• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Curve koukám také není řešení - už bezplatné varianty limit 500 liber na měsíc...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Pro běžné platby kreditky Hello, pro výběry v zahraničí mBank Svět a Creditas / Richee
    ATAN
    ATAN --- ---
    Je pravda, ze se mne nedavno stala jedna kuriozita. Resil jsem neco s nemeckou firmou anglicky a poslali mi emailem jejich IBAN, ktery mel na zacatku EN, kdyz jsem to u nich overil, tak pry pro komunikaci pouzivaji translator a ten jim prelozil v emailu v IBANu DE na EN.
    RUI
    RUI --- ---
    R_G: Podle mě se ten limit snižuje buď na 25 000 CZK nebo na 1 250 EUR. Těch 1 250 CZK je nesmysl, ale nepřekvapuje mě - mám pocit, že e-maily a SMSky od Revolutu mívají tak v polovině případů někde chybu nebo nepřesnost (i když nepohlídat takhle důležitou informaci je docela fail). Ostatně i tenhle e-mail je zčásti česky a zčásti anglicky...

Každopádně pro mě je to taky zklamání, konverze je pro mě stěžejní důvod pro používání Revolutu. TransferWise je solidní alternativa (transparentní, rychlá a levnější než těch 0,5% u Revolutu), ale rád si nechám poradit, pokud někdo přijde ještě na něco jiného.
    R_G
    R_G --- ---
    ATAN: Ja myslim ze to mozne je :-)
    ATAN
    ATAN --- ---
    Tady se pro zmenu mluvi o 1000 eur (nize nekdo uvadel clanek s 1000 liber). Neni prece mozne, ze by tak nizka castka 1250CZK byla jen pro CR.
    Revolut to introduce new fees and charges for customers | bonkers.ie
    https://www.bonkers.ie/blog/banking/revolut-to-introduce-new-fees-and-charges-for-customers/
    R_G
    R_G --- ---
    GHOSTSTALKER: Bude to tak, je treba to zalozit v zahranici s kontaktni adresou v zahranici. Umi myslim i USD. Me potreby to neresi tak jako tak.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    R_G: Jakej máš teďka spread na EUR/CZK?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ATAN:
    R_G: Co ctu, tak umi jen ucty v GBP a EUR + jeste mozna z CR ten ucet ani nezalozis.
    R_G
    R_G --- ---
    ATAN: Otevrel jsem si aplikaci a vidim, ze na 100 eurech zaplatis 0,89 euro jako poplatek za prevod na ucet v CZK v ceske bance (bezi to na TransferWise) a kurz maji stejny jaky Revolut. Jenze podle me neumoznuji drzet na jednom uctu penize ve vice menach.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ja uz v minulosti jsem se tu na to ptal... Nekde mi vyskocila bunq aplikace a tvari se minimalne z povzdali jako revolut, ale blize jsem to nezkoumal...
    ATAN
    ATAN --- ---
    Revolut vs. N26: Which is best? | finder.com
    https://www.finder.com/revolut-vs-n26
    ATAN
    ATAN --- ---
    N26?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    R_G: Ptám se, jaká je srovnatelná alternativa. Twisto snad také nabízí výhodné kurzy (Mastercard) a je to na karetním principu.
    R_G
    R_G --- ---
    GHOSTSTALKER: Od srpna si tedy za to kouzlo budes priplacet :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    R_G: Devizovka pro me nema to kouzlo, ze nemusis predem pocitat, kolik budes penez v cizi mene potrebovat (ale muzes kartu - Revolutku - nadotovat operativne dle potreby).
    R_G
    R_G --- ---
    EXCITE: Podle me snizuji limit na prevody men bez poplatku, ktery v mem pripade byl okolo 130 tis. mesicne. Oproti tomu co tvrdi je to pro me to nejdulezitejsi, takze ja u Revolutu koncim a hledam rozumnou alternativu (devizovku).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Každopádně jaká je alternativa? Twisto?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam