• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZBYNEK: Tak s virtualni VISA kartou uz to taky proslo. S fyzickou to nejde ani na nekolik pokusu. A ani na help chatu Revolutu nikdo netusi "proc". Proste jen rekl, ze to tak nekdy je, ze to s virtualni funguje.
    Tazke aktualne moje zkusenost se trema Revolut kartama:
    NEFUNGUJE Fyzicka Mastercard (testerska beta jejich vlastniho card processora)
    NEFUNGUJE Fyzicka VISA
    FUNGUJE Virtualni VISA
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    QUIP: Teď vyzkoušeno a v pohodě... Zapamatovaná virtuální Visa karta (jestli to má na něco vliv)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    QUIP: Ano, funguje
    QUIP
    QUIP --- ---
    Funguje vam nekomu platba Revolut kartou na AliExpressu? Zkousel jsem tam s ni ted zaplatit a u beta karty (Mastercard) to chtelo CPF number, protoze si Ali mysli, ze je to Brazilska karta (a CPF samozrejme nemam) a u normalni (Visa) to opakovane pise Payment Failed / This payment has been declined by your card issuer. (povolene online platby mam)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Asi tak...

ADAMM
    ADAMM --- ---
    LELI: tak v dalším tweetu píše, že za Emirates letenky nikdy Revolutem neplatil, takže...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ALTOR:
    Tak to jsem cekal ze ten clovek bude alespon trochu chytry a bude si pamatovat ze kupoval letenky, tak jsem to tu ani nepsal, ale stalo se mi i u letenek na Faerske ostrovy. Blokace 9000 za tri letenky a nasledne mi strhli 3x3000 za konkretni letenky. Trochu neprijemne ale tak nejak to bylo jasne odkud vitr fouka...
    LELI
    LELI --- ---
    ALTOR: Rezab je holt kreten, to se v prubehu casu asi moc nemeni. :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: každopádně česká banka je povinna neautorizovanou transakci bez zbytečného odkladu vrátit zpět (a hádat se sama s obchodníkem), jsem zvědav, jak dlouho to bude trvat Revolutu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ALTOR:
    GHOSTSTALKER: jo, už jsem to taky viděl, jestli si fakt koupil letenku a strhlo se mu to dvakrát, tak... je teda tydýt trochu, no. upřímně mě ta varianta vůbec nenapadla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    No, jestli mu dvojtá charge vybílí kartu, tak by tou první třídou asi létat neměl :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Lol. Tak doufam, ze se Revolutu verejne omluvi.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    ADAMM:
    PATRIKCHRZ:
    Tak to vypada ze nikdo mu nic neukradl ale jen platil letenky a emirates mu strhly dvakrat poplatek..
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM:
    ASACHI: Doufám, že bude článek :). Ať si schovává všechny podklady, komunikaci,...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ADAMM: by bylo zajimavy vedet jak ... jestli kartou, anebo hacklym mobilem ... a jestli mel aktivni sledovani karty vuci GPS v mobilu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Na margo toho, co tu tolikrat opakoval Patrik - ze by na Revolut nespolehal v pripade problemu - prave tweetoval Honza Rezab (zakladatel Socialbakers), ze mu nekdo vybilil Revolut ucet. Tak uvidime, jak se mu zadari (s tim, ze je pomerne znamou osobou, imho se kvalifikuje jako 'mezinarodni social media influencer', takze mozna bude mit nejaky nadstandardni treatment:

https://twitter.com/janrezab/status/1234495394350075904
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ATAN: pokud vim, tak na zadnych
    ATAN
    ATAN --- ---
    Na kterych wearos hodinkach funguje v CR google pay? co ctu komentare u ruznych hodinek, tak pry google u nich platby v cr blokuje.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    NELDE: Tak ale v tom zminovanem pripade pisou, ze ty trx byly potom potvrzene pinem, ne? Tzn nestacilo si opsat cisla karty, musela tam byt ctecka nebo namirena kamera
    Jako sama bych tu kartu asi blokla, uz jenom proto, ze bych neverila tomu, ze z Turecka doputuje nekam na pobocku, chtela bych novou. Naopak bych to neresila s policii.
    Ale pred sedmi lety jsem taky byla blbejsi a min paranoidni, taky se imho tema zneuziti resilo trochu min, nez nastal nejen informacni boom, takze mozna by to bylo uplne jinak.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Ale jasné, že je lepší to zablokovat. Já jen mluvil o tom, že ta banka by se neměla hojit na klientovi v případě, že došlo k trestnému činu.
    Je to prostě odpovědnost provozovatele bankomatu to zajistit (stejně jako zabezpečuje dovoz peněz). Jestli se to někde opsalo, tak bych tipoval spíše úředníka banky, který dostal tu kartu do ruky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam