• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: firemni / osobni se v minulosti lisilo hlavne cenou poplatku - tedy pravidly banky. Uredne je to asi jedno, kde ten ucet budes mit a co za typ uctu to bude.
    Jeste tam mozna byl rozdil v tom, ze u osobniho asi banka rovnou dani uroky, zatim co u firemniho si je musi zdanit sam podnikatelsky subjekt... ale tohle uz jsem dlouhou dobu nesledoval.

KALIBAN: I jako OSVC musis hlasit ucet, pokud jsi platcem DPH a ostatni platci ti musi platit faktury na tento uvedeny ucet. Pokud jim posles fakturu s jinym uctem, oni to zaplati a ty neodvedes DPH, tak stat DPH bude vymahat po tom, kdo ti to zaplatil na spatny ucet.
    To samozrejme muze byt i tvuj osobni ucet. Jde o to, ze musi byt nahlaseny na urade, aby vedeli, jaky ucet maji sledovat a aby ostatni vedeli, na ktery ucet maji / mohou platit.

Jinak za sebe muzu doporucit FIO. Taky jsem tam utekl prave od Raifky, ktera neustale navysovala podminky pro "bezplatny ucet", az pro me bylo nerealne ty podminky splnovat. 300 mesicne vs. zadarmo je opravdu citelna zmena.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KALIBAN: Podle mně potřebuješ pro sro firemní účet. Když pro nic jiného, tak kvůli daním.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    CERMINEK: Ta povinost hlášení účtu na FÚ se váže k DPH, nikoliv k s.r.o.

Jinak ale fouhlasím, FIO je ideální...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    KALIBAN: pokud od banky nechceš nic než účet a kartu, tak Fio.

jinak s.r.o. musí mít samostatně vedený účet psaný na tu právnickou osobu a zároveň se musí nahlásit finančnímu úřadu.

fyi: nevím kde je psáno, mám to tak od daňařky.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Nemate tuseni jak to je ted s firemnim/osobnim uctem? kdyz mam SRO, potrebuju mit firemni ucet? nebo takovy rozdeleni uz vubec neexistuje...
    zjistil sem ze mi raifka opet zacala uctova palku jako prase za firemni ucet a uz me to nebavi

a druhej dotaz.. jakou banku? mam sro na kterym je do deseti transakci za rok - je takovy spici
    a mam osvc ucet na kterym je normalni traffic jako na beznym uctu, pritece mi tam faktura, ja z toho castecne platim veci kolem podnikani a pouzivam u toho karty na uplne vsechno. a rikam si ze to mozna jde lepe nez u rb
    ATAN
    ATAN --- ---
    Resil tu nekdo WeChat Pay a Revolut? Nejak to nedokazu rozchodit. Ve WeChatu jsem pridal kartu, strhlo mi to 0.35CNY, ale platba pres WeChat Pay nejde provest, pisekarta neni podporovana. Top-up take ne, ten chce zadat novou kartu.
    ATAN
    ATAN --- ---
    BLULAJTA: dik, ted uz to vidim v aplikaci.
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    ATAN
    ATAN --- ---
    Nezkosel dneska nekdo platit Revolutem? U me kazda platba konci chybou.
    GOR
    GOR --- ---
    CAMELLA:
    NIGHTHUNTER: Díky. Takhle mně to stačí. Nelze na to moc spoléhat a v případě potřeby je potřeba mávat kvitancí :-) Já se snažil najít nějakou vyhlášku nebo něco, ale ono to asi nijak akurátně upraveno není.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    proto je lepší si nechat vždy vystavit papír s potvrzením o ukončení závazku
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    GOR: Jestli tě to zajímá přesně, tak se můžu zeptat kolegy, který to u nás má na starosti. Ale obecně vím, že to posílá 1x měsíčně na začátku měsíce, cca 3. - 6. aby byl už předchozí měsíc "definitivně" uzavřený, protože občas se ještě prvních pár dní v novém měsíci řeší reklamace třeba chybně naúčtovaných poplatků, kterých si lidi všimnou až na základě zaslaných výpisů a pak se to zpětně opravuje. Ale nedávno zmiňoval i ty lhůty a má na to mnohem víc času (myslím, že snad nemusí ani každý měsíc) - zvlášť u hypoték (u spotřebitelských úvěrů je ten čas kratší). Takže když teď vyšlo 1. v měsíci na sobotu, tak to určitě neposílal hned v pondělí 3.2., ale cca ve středu 5.2.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GOR: Většinou se reportuje jednou měsíčně, takže imho do 30 dní?
    GOR
    GOR --- ---
    BLAAZEN: Jasný, ale na tohle jsem se neptal :-) Když zejtra splatím hypo, tak za 4 roky by v registru nemělo bejt ani bú, že jsem kdy nějakou měl.

Mě ale zajímá, když zejtra splatim hypo, do kdy banka nahlásí registru, že je splacená.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    GOR: 4 roky
    GOR
    GOR --- ---
    Nemáte někdo tušení za jak dlouho od splacení úvěru musí banka informaci založit do BRKI?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: jelikož tam (asi jako jediní v Africe) vyrábějí mobilní telefony, tak hádám, že ano
    Rwanda představila Android mobily, které jsou kompletně vyráběny v Africe
    https://www.svetandroida.cz/rwanda-mara-telefony-afrika/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Mají tam vůbec mobilní pokrytí? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Pak jedině platit denní balíčky v roamingu. Těch 199 u Vodafonu denně se možná vyplatí.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    ted zadnou vyhodu neinzeruji...
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELDE: o výhodách nic nepíšou. Link ti hodím do pošty, když se mi to podaří
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam