (zaúčtováno 28.10.) 2000 UAH = 1 850,73 CZK (0,925365)

Ke kreditkám Hello doplním, že ještě vrací 1 % z útraty zpět, maximálně 500 Kč (od Nového roku jen do 150 Kč)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Doplňuji - předání v Praze.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Trochu jsem doma uklízel a nabízím k prodeji přebytečné měny.
    Chilské pesos, bolívijské bolíviany a izraelské šekely. Všeho je maximálně za pár stovek českých korun. Na pesos už mám předběžného zájemce, čekám na potvrzení.

Naopak sháním gruzínské lari.

Vše dle aktuálního kurzu Google v den směny.

OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    tak trinity se chlubi, ze ma minimalne do kvetna 1.58 bez omezeni vkladu
    MAGE
    MAGE --- ---
    A je to tady, Moneta pise:
    "dovolte prosím, abychom Vám oznámili, že od 01.01.2020 se změní úroková sazba na Vašem spořicím účtu Spoření 2 z 2 % p.a. (tj. ročně) na 1,5 % p.a. do výše zůstatku 1 mil. Kč. Úročení 0,5 % p.a. pro zůstatky nad 1 mil. Kč zůstává zachováno."
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jak už uvedli ostatní Dynamic currency conversion nikdy nepoužívat. Z okolních zemí to nejvíce hrozí v Polsku, ve čtvrtek to na nás zase zkoušeli v hotelu, obvykle to je tak při 2/3 transakcí.
    Samozřejmě se vyplatí se zajímat, jakou kurzovou politiku uplatňuje tvoje banka navzájem se liší i o více než 5 %.
    NELDE
    NELDE --- ---
    STEPNI_VLK: 3% přirážka za směnu není nikdy výhodnější (-; Jinak by samozřejmě záviselo na tom, jaké kurzy má tvoje banka.
    ATAN
    ATAN --- ---
    STEPNI_VLK: To mu se rika DCC, a v zadnem pripade se to ne ma pouzivat. Pouzije se mnohem horsi kurz. Takze vzdy v lokalni mene.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jen rychlý dotaz. Při platbě kartou v zahraničí je výhodnější platit v korunách nebo v měně toho kterého státu, pokud mi tedy terminál tuto volbu nabídne?
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PATRIKCHRZ: to je jen praha-brno-ostrava?
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    Ahoj, píšu bakalářku na Bankovní unii a hledám inspiraci na praktickou část. Máte nějaké nápady co by se dalo diskutovat?
    Zatím zkouším: porovnání bankovního sektoru Čr a BanUni podle ukazatelů, pozitiva a negativa vstupu Čr.
    Předem díky za nápady
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ted jsem se konecne dostal k tomu trinity IB.. to je hodne spartanska zalezitost :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Hello má zase soutěž, stačí přijít na pobočku a zatočit. U stávajících klientů stačí jakýkoliv úkon, třeba změna e-mail

VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: A jak dlouhá ta fronta je?

NELLAS: Myslím furt mají, i když vývěsky jsou dost omezené. Já to jednou před lety zkusil na Vypichu, když to bylo fakt peklo, manažírek se mnou vyjebal, a já už neměl energii to eskalovat.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jezist to nebyl vtip??
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    R_G: Já ani nevěděla, že v Bille takové pravidlo mají. Svého času měli něco podobného v Kauflandu...
    R_G
    R_G --- ---
    NELLAS: To nenapadlo dost lidi. Kazdopadne kdyz pak platis peti poukazkama tohohle typu tak ty protahle obliceje stoji za to. Nejspis jim to chudakum strhavaj z platu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Hmm, to mě nikdy nenapadlo požadovat :))
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: chodím si kupovat snídani do Billy na Hlavní nádraží. Když je fronta (vždycky je), dostanu poukázku na 25 korun :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam