• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Stačí si to pamatovat pro Curve - pak mne někde překvapí, když chtějí fyzickou kartu :o
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Ty si to fakt pamatuješ? Pro všechny karty? Osobně raději užiju mPeníze než kartu. Navíc je takový zvyk, že ty čísla na kartě jsou hodně špatně čitelná.
    Mobil mám po ruce, otevřu přes senzor, aplikace na ploše, pin si pamatuji a nic nedatluji - jen snímám kód z obrazovky a vybírám kterou kartu. Řádově rychlejší, alespoň pro mně. A také docela bezpečné, protože v mobilu potvrzuješ platbu, počítač tvoje karetní detaily nevidí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Však celé číslo karty je jenom 23 číselný kód, který stačí zadat - pokud někdo platí častěji, tak na numerické a z paměti během několika vteřin; rozhodně řádově jinde než odemykání telefonu, spouštění nějaké apky, datlování bůvíčeho,… :o
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Já taky, bylo to super neopisovat špatně čitelné číslo karty, ale podporovalo to málo platebních bran.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOOMIX: taky jsem na to docela překvapeně koukal. očividně to vzdali - já jsem to třeba používal.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Masterpass končí. Placení mobilem přes QR kódy se neujalo – Živě.cz
    https://www.zive.cz/...pass-konci-placeni-mobilem-pres-qr-kody-se-neujalo/sc-3-a-205729/default.aspx
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EDERA: no zatím to používám chvilku, ale funguje to.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BUNDA: A funguje v pohodě? Koukala jsem, že aspoň mají nějaký instruktážní video, s tím bych to mohla zvládnout. Ale po tom zatraceném smartbankingu od UniCredit mám pošramocenou sebedůvěru. Nebýt toho, že jsem si nechala vnutit nějaký limit i na mobilní bankovnictví, tak jsem ani nezaplatila daně.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ono to dokáže udělat pár desítek miliónů, takže se těm bankám moc nedivím… nemluvě o tom, že 2FA přes SMS není kdovíjak bezpečné.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EDERA: taky jsem musel, když už RB musí i náklady na smsm přenášet na klienty..
    EDERA
    EDERA --- ---
    Odkládala jsem to, co to šlo, ale asi holt budu muset dneska stáhnout apku pro RB klíč.:-( Mě to tak štve! U UniCredit se mi nepovedlo přes jejich smartbanking zaplatit jedinou platbu (jo, problém je určitě mezi klávesnicí a židlí, ale zjevně to teda není na ovládání uživatelsky příjemné). A teď teda ještě AirBank zavede poplatek za vedení druhého běžného účtu, takže mě dotlačej k tomu řešit posílání příspěvku na péči na jinej účet a tenhle zrušit.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    CMLKA: Nenosim sebou hotovost nebo jen par drobaku. Vietnamec u nas chtel minimalni castku 100 CZK, tak jsem mu tam s tim flakla a sla si to koupit do Tesca vedle. V Bille platim relativne casto platby jako 101 CZK stravenkou v hodnote 100 CZK a zbytek kartou. Kadernik pravda kartu nebere, ale jinak ji maji snad uplne vsude.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CMLKA: Takové podniky viz. NAVARA :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    A drogy platíte převodem bitcoinů? :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GHOSTSTALKER: jo, tak ja mluvim o mistech, kde tu kartu imho neberou, ale treba se pletu...kazdopadne pochybuju vstup treba rozhodne kartou nezaplatim ( a ted se nebavim o roxy, tam to mozna jde)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CMLKA: To jsou presne ta mista, kde jsem nejvic rad, ze mi staci karta/telefon a nemusim mit zadnou hotovost.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    plus asi moje nejvetsi cash vydaje, platby v klubech, barech, party, tam taky chodim s dostatecnou hotovosti
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Dentiska, kadeřník, potraviny,… všecko kartou :) Zubař terminál nemá, ale nemá problém s posláním na účet.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAGE: větší vesnice cca o 2k obyvatelích, kde zaplatím kartou všude od vietnamce, přes coop a další asi 3 místní krámky, cukrárnu i na obecním úřadě je tedy ultra pokroková?:)
    MAGE
    MAGE --- ---
    CMLKA: jjj moje zkusenost male mesto, vietnamec neprska pri platbe kartou tak od 200,- kadernice platbu kartou nezavede pac nechce aby si banky braly penize za JEJI praci (aspon tady jsem myslel ze pomuze EET), hospody jedna 4 cenova kde pravidelne osazenstvo snad ani kartu nema a jedna kde te odkazou na bankomat co je naproti pres silnici, pak jedna diskoteka kde opet musis mit vetsi utratu aby se mu vyplatilo vytahnout terminal, pak ruzne zmrzliny, trhy atp vse hotove to same mestsky urad (byl jsem si tam nechat potvrdit podpis za hotove)
    Nastesti uz aspon ta posta bere jakekoliv karty no. No a pak treba takovej zubar tam taky furt musis platit na drevo...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: Pravda ze Vietnamec zavedl placeni kartou az o korone a to k nemu chodim od 1998.
    A jak zaznelo... Prave male platby jsou kartou (hodinkama) nejpohodlnejsi. Neresim drobaky...

A to ze vybiram co X mesicu, tak vyberu nekolik tisic, takze i na toho Vietnamce mi to vystaci tech par mesicu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam