• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Dnes luxusni zakonceni - prvni navsteva pobocky opet neuspesna (20 min cekani a nic). Pri druhe navsteve uz jsem se dostal na radu. Slecna za prepazkou si vyslechne muj pozadavek, podiva se do systemu a pravi "Vy tady ale mate vse aktualni, zadnou novou kopii obcanky nepotrebujeme."

Tak jsem ji presvedcil, at mi aspon zmeni bydliste z Prahy na Prahu 4, aby tam byla nejaka zmena.

To je fakt master trolling ze strany CSOB, uz se na ne snad ani nezlobim.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: To je dlouhodobý problém - ve velkém propouštějí a letos chtějí sáhnout už na tak mizerné prachy; nezůstává jim tam nikdo kompetentní až na pár nadšenců a ti nemají šanci to utáhnout.

Buďte rádi, že máte práci. Banka sáhla lidem na peníze, odměny jdou dolů o třetinu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...hla-svym-lidem-na-penize-prijdou-az-o-polovinu-letosnich-odmen-110456
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CSOB je fakt epic.

- Chteli jsme si u nich (CMSS) s manzelkou zalozit stavebni sporeni - do konce mesice maji akci, ze odpousti poplatek za sjednani pri sjednani online.
    - Oba jsme tedy v Internetbankingu udelali zadost o sjednani.
    - Za 2 dny mi vola nejaka pani z Hradce Kralove (bydlime v Praze), ze pry musim na pobocku aktualizovat obcansky prukaz. Ktery mam 5 let stejny a banka jeho sken ma.
    - Manzelce nikdo nevolal, jen ji prisel email v podobnem duchu (tim, ze mam jejich premiovy ucet, jsem si asi vyslouzil osobni telefonat). Zena uz se na to vykaslala v tuhle chvili, protoze s 2 detma pod 3 roky na pobocku proto, aby si mohla "online" zalozit stavebni sporeni, opravdu nepujde. Udelala dobre.
    - Vcera jsem byl na sve domovske pobocce (vedle Florentina, jedna z tech vetsich). Byla skoro prazdna. Bohuzel i co se tyce personalu. Po pul hodine cekani s cislem jsem se na to vykaslal.
    - Dnes jsem to chtel zkusit znovu, ale patecek a pobocky zaviraji ve 3 hodiny, takze smula.
    - Ted jsem si tady precetl, ze by melo byt mozne naskenovat obcanku pres Smartbanking - https://www.mesec.cz/clanky/banka-chtela-zrusit-ucet-kvuli-neaktualnim-udajum-ty-se-vsak-nemenily/
    - Tak otevru aplikaci, v novince z 15.6. vidim, ze by to skutecne melo jit. Uz vidim svetlo na konci tunelu.
    - A pak tu funkci vyzkousim a dostanu error "Ve Smartbankingu si novou občanku nahrát nemůžete. Přijďte prosím na nejbližší obchodní místo".

Fakt smart banka... to je nejaky trolling, ne?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    SOONIC: jop na to bacha. ja posilam sepa z rb na csob roklenu
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    jak na převod z EUR účtu na EUR účet mezi ČR bankami ? Jenom jako SEPA do zahraničí ? Při převodu mezi bežnými účty to probehne dvojí kurzovní směnou ?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA:
    Krach německé Wirecard dopadl i na desetitisíce Čechů. Fyzické platební karty Twisto nebo Fidoo přestaly fungovat | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://domaci.ihned.cz/...a-tisice-cechu-fyzicke-platebni-karty-twisto-nebo-fidoo-prestaly-fungovat
    QUIP
    QUIP --- ---
    Mam ucet u Fio a potreboval bych tam zalozit dalsi ucet. Kdyz to zkusim online, tak to nejde, protoze bych musel nejprve prejit na ramcovou smlouvu. Nechce se mi ted travit cas ctenim podminek ramcove smlouvy. Mate nekdo prehled o tom, co se tim uzavrenim ramcove smlouvy zmeni?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WIRECARD LICENCE SUSPENDED - PLEASE CARRY A BACK-UP CARD.
    Dear Curve Customers,

Your Curve card and all associated Curve transaction and money transfer services will be temporarily suspended with immediate effect. Please be assured, we expect to be up and running again shortly but it may take a few days. Your money and card details held at Curve are safe and secure.

This has happened because the Financial Conduct Authority1 has this morning suspended its permission for Wirecard Card Solutions Limited (the company who currently issues Curve Cards) to operate, without prior notice. This action is not related to Curve - but Curve currently depends on Wirecard for operation of the Curve card.

We are already well on the way to migrating away from Wirecard but have not fully completed this process. We are now working round the clock to achieve the migration as quickly as possible and therefore expect this disruption to last for only a limited period of time.

We will continue to communicate the details of what this means for you during this interim period.

For now, please carry a backup card.

We’ll be back,
    Team Curve
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    QUIP: já byl taky tam, vlastně jsem šel do expandie a zrovna to přejmenovali. v RB jsem byl nezvaný host, neměl jsem práva na disponování se svou vlastní kartou, šílený poplatky atd
    QUIP
    QUIP --- ---
    RB, respektive puvodni eBanka byl muj prvni ucet pred vice jak 20 lety... no a konecne prisel ten duvod ho tam zrusit. Firemni, ktery jsem tam mel, uz jsem taky zrusil a prevedl jinam. Jejich poplatkova politika mi fakt nevoni.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: to me pravda, takovou dobu mám to trvalo lidem vnutit používat místo hesla kačenka123
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    Bude chvilku trvat, než se modla SMS kódu opustí :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ADAMM: SMS kódy nejsou bezpečné, protože nejsou šifrované v síti mobilního operátora.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Raiffeisenbank mění ceny. Přes poplatky tlačí na používání online služeb - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/...nky/raiffeisenbank-meni-ceny-pres-poplatky-tlaci-na-pouzivani-online-sluzeb/

Hláška dne: Zpoplatňujeme nemoderní způsob přístupu do internetového bankovnictví k účtům pomocí SMS kódů.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PETER_PAN: Jakoze u AXA to je o chlup levnejsi pokud mas obligatni kupon na 55% slevu.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KOC256: Jakoze to u AirBank je vyhodnejsi, protoze je to za lepsi cenu nez rovnou u AXA?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Air Bank nabízí dvě nová připojištění pro cesty autem - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/aktuality/air-bank-nabizi-dve-nova-pripojisteni-pro-cesty-autem/

Super. Jelikoz to je rebrand AXA, tak u nich se da s klasickou 55% slevou dostat na nizsi castky... zalezi co vas zajima...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    No já mám asi dost speciání use case - ale dostávám nějaké ne moc velké pravidelné peníze na polský účet (řekněme něco kolem těch 20-25 tisíc) a Revolut je pro mě nejjednodušší způsob, jak je převést operativně kdykoli si vzpomenu na CZK / EUR podle potřeby. v tomto ohledu mi dobré kurzy na mBank Visa Svět nepomohou, Twisto taky ne a devizovka se mi zdá dost těžkopádné řešení. Ale je to teda pěkná trapárna.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZAPPO: No porad je neni v tom co mi prinaseji cim nahradit...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOC256: Opravili to i v tech OP na webu.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KOC256: to jsou fakt mantaci. Predstava sverit finance spolecnosti co neumi ani trefit vlastni T&C ohledne sum a fees a limitu je cim dal tim vic bizar
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam