ASACHI: Revolut bych přirovnal ke směnárně v Kaprovce. Nejlepší marketing, ale jsou výhodnější nabídky.
Má řadu pastí, mimo jiné špatně implementovaný AML, což vede k blokacím účtů (v tu nejméně vhodnou dobu), převod je někdy do druhého dne a jindy nestačí týden, přirážka mimo burzovní dobu.
Kromě toho, někdy člověk potřebuje, aby platba přišla a odešla z účtu na jeho jméno bez nutnosti doplňování dalších symbolů (bohužel ne vždy se lze u adresáta spolehnout, že správně vyplní variabilní či jiný symbol).
Podle konkrétního způsobu použití lze pak zvolit odpovídající nabídku. Mě přijde třeba zajímavá Unicredit s kartou napojenou na CZ i EUR účet. Platby v CZK se strhnout z CZ účtu, platby v cizích měnách jsou kurzem asociace MasterCard (tedy velmi blízko středu) převedeny na EUR a strženy z EUR účtu. K tomu všemu je to český účet, tj. případný spor lze řešit s finančním arbitrem (již mám tu zkušenost a to i u Unicredit, kde jsem spor vyhrál) či ČNB.
Ano, přiznám se, že tíhnu k tomu využívat společnosti (mimo jiné mám smlouvu s devizovkami Easychange, Fortissimo (zrovna dnes jsem přes ně posílal 117,96 PLN na polský účet - kurz nic moc, celkem 721 Kč, ale zase bez poplatku, což u takto malé platby je důležitější) i Akcenta), které jsou pod dohledem ČNB, před těmi, které mají akorát podporu na chatu a kde se v případě problémů můžu obrátit tak akorát na hlavní nádraží :D.
Ale samozřejmě mám i Revolut i Curve, ale využívám je jen na věci, na které se mi hodí, pokud přibližně podobně vyjde společnost pod dohledem ČNB, zvolím raději tu.