• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Hm, koukam, ze ani u nas nemame QR kod pro SK prevody. Optam se kolegu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Plus stále se hodně platí embossem nebo průtahem či vložením čipu. Každá druhá čtečka v US obchodech vyžadovala průtah - po pár dnech se na čip nebo přiložení (pokud bylo dostupné) rezignoval v rámci úspory času.
    Osobně nechci Apple nebo Googlu svěřit svoje bankovní detaily - pokud vím, je to propojené s platbami jim samotným, což z nich nedělá nezávislé organizace.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: asi jak pro koho...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: To je hodně odvážné tvrzení.
    U některých karet je chceš mít fyzicky, protože to znamená status.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ADAM: To jsem taky říkal, ale slibujou si prej že jak bude hezká a těžká (15g) že jí člověk bude rád používat.
    ADAM
    ADAM --- ---
    FORTRESS: to je nanic, karta už patří do mobilu...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    MICKEY_MOUSE: imho se v rámci platby udává i měna , takže pro platbu v CZK musíš mít jiný kod nez pro v EUR

zkus prozkoumat toto:

by square generator
    https://bsqr.co/generator/
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    WEWERKA: Nic takového brána nenabízí. Jen různé platební metody, ale už žádné další specifikace. Já jim i ohledně toho psal, že Slováci nemohou platit QR kódem, ale řekli mi na to, ež to je možné a že se na to zkusí podívat. Už to je ale pár týdnů a nic, proto zjišťuji, jak to funguje jinde (GoPay, PayU apod.). Na to mi zatím nikdo neodpověděl.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Byla u mě bankéřka z Erste a prej budou postupně vyměňovat kreditky za ty kovové jako má Revolut. Na přední straně má být snad jen jméno držitele, u Wealth managment klientů jen monogram.
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOC256: tak pry to je za mesice spren, zari rijen a tam mam prumerny prijem pod 70tis :(
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Neni to tak, ze by sis spis mel u platebni brany aktivovat i podporu pro SK?
    QUIP
    QUIP --- ---
    Kdyz jsme u tech poplatku. Revolut ma u standardniho uctu 3 transakce na obchodovani s akciema v mesici zdarma. Vcera jsem udelal prvni transakci v prosinci a stejne mi byl nauctovan poplatek 1 libra. Setkal jste se s tim nekdo?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM:
    u mě nic.
    Zavolej bankéři a pak dej vědět... Díky...
    ADAM
    ADAM --- ---
    erste premier mi za listopad nauctovala 1tis kc poplatek, prestoze za posl. 3 mesice splnuju prijmove kriterium.

nekdo dalsi s podobnou zkusenosti? (mrknete se do george).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Z QR ti vypadne viz obrazek. Takze by to chtelo porovnat s SK specifikaci.

OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MICKEY_MOUSE: platebni brana na 99% kvuli klientovi nic menit nebude. to mozna kdybys byl alza a ani tam bych si tim nebyl uplne jisty
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NELDE: Já nemám jak přidat QR kód pro Slovensko, nejsem programátor platební brány, já ji jen používám. A snažím se zjistit, jestli to mají udělané špatně (a stačí jim zadat, ať to předělají), anebo to skutečně nejde udělat tak, aby to fungovalo na všechny platby bez rozdílu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MICKEY_MOUSE: I pro tuzemské platby lze užít IBAN. Spíše jde o to, že pokud banka v QR kódu něco hledá, tak to v něm musí dostat.
    Možná bych zkusil přidat QR kód pro Slovensko (nebo EMU) podle jejich specifikace - to by měla ta platební brána zvládnout.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NYX: Aha, čili to jinak řešit nejde, QR kód je z principu použitelný pouze pro tuzemské platby, chápu to správně?
    NYX
    NYX --- ---
    MICKEY_MOUSE: Ten format qrkodu je dany ceskou bankovni asociaci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam