• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    MEDWYN: Creditas a Trinity
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Bavili jsme se s kamosem o zdejsim klubu a poprosil me, abych se zeptal: kam strcit tak 500-700k, aby na nich byl nejaky urok, ale zaroven zustaly vcelku likvidni? Většina sporicich uctu ma nejake nizsi limity...
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Pokud jde sro do likvidace. Pokud je to jen neaktivní společnost, tak asi nikoli.
    Problém je možná v tom, že finanční úřady nestíhají nebo neumí, aby nutily firmy ty výnosy danit.
    HARALD
    HARALD --- ---
    JPLABS: Zrovna v KB mám ponětí o situaci kolem verifikace údajů klientu hodně dobrou. Vzhledem k tomu, že jsou blokovány účty a ukončovány vztahy i jen při nedodání mandatorních údajů, tak varianta vedení účtu neexistující firmě je naprostý nesmysl.

BTW, nechápu, jak by jakýkoliv likvidátor nechal prostředky na účtu v bance i po likvidaci. Je jeho povinností účty zrušit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JPLABS: Jednoduché, dokud někdo platí poplatky, tak vedou účet. Na rozdíl od fyzických osob, kde informuje notář, u právnických nic takového není. Nevím, proč by to mělo být na západě jinak.
    Jinak tohle není praní špinavých peněz - k tomu by muselo chodit na ty účty hodně peněz, aby se aktivovaly kontrolních mechanismy.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    JPLABS: Něco konkrétnějšího by bylo?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    JPLABS: nezapomnel sis dat prasek?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tenhle článek je zase opačný extrém, ale když se na internetu objevují až nekritické adorace, tak v rámci vyváženosti (až moc) kritický článek
    Karta Revolut vás připraví o peníze. Bez vysvětlení – Gamebro.cz
    https://www.gamebro.cz/karta-revolut-vas-pripravi-o-penize-bez-vysvetleni/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TOM: 1. přirážka při směně mimo burzovní dny 0,5 - 2 % (frekventované měny 0,5 %, 1 % většina měn, 2 % vybrané měny, např. UAH a THB), bohužel některé měny (konkrétně třeba UAH nelze směnit "dopředu", nenabízí to tuto měnovou složku
    2. "tajný" limit, po kterém je karta zablokovaná, může to být po útratě desítek tisíc u jednoho a stovek tisíc u druhého. Pak chtějí dokládat původ příjmu
    3. všechny problémy se řeší přes chat, anglicky. Operátoři nerozumí nebo nechtějí rozumět problému, není možné použít na ně páku ČNB nebo finančního arbitra, jako mohu na banky u nás (už jsem vyhrál 3 spory se třemi různými bankami, další jsem "přiměl k poslušnosti" pouhou pohrůžkou, že budu řešit s ČNB)
    4. nízký limit pro bezplatný výběr z bankomatu (běžně při víkendovém výletu vyberu víc, než je měsíční limit)

Suma sumárum - dobrý sluha, ale zlý pán. Při správném využití zajímavá karta, při špatném to může být jedna z nejméně výhodných - můj "minitest" https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?style=2&f=316&t=1258394&p=12402947
    TOM
    TOM --- ---
    PATRIKCHRZ: to diskuzní vlákno je hodně dlouhé, mohl bys prosím napsat podle Tebe nejzásadnější zádrhel? nebo dva? :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAMELLA:
    To moc nevím jak myslíš. Já jsem s nimi spokojený. Třeba co se týče kvality IB je mnohem dále než letitá mBank.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KOC256: Vtipkuju :). Je to holt Erste, co bys čekal :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: Důsledek trendu stupidizace technologií, aby to méně pokročilé nemátlo
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAMELLA:
    No tak teď si nejsem jistý, zda to obhajuješ nebo vtipkuješ.

Někdo naprogramuje celou agendu, aby ji pak zprasil :). Jen tam musel někdo naprogramovat specifické omezení na prázdniny. Já bych třeba chtěl vyřadit prosinec, protože ten je hodně specifický...:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KOC256: zadání bylo jasné a nad jiným využitím holt nikdo neuvažoval :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAMELLA: No to je mi jasne. Ale z pohledu IT, jaky je problem to udelat variabilni? Tedy presne tak jak to jde naklikat (ale neulozi se to).
    DYNK
    DYNK --- ---
    STEMBUS: Mam pro pravnickou osobu ekonto od Raiffky. Pokud je ucet vyuzivany, je to zdarma a k tomu jsem dostal zdarma osobni ekonto Komplet (mozna taky s podminkou aktivniho pouzivani uctu, nevim)

Podnikatelské eKonto SMART | Raiffeisenbank
    https://www.rb.cz/podnikatele/ucty-a-platebni-styk/podnikatelske-ekonto-smart
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STEMBUS: FIO má stejné podmínky pro všechny. Máme tam i účet našeho SVJ.
    GOR
    GOR --- ---
    STEMBUS: koukal jsi na fio?
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    máte prosím někdo přehled zda někdo nabízí podnikatelský účet za nula (vedeni uctu) ale i pro pravnicke osoby?

Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam