• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Moneta snižuje úrokovou sazbu. Nepochopil jsem, jestli se to týká i toho spořícího účtu, který představili pár týdnů zpět (resp. asi ne, protože ten mám označený jako "SÚ Spoření 6").

"Chtěli bychom Vás informovat o změnách úrokových sazeb na spořicích účtech od 1. 8. 2020.

Pro podporu české ekonomiky v těchto těžkých dobách přijala Česká národní banka mimořádná stabilizační opatření včetně výrazného snížení klíčové úrokové sazby, tzv. dvoutýdenní REPO sazby na hodnotu 0,25 %.
    Za těchto okolností musí i MONETA Money Bank přijmout odpovídající opatření, a proto upravujeme výši úrokové sazby na Vašem spořicím účtu:

Spoříto: úroková sazba bude nově ve výši 0,5 % p.a. (tj. ročně) pro celý zůstatek

Pokud máte zájem o investování peněz pro dosažení potenciálně vyššího zhodnocení, MONETA Money Bank nabízí širokou škálu vysoce kvalitních podílových fondů. Navíc Vám od 15. 6. do 31. 7. 2020 nebudeme účtovat žádné vstupní poplatky."
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KOC256: bylo to vzdycky na desktopu - zadnej mobil, tam pouzivam appku. A bylo to prave nekdy i treba prvni prihlaseni za tyden, zadny “odhlasil jsem se pred peti minutama, jeste si me to pamatuje a chce to jen heslo”
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZAPPO:
    PATRIKCHRZ:
    Možná, ale já spíše vypozoroval, že to chtělo heslo tam, kde nedávalo smysl potvrzovat na mobilu - typicky kde by to kvůli 2FA nedávalo smysl...

Asi by to chtělo konkrétní příklady, bo mě osobně nic nenapadá...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Asi tam bude nějaký učící se algoritmus, který vyhodnotí, zda je potřeba nebo ne (nový počítač, nová IP adresa, nová konfigurace prohlížeče, jiná doba přihlášení,...)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KOC256: praveze uplne nahodne
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZAPPO:
    A prijde ti, ze to dela nejak nahodile? Ja to vzdycky tak nejak chapal proc chce to a nechce to druhe nebo naopak...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Me spis na Airbance kterou mam rad vadi to, ze nekdy dvoufaktorovou autentizaci chce - a jindy se spokoji s jmenem a heslem. Je to takove az neprijemne
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: otec měl problém se i přihlásit do IB, nestihl opsat SMS, než vypršel limit (zkoušeno na pobočce). Přijde mi, že banky nejsou moc vstřícné k pomalejším lidem.
    QUIP
    QUIP --- ---
    NAVARA: Myslim, ze Moneta to ma taky na par minut.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Na AirBank mne štve odhlašování po dvou minutách - to mi skutečně nestačí na to, abych zkontroloval stránku výpisu. Vím, že si to mohu vyexportovat a párovat offline, but why?
    Co tam mají za tak fatální bezpečnostní díru, že musí aktualizovat session co dvě minuty, když ostatní banky mají dvacet?
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ja si ho snad zalozim jak me tu namlsavate. Bude to asi desátý účet ale zni to dobře
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PATRIKCHRZ: Ano ano, jejich IB je opravdu dobry. Prehledny ve spravnych proporcich. Jde vylistovat dlouhy seznam podle zadani, zadne strankovani jako u jinych bank.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PULKA: Dejvicka pobocka je vyslovene nedobra. Uz ten vstup, kdy se tam leze jak do kurniku :-)
    Obecne neochotny, vsechno trva. Jednou jsem tam byl svedkem toho jak pani prinesla v patek hotovost (par set tisic trzbu za tyden) pul hodiny pred uzavrenim pokladny a zodpovedny pracovnik tam prepocitaval penize a sortoval si je na odvoz. Pak ji rekl ze je zavreno, pritom stale i v tuhle chvily byla oteviraci doba pokladny Ona chtela mluvit s vedoucim pobocky, ten tam nebyl. Proste fakt sracka, normalne se ji vysmal do xichtu. Pani pak jela s pul megem domu tramvaji :-)

Ale obecne s tou bankou jako takovou mam dobre zkusenosti. Take s jinyma pobockama jako treba u Masarycky, nebo v Klatovech.

Referovane problemy s USD ucty se daji dohledat po diskuzich. S EUR ucty v pohode.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Air Bank zve "na jedno". Pokud si aktivujete v aplikaci My Air, vrátí vám z víkendové útraty v restauraci 35 Kč.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: ok, to je lepší jak tři měsíce :) ale stejně jsem si ho prodloužil...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    no to je vhodné pro tebe, který si uvědomuješ riziko, ale negeneralizoval bych to takto pro všechny. Myslím, že zrovna my jsme generace, která si prošla divokými internetovými léty, kde se každý mohl stát s minimem zkušeností "hackerem"/"crackerem"...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: Tak jsem si to našel

Banka nebude vyžadovat pravidelnou změnu hesla pro aplikaci v případě, že má heslo délku alespoň 12 znaků. Zvolíte-li si heslo kratší než 12 znaků, omezí banka z bezpečnostních důvodů jeho platnost na 365 dnů.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ja mam nastavenu u fio platnost hesla na 999 Days = nemusim ho menit nikdy.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ještě k těm pobočkám - já tam chodím výjimečně a to zejména kvůli tomu, že jednu z nich mám "přes náměstí" - pracuji na Senovážném náměstí, tak občas vložím nebo vyberu hotovost, než bych šel dál k bankomatu. Účel splní, nepotřebuji hogo fogo. Ten počítač na pobočkách je super (ať už je kvalita jakákoliv), kéž by to tak měly všechny banky (v nouzi lze využít AirBank, kde se lze z jejich pobočky přihlásit na většinu českých bank :) ).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: já mám platnost hesla asi 365 dní (nejsem si jist, teď koukám do IB a mám ještě 122 dní a nemyslím si, že bych ho v posledních měsících měnil) a hlavně při "vynucené změně" je možné ho změnit na to stejné.
    KOC256: já bych to přirovnal k filozofii Windows a Linux. Linux mi umožní mnohem více práv nad systémem, na druhou stranu je to vykoupené tím, že ho můžu mnohem snadněji "sestřelit". Vymazat soubor, který právě používám (tohle mi strašně chybí u Windows, když chci smazat obrázek, jehož náhled mám jinde otevřený), ale i vymazat systémový soubor a podobně. Nechci aby banka přemýšlela za mne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam