Nabídka Erste salonku a MC salonku je standardně identická, hádám, že provozuje stejná firma. Normálně to není úpně špatné, nějaká polévka, několik chlebíčků, volně ložené dva druhy salámu a sýra, nějaké chipsy a několik druhů tyčinek, máslo, marmeláda,...
Tentokrát to ale bylo opravdu špatné. Bylo to asi v půl desáté ráno, šel jsem do salonku po příletu. Ta rajská polévka byla opravdu dobrá, jsem si ještě přidal, ale zeleninový salát bez jakéhokoliv ochucení (jen nakrájené papriky, rajčata, okurka), houska se sýrem dost "chudá".
Jinak mám pocit, že oficiální cena vstupu do salonku (bez jakékoliv karty) je 780 Kč, někde jsem tuhle cenu zahlédl. Samozřejmě v porovnání s aktuální nabídkou je to nesmyslně předražené. Při běžné nabídce to nijak nevybočuje z toho, co nabízí ostatní salonky ve světě. Mluvím o těch, které jsou přístupné na Priority Pass a Lounge Key. Jsou i lepší salonky, např. first class terminal Lufthansy ve Frankfurtu (pouze pro první třídu se servírovaným menu, tam jsem si dal úžasný stejk), nebo salonek pro business a first class letenky Turkish v Istanbulu. Nebo jiné obdobné, ale tam není vstup zdarma na PP nebo LK.