• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ASACHI: Tak ja uz s nimi komunikoval o tom ze je zavreny. Nebo jak to myslis?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KOC256: napis jim, ze jsi ucet rok nepouzival a ze se nemuzes prihlasit ... ze je zjevne hacked?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZAPPO: Takze zjistim minimalne, ze me blokli podle nejakeho zakona?

Nebo mas lepsi napad, jak zjistit, proc me blokli?

Myslim ze mam to pravo vedet. Pokud bych uz pominul to, ze jsem se nemel ani pravo branit. Kdyby to udelali jako nize zminena FIO, ze zaviraji ucet, protoze muzou, ale oni me primo obvinili, ze neco porusuji...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    NELDE: Zadost o vymaz neni nadrazena zakonnym ci regulatornim pozadavkum. Odpoved "zpracovavame vase osobni udaje za ucelem splneni pozadavku zakona XY o bankach a bdueme tak delat dalsich 50 let" je plne legitimni.
    Predstavujes si to hezky, ale chybne
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZAPPO: V tomto případě musí komunikovat. Další krok je žádost o výmaz.
    Nemohou říci, že žádný účet nikdy neotevřou - to bylo porušení pravidel. Po uplynutí doby vedení údajů je nesmí použít.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    NELDE: A co má být cílem takového cvičení?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Napiš jim, že podle GDPR žádáš o sdělení, které tvoje osobní údaje vedou, proč je vedou a do kdy je povedou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak mi zrušil konto PayPal. A když jsem se s nimi snažil komunikovat, tak neměli ani tu odvahu, aby mi napsali, že mi to neřeknou protože nechtějí/neví/nemohou. Ale buď mi psali sračky o tom, že jsem něco udělal špatně a když jsem se zeptal CO, tak mi napsali, že mi to řekli v předešlém mailu a takto stále dokola.

Skončilo to tím, že PAYPAL mám zrušený a nikdy mi už žádný pro jakoukoliv kartu neotevřou... :) Ale proč nevím. Platil jsem tím asi 5x ročně. Většinou nějaké dary programátorům za SW co jsem využíval...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Teď je otázka jestli to, že ti vypověděli účet je znak kvality banky nebo ne?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Mně vypověděla účet Expobank, ING, kreditní karty mi vypověděl Home Credit, Unicredit, předplacené karty mi vypověděla ČSOB. Pokusila se mi vypovědět účet i Česká spořitelna, ale tam jsem našel zastání u jejich ombudsmana.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ADAMM: "podle obchodnich podminek vas muzeme mit u prdele. bohuzel. je mi to moc lito. preji vam hezky den"
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NELDE: obvykle se ma zato, ze konzervativni cesky zakaznik nic nerusi
    NELDE
    NELDE --- ---
    Přišlo mi emailem https://www.csob.cz/portal/documents/10710/458031/pravidla-akce-csob-kk-1000.pdf
    Na těch 6 měsíců se to vyplatí ne? A pak zrušit.
    Přijde mi sranda, že dávají vstupní bonus, který je víceméně roven poplatku za 3 roky - nebylo by lepší dát tu kartu bez poplatku?
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    MAGE: jo refinanso je cesta do pekel se spoluprací s třetíma stranama. Jsem zvědavý jak jim to dlouho vydrží. Docela si Moneta šije bič na sebe
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    akorat mi prisla zprava od Monety:

chtěli bychom Vás informovat o změnách úrokových sazeb na spořicích účtech od 1. 8. 2020.

Pro podporu české ekonomiky v těchto těžkých dobách přijala Česká národní banka mimořádná stabilizační opatření včetně výrazného snížení klíčové úrokové sazby, tzv. dvoutýdenní REPO sazby na hodnotu 0,25 %.
    Za těchto okolností musí i MONETA Money Bank přijmout odpovídající opatření, a proto upravujeme výši úrokové sazby na Vašem spořicím účtu:

Spoření 2, Spoříto: úroková sazba bude nově ve výši 0,5 % p.a. (tj. ročně) pro celý zůstatek

Pokud máte zájem o investování peněz pro dosažení potenciálně vyššího zhodnocení, MONETA Money Bank nabízí širokou škálu vysoce kvalitních podílových fondů. Navíc Vám od 15. 6. do 31. 7. 2020 nebudeme účtovat žádné vstupní poplatky.

V nabídce najdete fondy určené jak pro konzervativní investory, tak pro ty dynamické. Více informací získáte na našem webu v sekci Spoření a investice v části Investice nebo kontaktujte naši nejbližší pobočku. Využít můžete i aplikaci Smart Banka, ve které můžete investovat okamžitě. Proces investování ve Smart Bance je velice jednoduchý a intuitivní. Pokud jste začínající investor, vše Vám krok za krokem vysvětlíme přímo v aplikaci.

S případnými dotazy se neváhejte obrátit na náš zákaznický servis na telefonním čísle 224 443 636.

S přáním hezkého dne

Vaše MONETA Money Bank
    MAGE
    MAGE --- ---
    MAGE: mimochodem s tim ponizenim hypoteky... Moneta mi napsala tak treba se to nekomu tady muze hodit https://www.refinanso.cz
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: já to myslel pro sebe :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: I kdybys tam poslal půl české vlády, tak by byl problém, že to je zpáteční cesta.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: kdyby alespoň Musk za rozumnou cenu (řekněme 100 tisíc USD) zprovoznil ten svůj shuttle do vesmíru, hned bych věděl, za co ty prachy utratit :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Počkej si na obligace - vláda se bude masivně zadlužovat. Nevybírá daně a čeká ji v červenci vratka DPH a vratka daně z příjmů FO.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam