• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: proto chce Revolut doklady totožnosti i když jde o Prepaid kartu. V ČR už předplacenky prakticky zmizely.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Pokud majitele dohledá - což u nějakých přednabitých karet nemusí být tak snadné.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK: už je to opravené, už je tam taky mám zpět
    DYNK
    DYNK --- ---
    PATRIKCHRZ: Mam aktualizovano pred dvema dny a karta mi nezmizela.
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    PATRIKCHRZ: to programoval nějaký junior programátor metodou "agilního vodopádového" programování. Tato programovací metoda je v poslední době velmi moderní.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Kdo máte Revolut, neaktualizujte na poslední verzi aplikace, zmizí vám všechny přidané karty. Na opravě se prý pracuje.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ano, obchodník může požádat o stržení platby do určité doby, myslím, že jsou to 3 měsíce.

NELDE: platba lze strhnout i z již zrušené karty ke zrušenému účtu (banka to pak bude vymáhat)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    No mi nevadí zaplatit za to co jsem využil, ale proč mi blokují tisíce korun, aby mi to pak odblokovali a peníze si nakonec strhli kdo ví kdy... :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: To je důvod, proč chtějí kreditku (-; Ta se obvykle nedá tak rychle zrušit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    To je ale relativně vtipná situace pak...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: ano mohou. Občas se to stane, že blokace vyexpiruje a požadavek na strhnutí přijde klidně i po půl roce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pokud již na kreditce vypršela rezervace mohou mi ještě nějak něco naúčtovat? Mě se nějak honí hlavou, že se mi již dříve stalo, že rezervace vypršela, ale později si ještě něco strhli...

Řeším bo jsem čekal na doúčtování auta v zahraničí a rezervace vypršela, ale vím, že mi ještě nanaúčtovali mýtné co jsem řešil přes jejich krabičku.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ha, tak mi to dnes přišlo. Nebyl to někdo z vás? :) takže pohoda....
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    GHOSTSTALKER: Politika CNB.. hmm.. lidi maj moc drahy nemovitosti.. tak aby se trh neprehral udelame jim to vsem drazsi. Jen at bydli v najmu, to jim neuskodi..
    Ugh
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    QUIP: Banka ji ty udaje dat ze zakona musi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Ale fuj, to mi prodraží hypotéku.
    QUIP
    QUIP --- ---
    CMLKA: Pokud ti banka neda udaje, tak podavas oznameni na neznameho pachatele. PCR uz ty udaje banka jiste da.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BUNDA: no ale na koho? Kdyz ani nevim, kdo to je?
    Mam teda po 30 dnech vyzvat banku, aby mi rekla, ci je to ucet, jo?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GHOSTSTALKER: já TO bych podával až v okamžiku, kdybych věděl, že dotyčný nespolupracuje a od banky bych nedostal kontakt na příjemce. Jako přiměřenou dobu bych viděl cca 30dní. Pak bych stál před volbou civilní žaloby nebo TO. V takovém případě bych nejprve volil TO.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam