• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Neni to tak, ze by sis spis mel u platebni brany aktivovat i podporu pro SK?
    QUIP
    QUIP --- ---
    Kdyz jsme u tech poplatku. Revolut ma u standardniho uctu 3 transakce na obchodovani s akciema v mesici zdarma. Vcera jsem udelal prvni transakci v prosinci a stejne mi byl nauctovan poplatek 1 libra. Setkal jste se s tim nekdo?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM:
    u mě nic.
    Zavolej bankéři a pak dej vědět... Díky...
    ADAM
    ADAM --- ---
    erste premier mi za listopad nauctovala 1tis kc poplatek, prestoze za posl. 3 mesice splnuju prijmove kriterium.

nekdo dalsi s podobnou zkusenosti? (mrknete se do george).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Z QR ti vypadne viz obrazek. Takze by to chtelo porovnat s SK specifikaci.

OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MICKEY_MOUSE: platebni brana na 99% kvuli klientovi nic menit nebude. to mozna kdybys byl alza a ani tam bych si tim nebyl uplne jisty
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NELDE: Já nemám jak přidat QR kód pro Slovensko, nejsem programátor platební brány, já ji jen používám. A snažím se zjistit, jestli to mají udělané špatně (a stačí jim zadat, ať to předělají), anebo to skutečně nejde udělat tak, aby to fungovalo na všechny platby bez rozdílu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MICKEY_MOUSE: I pro tuzemské platby lze užít IBAN. Spíše jde o to, že pokud banka v QR kódu něco hledá, tak to v něm musí dostat.
    Možná bych zkusil přidat QR kód pro Slovensko (nebo EMU) podle jejich specifikace - to by měla ta platební brána zvládnout.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NYX: Aha, čili to jinak řešit nejde, QR kód je z principu použitelný pouze pro tuzemské platby, chápu to správně?
    NYX
    NYX --- ---
    MICKEY_MOUSE: Ten format qrkodu je dany ceskou bankovni asociaci
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    qr.png
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    A jak to máme zjistit když tu to QR nedáš?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KOC256: Já to nepotřebuji rozebrat, nejsem programátor platební brány. Mně jde o to zjistit, jestli to ta platební brána řeší dobře nebo špatně = buď to řešení nemá, anebo by jen stačilo, aby to svoje poladili. A proto jsme se i ptal, jestli jiné platebníé brány to mají také takto omezení jen na tuzemsko, anebo to mají vychytané. To byl dotaz.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    načti si ten ean nebo sem plácni nějaký reálný příklad a někdo ti to tu rozebere.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KOC256: Nepřijde mi vůbec složité zahrnout do QR kódu informace jak klasické číslo účtu, tak IBAN, případně VS si banka načte nebo nenačte. právě že nevidím reálný důvod, proč by QR kód nešel univerzálně používat. Proto se na to ptám zasvěcenějších, protože jsem člověk z lidu, majitel eshopu, ne finančník.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    A propo... Vzdy si to muzes nacist mobilem (fotakem) a podivat se co ti z toho leze. Je tam vsechno co je potreba?
    MAGE
    MAGE --- ---
    KOC256: to je velmi odvazne tvrzeni =) koukni do asie tam to cele jede na QR
    A ted jak banky zavadeji ty ultra rychle platby tak to muze s klidem nahradit platbu kartou
    MAGE
    MAGE --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    Pokud jsem v ČR a platím něco na účet ČS, tak to bude vypadat nějak takto 123456789/0800. Pro zahraniční platbu budu potřebovat IBAN např. ve tvaru CZ29 0800 0000 0012 3456 789.

Dále je třeba rozdíl v tom, že VS v zahraničí není obecně jako samostatné pole ale dává se třeba do poznámky...
    Jak toto všechno chceš postihnout? Vždy by záleželo na implementaci každého státu/banky.

QR je super, ale dneska to je již pravěk.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KOC256: Odpověď jsem nedostal, resp. ne jednoznačnou, znělo to spíš jako že člověk neví. Já bych potřeboval vědět, jestli je platba zahraniční řešitelná stejným QR kódem jako tuzemská, protože selským rozumem přece mohu dát bance všechna data, která jsou potřeba. Tudíž je docela možné, že jen moje platební brána nedává do QR kódu vše potřebné, aby to fungovalo univerzálně.

Současný stav je hodně zmatečný, proto mi přijde, že to přece nemůže být vymyšlené tak zle, že se zákazník pokouší o něco, co nemůže fungovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam