• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    DYNK: Raiffeisen chtěl poplatek 4eur, VB Salzburg zdarma.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Nemáte někdo nedávnou zkušenost s výběrem v bankomatu v Rakousku? Já za poslední dva roky vždycky natrefil na bankomat, kterej chtěl za výběr poplatek. Měl jsem jenom smůlu, nebo je to už v Rakousku standard? Dříve jsem tam vybíral běžně bez poplatku.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Equa opět má akci 300 + 300 Kč (pro doporučitele a doporučeného)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH: A co Erste premier? Nevyuzijes co je zdarma?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    OMNISLASH: respektive pak je to asi spise o dalsich veceh - jak cloveku sedne netove a mobilni vankovnictvi, jake ma v okoli bankomaty, zda potrebuje neco dalsiho,..
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: jasne, jako novy ucet bych si to urcite nezrizoval. je to spise z historickych duvodu. beha mi tam vyplata, mam na tom visu, na kterem mam navedene platby nejakych sluzeb, mam na tom paypal s podobnymi platbami, etc.. takze pokud byla moznost mit to zcela zdarma, tak jsem to preferoval pred zrusenim. kdybych u sporky ucet pred tim nemel, nezakladal bych ani tenhle
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: oni ten Standard účet nemají dlouho
    Česká spořitelna má nový bezplatný účet Standard - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/aktuality/ceska-sporitelna-nabizi-bezplatny-ucet-standard/

Na druhou stranu kromě nějaké vyloženě specifické potřeby není důvod mít tenhle účet, účtů zdarma je dost
    Nula bez podmínek. Česká spořitelna má nový účet bez poplatků - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/nula-bez-podminek-ceska-sporitelna-ma-novy-ucet-bez-poplatku/
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    tak jsem tedy prisel do sporky na objednanou schuzku, ze chci zrusit ucet. pani na to, ze samozrejme a jen se otazala, zda muze znat duvod. rekl jsem ji, ze jeji kolegyne dva mesice zpet mi sdelila, ze mi bezplatny ucet mi znovu nemuze nabidnout. pani mi nadsene rekla, ze tohle uz neplati a ze mi nove naopak muze nabidnout zcela zdarma ucet, ktery ma (z meho pohledu) vsechny zakladni f-ce stale zdarma. ucet na miste upraven, nove tedy opet zdarma

vadi mi, ze (jak uz to tak pohuzel v ceskem podnikani byva) je potreba takova spousta naprosto zbytecneho behani a vyrizovani kvuli necemu, co mohlo byt vyreseno treba i telefonicky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: je to bída, je to bída.
    1 % dává Hello Bank, maximálně ale 150 Kč měsíčně (a má ve výlukách ojeby, nedávno přijala nové podmínky, které kompletně (i s chybami a nesmysli) copy+paste přejali od Raifky), ale za normální platby dává, navíc má velmi dobré kurzy. Měsíční poplatek sice je, ale nedokumentovaná funkce - když je karta k poslednímu pracovnímu dni v měsíci vyrovnaná, poplatek se neúčtuje. O něco lepší než "originální" karta má poplatek Alza karta.
    Pokud si pořídíš cobrand Mototecha, máš navíc 4 % z nákupů u čerpacích stanic, nemám, tak nemůžu potvrdit, ale snad by to mělo být až další pětikilo měsíčně nezávisle na těch 150 korunách za běžné nákupy.

Vratky také dává kreditka od ČSOB (mám jiný typ, ten nevrací, tak si taky nejsem jist výší, bývalo to 1 % max 1000 Kč).

Pak je tu Miles and More od Unicredit, ta dává míle do programu Lufthansy. Dobré kurzy, k Ukonto Premium zadarmo. Ale nasbírat na letenku co dává smysl (tj. business mimo Evropu) je tak na 2,5 roku při využití maximálních měsíčních bonusů, na druhou stranu v eShopu Lufthansy se dají kupovat i věci, nejen cestovní typu kufry, ale i mobily a další

1 % max 350 Kč dává Transparentní kreditka od ČS, ale jen z internetových transakcí, ale zase funguje ojeb s Revolutem. Zatím
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAGE: ja tam vidim teda jmeno....
    WERT
    WERT --- ---
    MAGE: Mozna neni potreba uz ani ta karta :)))
    MAGE
    MAGE --- ---
    Neni potreba aby tam vubec neco bylo viz. Apple Card
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Já dostal dopis od Erste že budou taky měnit za kovovou Mastercard která vepředu bude mít snad jenom monogram. Asi je to trend.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ADAMM: jako samotnou by me to zajimalo, protoze me to uz u nich stve, nicmene mam docela dost vysoky uverovy ramec z kdysi, na ktery bych se soucasnym platem nedosahla
    EDERA
    EDERA --- ---
    Taky jsem ten mail dostala. "Přední strana Vaší nové karty bude plně anonymní, bez údajů o čísle karty, platnosti karty a jména držitele." Asi mi to myslí nějak alternativně, ale když teď jako budou všechny informace na zadní straně, zatímco vepředu nebude nic, nestane se tím de facto ze zadní strany ta důležitější, tj. v podstatě přední? :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: dík za upozornění. účtů mám docela dost, ale s RB mám obecně problém, takže to je další důvod, proč do toho nejít. říkal jsem si, že bych sebral ty 2k na nákup na Mall.cz a pak je kopnul do zadku, ale asi na to kašlu úplně, pokud Patrik nepřijde s nějakým geniálním nápadem :)
    MTHU
    MTHU --- ---
    NAVARA: IMHO jediná pointa ccv byla to, že ti nezůstane na imprinteru. :-)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NAVARA: imo jediny aspekt, ktery tu hral roli, byl byt "jiny a cool"
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: Curve po změně na spotřebitelskou už mi taky přišla takhle - asi nějaký trend, že jim to asociace schválily.

Sám ho nechápu, pointa CCV přece měla být, že nestačí kartu jen ofotit - musí ji ten lump i otočit a to může být nápadné. Ne že by to nešlo pořešit, ale už to trochu zvedá laťku.
    Takhle je to jen 23 znaků místo 20, nevím komu tím chtějí prospět…
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: Teda aspon u karty Style, ale tipla bych, ze to bude u vsech...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam