• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: To jsem neřekl. Těm bych to také nedal.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: A proti konkurenci je dle tebe na tom lepe/hure?

Protoze co slychavam, tak problemy ma zejmena konkurence. Zejmena konkurencni uzivatele maji sami neduveru ve sve mobily a sverovani jim citlivych udaju.

Takze me trochu prekvapuje tva objektivnost/zaujatost.
    MAGE
    MAGE --- ---
    NELDE: Mám takové pravidlo, nebojím se svěřit číslo své kreditky společnosti která má větší obrat než je státní rozpočet mé země...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Většina lidí platí docela viditelně (frajeří nejen před číšníkem, ale hlavně před přáteli a kolegy) a má to logo viditelně - typický obal má záměrně v místě loga díru.
    Pár bezpečnostních děr už odhaleno bylo, kolik nebylo veřejně odhaleno nevíme, ale vzhledem k proprietárnosti a snaze o vlastní standardy to nebude malé množství. Další nedůvěra pramení z toho, že Apple SW je dost nedotažený sám o sobě (poslední dobou čím dál více). Takže až to někdo prolomí, o to větší to bude rána.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TOOMIX: Možná kromě Komerčky a Raiffky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Skoro premyslim zda na to reagovat. To zda se to vyplati neni otazka na me, ale na banky, zda si mohou dovolit to nemit. Google Pay tu byl o kus dele, ale jeho uzivatele toho moc nevyuzivali. Proc nechci polemizovat.

Zajimava teze, ze nekdo plati mobilem aby ukazal ze ma mobil. Jelikoz napriklad ja ho mam v tmavem obalu a behem tech 5ti sekund co s nim platim se na displayi rozne jen karta, tak si nejsem jist, zda pokladni rozezna muj Apple od kolegova Honoru. A stejne zrovna kucharka v oblibene jidelne neni ta prava cilovka na frajereni :). Alespon ne pro me.
    Co se tyce duvery, tak to je kazdeho vec komu veri. Ale zajima me, cim u tebe Apple vzbudil dojem ze “to neumi”. Chapal bych obecny pocit neduvery, ale zveliceni zrovna Applu mi prijde jako ta usmevnejsi varianta...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: A vyplatí se bance vůbec Apple Pay? Nutnost implementace + vysoké poplatky? Pro mně je to trochu hype. Kromě toho, že Applu (a ani Googlu) moc nevěřím (číslo kreditky jsem vždy svěřil jen dočasně, pak smazal), tak také nevěřím v úroveň bezpečnosti jejich sw (protože to Apple neumí), tak největší důvod je stejně riziko vybití baterie a riziko krádeže.
    Osobně se domnívám, že minimálně část lidí to užívá, aby mohla ukázat, že vlastní iPhone.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX: Mam u CS erste premier a nestezuji si ;-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: nic se mě nedotyká :) když jsem před lety z téhle trojice nových bank vybíral (Equa, Fio, Air), kam se přesunu z České Spořitelny, volba padla na Equa z důvodu bankomatů, spořícího účtu a přehledného internet bankingu, nic složitého za tím nestálo. Cokoliv bylo a dodnes je lepší, než Česká Spořitelna
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    Pardon. Nechtěl jsem se tě dotknout.
    Ale bral jsem to tak, že jinak nevidím nic čím by mě oslovila zrovna tato banka. Proč ne AirBank? Proč ne FIO? atd.

Jo leda, by žádný bankomat těchto bank nebyl po ruce či dokonce nebyl vůbec no...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: notorický vybírač nejsem a hotovostí platím minimálně, mám kartu. Kdybych měl telefon s NFC, asi bych na to koukal jinak
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    TOOMIX:
    Takže cílí na notorické vybírače a tedy ty co chtějí platiti převážně hotovostí.

Pak chápu, proč pro ně Apple Pay nebyla priorita. Já právě díky snadnosti placení mobilem ani nevím, kdy jsem naposledy vybíral. :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: neomezené výběry z jakéhokoliv bankomatu, vcelku dobrá Android aplikace, žádné poplatky za odchozí/příchozí platby, hypotéka a možnost předčasných splátek bez poplatků, 1.3% úrok na spořícím účtu
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Nulové poplatky za všechny bankomaty v ČR (-;
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    A co tě teda u nich drží?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: ještě by mohli zavést druhou kartu k jednomu účtu, standardní účet aby mohl mít dva majitele nebo mít disponibilní práva a byl bych spokojený
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    Tak to tam musí být ignoranti... Protože to je snad nejlepší věc, co banka může mít z pohledu příjemnosti placení...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: jo bylo, ale Equa je trochu opožděná a už je asi nebavilo to jebání od lidí na FB, tak to zaváděj
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    Asi se ti zatoulala nějaká stará zpráva, která se nyní odeslala. Zavádění Apple Pay bylo v kurzu, tak před rokem ne?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Equabank hlásí spuštění Apple Pay v horizontu několika dní
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    poslala jsem platbu z csob na csob ucet. cekala jsem, ze se mi v pohybech objevi nazev protiuctu.
    misto toho tam vidim PO TO a cislo uctu, kam jsem ty penize poslala (bez lomitka a kodu banky).
    nevite nekdo, co to muze byt za typ uctu? je mozne si nastavit oznaceni uctu tak, jak chci, aby se zobrazovalo tretim osobam?
    diky.
    p.s. PO jako pravnicka osoba me napadla, ale i u pravnickych se normalne zobrazuji jejich firmy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam