• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    R_G
    R_G --- ---
    GHOSTSTALKER: Od srpna si tedy za to kouzlo budes priplacet :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    R_G: Devizovka pro me nema to kouzlo, ze nemusis predem pocitat, kolik budes penez v cizi mene potrebovat (ale muzes kartu - Revolutku - nadotovat operativne dle potreby).
    R_G
    R_G --- ---
    EXCITE: Podle me snizuji limit na prevody men bez poplatku, ktery v mem pripade byl okolo 130 tis. mesicne. Oproti tomu co tvrdi je to pro me to nejdulezitejsi, takze ja u Revolutu koncim a hledam rozumnou alternativu (devizovku).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Každopádně jaká je alternativa? Twisto?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    R_G: to snižují tenhle limit? "Můžete směňovat 30 měn s nuceným oběhem do 25,000 Kč za měsíc – bez skrytých poplatků."
    QUIP
    QUIP --- ---
    ATAN: Taky mi to prislo anglick ya cumim na to jak puk.
    Zaroven me zarazi i to zvyseni vikendoveho poplatku z 0.5% na 1%

You will continue to enjoy the same interbank exchange rates on weekdays. For exchanges at the weekend, we’re slightly increasing our mark-up for major currencies from 0.5% to 1%, to cover our risks when the market moves (as it has a bit recently).

Ve spojitosti s novou verzi aplikace Revolut 7 se to stava naprosto nepotrebnou a nepouzitelnou sluzbou.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Mne to prislo v anglictine:

As you probably know, if you exchange more than our free exchange limit in a month, you pay a fee. This limit is decreasing to 1250 CZK each month (which, our research shows, most of you won’t hit anyway). Above that limit, our fee will stay the same at just 0.5%, and we’ll let you know if an exchange will be subject to a fee. Our Premium and Metal plans still have unlimited exchange, as they always have.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    RATTKIN: A kde to vidíte? Já v aplikaci ani email nic takového nemám.
    Ještě k tomu zde - https://www.bonkers.ie/blog/banking/revolut-to-introduce-new-fees-and-charges-for-customers/

Má to platit až od 12.8. A součástí toho balíčku je i přidání poplatku za převody peněz na zahraniční účet.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GHOSTSTALKER: já mám taky 1250 CZK
    snad je to chyba překladu, 1000 GBP by byl taky fail ale tohle je nereálný
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    R_G: Kde to ctes? Tady mluvi o snizeni limitu na 1000 liber (coz je taky fail). Plus zvyseni vikendovych prirazek na procento.

Revolut tightens foreign exchange limits for free accounts, doubles fees for weekend transfers - AltFi
    https://www.altfi.com/...oreign-exchange-limits-for-free-accounts-doubles-fees-for-weekend-transfers
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    R_G: tak to je snadna reakce:) byla to jedina vec ke ktery jsem jeste revolut pouzival:)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    R_G: L O L
    R_G
    R_G --- ---
    Revolut se zblaznil:

Asi víte, že pokud při směňování překročíte náš limit pro směnu zdarma, zaplatíte poplatek. Tento měsíční limit se snižuje na 1250 CZK (náš průzkum ukazuje, že většina z vás ho ani tak nedosáhne). Poplatek při překročení tohoto limitu zůstane i nadále pouze 0,5 % a my vám dáme vědět, když by se poplatek měl na směnu uplatnit. U plánů Premium a Metal zůstává směna bez omezení, jak tomu bylo vždycky.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KOC256: pouzivam, ale ze jsem se mohl podivat tam, me bohuzel napadlo az doma :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    a nepouzivas IB v mobilu?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ:
    PATRIKCHRZ: Zadny bankovni Fond stability neexistuje. Nevim, co tim myslis, a jake s tim ma mit banka spojene naklady.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: to rozhodne nebude muj pripad :D jinak to ale vidim presne tak, jak pises. pro me je to obrovske plus. ze s tim banka ma komplikace, to uz je na jejim strategickem rozhodovani. u me s tim rozhodne o sve neprijdou
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ja taky samozrejme netvrdim, ze je to vyhodne pro banku :) jsem klient, takze resim, co je vyhodne pro me. airbank svoji "chytrou rezervu" stale nabizi a nezaregistroval jsem, ze by se chystali prestat
    prekvapilo me, ze pani se tvarila, jako by o tom slysela prvne v zivote a jednak neverila, ze by to nekdo nabizel a druhak nechapala, k cemu by to tak nekomu mohlo byt dobre - "vzdyt dve procenta usetrene na hypotece, to vam ani nepokryje inflaci". vubec za tenhle argument "nepokrytou ani jen inflaci" by se mela strihat obcanka
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    HILFIK: z marketingového hlediska super, z nákladového peklo. V hypotetické situaci, kdy má klient 1 milion hypotéku a 1 milion na účtu, tak nic neplatí, ale banka z toho 1 milionu musí odvádět poplatky do Fondu pojištění vkladů a Fondu stability a snižuje jí to kapitálovou přiměřenost.
    HILFIK
    HILFIK --- ---
    OMNISLASH: imho offset sam o sobe neprinasi bance moc penez, spis naopak. Zvlast kdyz ho nekdo pumpuje nahoru dolu tak se s tim oproti standardni hypotece blbe pracuje/planuje (pro banku).
    Aktualne to afaik umi Air, Fio, Raifka (100%) a MMB (20%)
    NELDE
    NELDE --- ---
    OMNISLASH: (-; Některé to nabízet přestaly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam