• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PATRIKCHRZ: to je jen praha-brno-ostrava?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Hello má zase soutěž, stačí přijít na pobočku a zatočit. U stávajících klientů stačí jakýkoliv úkon, třeba změna e-mail

VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: A jak dlouhá ta fronta je?

NELLAS: Myslím furt mají, i když vývěsky jsou dost omezené. Já to jednou před lety zkusil na Vypichu, když to bylo fakt peklo, manažírek se mnou vyjebal, a já už neměl energii to eskalovat.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jezist to nebyl vtip??
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    R_G: Já ani nevěděla, že v Bille takové pravidlo mají. Svého času měli něco podobného v Kauflandu...
    R_G
    R_G --- ---
    NELLAS: To nenapadlo dost lidi. Kazdopadne kdyz pak platis peti poukazkama tohohle typu tak ty protahle obliceje stoji za to. Nejspis jim to chudakum strhavaj z platu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Hmm, to mě nikdy nenapadlo požadovat :))
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: chodím si kupovat snídani do Billy na Hlavní nádraží. Když je fronta (vždycky je), dostanu poukázku na 25 korun :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    PATRIKCHRZ: Mne se odmeny z dobijeni Revolutu nepocitaly ani doted. Dalsi zvlastnost je, ze mi od Raifky prisel taky email plny zmen, ale konretne tohle tam uvedene neni. Ze by se to tykalo jen nejakych starsich kreditek a na novych to meli takto nastavene jiz delsi dobu?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Co budeš dělat s volným časem?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Od kamaráda: tak dneska mi přišlo od Rajfky tohle: ... Od 1.1.2020 u všech kreditních karet poskytujících odměny na základě obratu kartových transakcí již nebudou tyto odměny poskytovány za platby kartami a aplikacemi třetích stran (například PayPal, Revolut, Curve, Richee, Twisto apod.), za platby České poště a za platby finančním institucím (předplacené karty, mobilní peněženky, apod.).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FLAVIGNY: to je mBank ještě dobrá, Unicredit vyžaduje do 15:00. Možná je zde povinnost SEPA platbu ten samý den odeslat do ECB.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    GHOSTSTALKER: zrejme jsem se domníval že slovo zadávat zároveň znamená zpracovat. jestli ta funkcionalita fyziky eni mozna mimo pracovni dobu tak je to fakt zahada :D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BIMBAS: Tak ale snad to muze byt mozne zadat kdykoli s tim, ze ke zpracovani dojde az v obchodni dobe.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    FLAVIGNY: mimo pracovni hodiny tam neni nikdo kdo by je zpracoval ? Si pamatuju kdyz jsem delal v Citibank tak VISA podpora tam byla taky jen do 19h
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    po x letech chci standardne prevest penize na cizi eur ucet v zahranici a divim se, ze mi mbnak nabizi jen swift platbu. pak se na jejich webu docitam, ze "Platby SEPA do zahraničí je možné zadávat v pracovní dny v České republice od 08:00 h do cca 19:30 h." proc toto casove omezeni?
    GOR
    GOR --- ---
    QUIP: Fio ma SEPA gratis od kvetna nebo cervna...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP:
    ROTTWEILER:
    v A/B se to uz da nejaky mesic zakliknout a cena 1 Kč - ale musí to cílová banka podporovat.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    QUIP: KB už to taky posílala.
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOC256: Myslim ze jo, ale zatim mi takova zprava z jine banky neprisla. ;)

Ted jsem to jeste zkousel dohledat a pise se tam tohle: S mírným předstihem tak reaguje na rozhodnutí Evropské unie, podle níž od 15. prosince nesmí poplatky za SEPA platby překročit cenu tuzemských transakcí v národní měně. Až do konce listopadu nicméně Moneta počítá s 220 Kč za odchozí a 100 Kč za příchozí europlatbu.

Mam u Monety jen sporak, takze jsem nikdy nemel potrebu u nich pouzit odchozi SEPA platbu, ale za 220,- bych je leda nakopal do temnych mist...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP:
    1 a 2 vychazi z PSD2 a měly by to už mít implementované všechny banky ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam