• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    KALIBAN: Podle mně potřebuješ pro sro firemní účet. Když pro nic jiného, tak kvůli daním.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    CERMINEK: Ta povinost hlášení účtu na FÚ se váže k DPH, nikoliv k s.r.o.

Jinak ale fouhlasím, FIO je ideální...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    KALIBAN: pokud od banky nechceš nic než účet a kartu, tak Fio.

jinak s.r.o. musí mít samostatně vedený účet psaný na tu právnickou osobu a zároveň se musí nahlásit finančnímu úřadu.

fyi: nevím kde je psáno, mám to tak od daňařky.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Nemate tuseni jak to je ted s firemnim/osobnim uctem? kdyz mam SRO, potrebuju mit firemni ucet? nebo takovy rozdeleni uz vubec neexistuje...
    zjistil sem ze mi raifka opet zacala uctova palku jako prase za firemni ucet a uz me to nebavi

a druhej dotaz.. jakou banku? mam sro na kterym je do deseti transakci za rok - je takovy spici
    a mam osvc ucet na kterym je normalni traffic jako na beznym uctu, pritece mi tam faktura, ja z toho castecne platim veci kolem podnikani a pouzivam u toho karty na uplne vsechno. a rikam si ze to mozna jde lepe nez u rb
    ATAN
    ATAN --- ---
    Resil tu nekdo WeChat Pay a Revolut? Nejak to nedokazu rozchodit. Ve WeChatu jsem pridal kartu, strhlo mi to 0.35CNY, ale platba pres WeChat Pay nejde provest, pisekarta neni podporovana. Top-up take ne, ten chce zadat novou kartu.
    ATAN
    ATAN --- ---
    BLULAJTA: dik, ted uz to vidim v aplikaci.
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    ATAN
    ATAN --- ---
    Nezkosel dneska nekdo platit Revolutem? U me kazda platba konci chybou.
    GOR
    GOR --- ---
    CAMELLA:
    NIGHTHUNTER: Díky. Takhle mně to stačí. Nelze na to moc spoléhat a v případě potřeby je potřeba mávat kvitancí :-) Já se snažil najít nějakou vyhlášku nebo něco, ale ono to asi nijak akurátně upraveno není.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    proto je lepší si nechat vždy vystavit papír s potvrzením o ukončení závazku
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    GOR: Jestli tě to zajímá přesně, tak se můžu zeptat kolegy, který to u nás má na starosti. Ale obecně vím, že to posílá 1x měsíčně na začátku měsíce, cca 3. - 6. aby byl už předchozí měsíc "definitivně" uzavřený, protože občas se ještě prvních pár dní v novém měsíci řeší reklamace třeba chybně naúčtovaných poplatků, kterých si lidi všimnou až na základě zaslaných výpisů a pak se to zpětně opravuje. Ale nedávno zmiňoval i ty lhůty a má na to mnohem víc času (myslím, že snad nemusí ani každý měsíc) - zvlášť u hypoték (u spotřebitelských úvěrů je ten čas kratší). Takže když teď vyšlo 1. v měsíci na sobotu, tak to určitě neposílal hned v pondělí 3.2., ale cca ve středu 5.2.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GOR: Většinou se reportuje jednou měsíčně, takže imho do 30 dní?
    GOR
    GOR --- ---
    BLAAZEN: Jasný, ale na tohle jsem se neptal :-) Když zejtra splatím hypo, tak za 4 roky by v registru nemělo bejt ani bú, že jsem kdy nějakou měl.

Mě ale zajímá, když zejtra splatim hypo, do kdy banka nahlásí registru, že je splacená.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    GOR: 4 roky
    GOR
    GOR --- ---
    Nemáte někdo tušení za jak dlouho od splacení úvěru musí banka informaci založit do BRKI?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: jelikož tam (asi jako jediní v Africe) vyrábějí mobilní telefony, tak hádám, že ano
    Rwanda představila Android mobily, které jsou kompletně vyráběny v Africe
    https://www.svetandroida.cz/rwanda-mara-telefony-afrika/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Mají tam vůbec mobilní pokrytí? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Pak jedině platit denní balíčky v roamingu. Těch 199 u Vodafonu denně se možná vyplatí.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    ted zadnou vyhodu neinzeruji...
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELDE: o výhodách nic nepíšou. Link ti hodím do pošty, když se mi to podaří
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam