• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    MAGE: Mam iOS 13.3 a v pohode, pred par minutama proveden prevod. QR bylo z mobilni banky KB...
    MAGE
    MAGE --- ---
    kdyz uz jsme u toho stezovani si. Ma tu nekdo Monetu?
    Pouzivam jejich Smart Banku a v minulosti mi krasne slo platit pomoci QR kodu v pdfkach.
    Na e-mail mi prisla faktura, ja ji otevrel a pomoci sdileci nabidky vybral zaplatit. Vse se pekne vyplnilo a me stacilo to jen potvrdit. V posledni dobe me ale pokazde napise ze nemohl nalezt QR kod. Pritom faktura se nezmenila a kdyz si ji otevru na PC tak ji normalne naskanuji pres Smart Banku pomoci fotaku.
    Ty problemy zacali po porizeni noveho telefonu, respektive s novym iOS (13+)
    Nesetkal se tu s tim nekdo?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Ja mam George a v zasade jen 3 drobnosti, ktere me stvou. Ale krom toho je to pouzitelne.
    U sporeni na hlavni strance dam kliknout na tlacitko Sporit a defaltni smer je nastaveny jako vyber ze sporeni a nikoliv jako vklad. K tomu jako bonus nazev sporiciho uctu je uplne stejny jako nazev bezneho uctu a bez prejmenovani jsem vubec netusila kam si ty penize posilam.
    U stavebka na hlavni strance kliknu na Sporit, ale nikde zadny odkaz na vlozeni penez.
    Napisu cislo uctu pri novem prevodu, ale kdyz to uz mam v adresari, tak mi to cely vyplneny uz premaze. To me vytaci nejvic.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    EDERA: Kamarád na George (mají ho jeho rodiče) dost nepěkně nadává. Jinak má tuším mBank a na tu si nestěžuje.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Tenhle týden jsem zase po dlouhé době (jakože skoro po roce) něco z George platila a bez problémů. Takže je to pro běžného uživatele asi dostatečně intuitivní. Ale mně teda přijde v pohodě i bankovnictví mBank, na které řada lidí nadává. Asi že mám laťku nastavenou proklatě nízko zásluhou UniCredit.:-D
    NELDE
    NELDE --- ---
    LD_DRTH: Vzal bych od tebe 500 euro za střed, ale jednak by tě to nevytrhlo (stejně bys musel do směnárny) a jednak jde euro dolů a já je budu potřebovat později.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    PATRIKCHRZ: děkuju za radu
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LD_DRTH: 2 000 EUR fakt není hodně na směnárnu, ani desetinásobek není problém.
    Dlouhodobě nejlepší kurzy mi přijdou v Jindřišské vedle pošty (pozná se podle velmi dlouhé fronty, prakticky celý den), malé částky, když chci určité nominály bankovek měním v alfaprague.cz
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    Ahoj mozna lama otazka, ale prosim poradte mi, kde menite z eur na kc? mam fyzicky 2k E a doted jsem hotovostni smeny (par stovek E) resila ve smenarne na Opletalove v PZE, ale nevim jestli to neni moc hotovosti na smenarnu naraz (mam tam jit dopredu a domluvit se s nimi na terminu? nemam prehled jak to chodi u vyssich castek), dekuju moc za radu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Proc se vam ten George zda tak hrozny. Treba v porovnani s mBank nebo AirBank, ktere znam, mi v zakladnich operacich prijde funkcni.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    george je horor. horsi je snad uz jen trinity ib
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    George za mě taky nic moc. Investice tam mám,ale s dalšíma mě neotravujou - za poslední tři roky 11,96 % takže nenadávám.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: To jsem neřekl. Těm bych to také nedal.
    LELI
    LELI --- ---
    PATRIKCHRZ: Ja mam taky CS kvuli salonkum, a George je fakt priserny program. :-) Na investice jsem jim rekl, ze bych byl radsi, kdyby mi nejaky penize pujcili a od ty doby mi nikdo nevola... :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: taky mám, ale jen kvůli salonkům. George je noční můra, ze strany ČS neustálé ataky na zřízení investic, dokonce mi zkoušeli účet i vypovědět (naštěstí jsem našel zastání u ombudsmana ČS).

Nedokážu si představit používat ČS jako hlavní účet.
    LELI
    LELI --- ---
    Ja vam nevim, ale ja mam na placeni po internetech akorat jednu kartu a na ty internetovy karte drzim akorat max par tisicovek na ruzny placeni parkovnyho, etc., ktery kdyz mi ukradnou, tak se svet nezbori a kdyz chci platit neco vetsiho, behem okamziku si tam prevedeu penize z jinyho normalniho uctu co mam v ty bance mobilni appkou/bankingem.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    A cislo karty nikomu nesverujete. Karetni spolecnost pri autorizaci do apple pay vyda tokenizovanou novou kartu
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Já si to pro jistotu aktivoval jenom u Air Bank kde mám pár fufníků a je to super. Jinak frajeřit telefonem to jsme někdy v roce 1998 ne? :)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Tak kdyz mate ty desitky milionu a na beznem uctu, neomezenou kreditku a jde po vas Mosad, tak byste si taky davali sakra pozor na Apple!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: A proti konkurenci je dle tebe na tom lepe/hure?

Protoze co slychavam, tak problemy ma zejmena konkurence. Zejmena konkurencni uzivatele maji sami neduveru ve sve mobily a sverovani jim citlivych udaju.

Takze me trochu prekvapuje tva objektivnost/zaujatost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam