PARRHESIA: já bych to rozdělil na 2 části:
1. Zda a kde vůbec půjčku dostaneš
2. Výše úroků
Ad 1) první zkus banku, kde máš účet, leckde dají jen za obrat bez nutnosti dalších dokladů. Minimálně budeš mít nějaký etalon ke srovnání.
Ad 2) lepší účelová půjčka než kontokorent či kreditní karta. Také podmínky té účelové půjčky budou srozumitelnější (stačí pravidelná měsíční splátka). U toho kontokorentu mohou být další podmínky (pravidelná výše obratu na účtu, vyrovnání k určitému dni v roce nebo maximální doba, kdy je možné být v mínusu, atd).
Jak jsem psal, zkus nejdříve vlastní banku. Pak zkus zmíněnou mBank, kde je možné získat půjčku do 100 tisíc jen za jednorázový poplatek 2 % bez dalších úroků. Pak zkus Air, Equa, Sberbank. Nabídka na půjčku s nízkými úroky mi chodí i od Komerční banky, ale tam bych čekal nějaký háček.
Otázkou ale je, jestli je vůbec vhodné řešit provozní výdaje půjčkou, když nyní nemáš na provoz, budeš mít další měsíc na provoz + splátky půjčky? Aby sis neušil oprátku kolem krku. Také bych zkusil dohodnout se s pronajímatelem, lze očekávat, že asi nebude mít nyní zrovna frontu potenciálních nájemců, třeba by byl ochoten s nájmem počkat (ale třeba také ne). Nebo rodinu.
Zkrátka půjčka na investice OK, ale na běžný provoz se mi to moc nelíbí, co tě vede k tomu, že příští měsíc to bude o tolik lepší že budeš mít na nájem i splátku úvěru?