• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    qr.png
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    A jak to máme zjistit když tu to QR nedáš?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KOC256: Já to nepotřebuji rozebrat, nejsem programátor platební brány. Mně jde o to zjistit, jestli to ta platební brána řeší dobře nebo špatně = buď to řešení nemá, anebo by jen stačilo, aby to svoje poladili. A proto jsme se i ptal, jestli jiné platebníé brány to mají také takto omezení jen na tuzemsko, anebo to mají vychytané. To byl dotaz.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    načti si ten ean nebo sem plácni nějaký reálný příklad a někdo ti to tu rozebere.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KOC256: Nepřijde mi vůbec složité zahrnout do QR kódu informace jak klasické číslo účtu, tak IBAN, případně VS si banka načte nebo nenačte. právě že nevidím reálný důvod, proč by QR kód nešel univerzálně používat. Proto se na to ptám zasvěcenějších, protože jsem člověk z lidu, majitel eshopu, ne finančník.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    A propo... Vzdy si to muzes nacist mobilem (fotakem) a podivat se co ti z toho leze. Je tam vsechno co je potreba?
    MAGE
    MAGE --- ---
    KOC256: to je velmi odvazne tvrzeni =) koukni do asie tam to cele jede na QR
    A ted jak banky zavadeji ty ultra rychle platby tak to muze s klidem nahradit platbu kartou
    MAGE
    MAGE --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    Pokud jsem v ČR a platím něco na účet ČS, tak to bude vypadat nějak takto 123456789/0800. Pro zahraniční platbu budu potřebovat IBAN např. ve tvaru CZ29 0800 0000 0012 3456 789.

Dále je třeba rozdíl v tom, že VS v zahraničí není obecně jako samostatné pole ale dává se třeba do poznámky...
    Jak toto všechno chceš postihnout? Vždy by záleželo na implementaci každého státu/banky.

QR je super, ale dneska to je již pravěk.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KOC256: Odpověď jsem nedostal, resp. ne jednoznačnou, znělo to spíš jako že člověk neví. Já bych potřeboval vědět, jestli je platba zahraniční řešitelná stejným QR kódem jako tuzemská, protože selským rozumem přece mohu dát bance všechna data, která jsou potřeba. Tudíž je docela možné, že jen moje platební brána nedává do QR kódu vše potřebné, aby to fungovalo univerzálně.

Současný stav je hodně zmatečný, proto mi přijde, že to přece nemůže být vymyšlené tak zle, že se zákazník pokouší o něco, co nemůže fungovat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    Nedostal jsi už odpověď vedle náhodou?
    Tuzemská a zahraniční platba je rozdílná ne?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím,
    máte někdo zkušenosti s platbou pomocí QR kódu? Používám platební bránu Pays.cz pro svůj eshop a zaráží mě, že platba QR kódem funguje jen u tuzemských plateb. Zákazník ze Slovenska už takto nezaplatí, musí ručně provést platbu bankovním převodem.
    Laickým okem mi to přijde jako základní funkce, která by měla fungovat bez rozdílu kdo platí. Zákazníky ze Slovenska to mate, protože pořád zkouší naskenovat QR kód a hlásí jim to chybu, takže následuje kupa dotazů a zmatků. Nevíte, jak to mají jiné platební brány? Díky.
    QUIP
    QUIP --- ---
    GOR: Jo, je docela sranda, pozorovat jednotlive banky, jak z toho splneni povinnosti delaji marketingovou vyhodu :)
    GOR
    GOR --- ---
    Pokud jste někdo nezaznamenal, Air Bank má od 1. prosince (s úžasným dvoutýdenním předstihem před legislativou :-D) SEPA zdarma i u malého tarifu.
    R_G
    R_G --- ---
    PATRIKCHRZ: Podle mě je to výzva - záměrně hozená rukavice.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELLAS: takový důvod se dost blbě rozporuje :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Hmm, takže užíváš služby, ale nedáváš vydělat.
    Zkus jim zavolat, že tě to jako aktivního klienta překvapilo.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Už jsi jim psal "Vy mě znáte asi jen z mojí dobré stránky" :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: "Důvody" jsou občas nebezpečné - napadnutelné.
    Čekal bych ale něco, jako čištění kvůli neaktivnosti.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: nechávám si tam posílat výplatu i různé příchozí platby (tak kolem 15 ks za měsíc), ale je to nalej-vylej, většinu měsíce je na nule, obrat je ale v desítkách tisíc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam